بازار در انتظار گزارشهای 9 ماهه؛
پی بر ایی بازار در پایینترین سطح
از منظر بنیادی P/E بازار همچنان در سطح ۷.۵ و در آستانه پایین خود قرار دارد و نشاندهنده وضعیت مناسب بنیادی در کلیت بازار است. در این میان بازار در انتظار گزارشهای ۹ ماهه شرکتهاست و نسبت به آنها واکنش نشان خواهد داد.
به گزارش بورس امروز؛ در هفته گذشته شاخص بورس رشد تقریباً ۱.۵ درصدی را تجربه کرد و به سطح ۲ میلیون و ۱۸۶هزار واحدی رسید و شاخص کل هموزن نیز با رشدی تقریباً معادل ۰.۵ درصد به سطح ۷۶۲ هزار واحد دست یافت.
صنایع هتل و رستوران، چاپ و نشر و نساجی بیشترین و صنایع تجهیزات صنعتی، سایر مواد معدنی و وسایل خانگی نیز کمترین بازدهی هفته را به خود اختصاص دادند.
اما نکته مثبتی که در هفته گذشته رخ داد افزایش سطح ارزش معاملات بود، بهطوری که ارزش معاملات از کانال ۴ همت به سطح میانگین ۵ تا ۶ همت رسید و شاهد افزایش اندکی در سرانه خرید حقیقی در بازار بودهایم. همچنین در هفته گذشته شاهد تحرکات مثبتی در معاملات بورس کالا بودیم و برخی از محصولات نیز افزایش تقاضای خوبی را تجربه کردهاند.
یکی از مهمترین نکاتی که بازار سرمایه در هفته اخیر بازار با آن مواجه بود، اخبار مربوط به تنشهای نظامی میان کشور ایران و برخی از گروههای نظامی و در پی آن رشد دلار بود. بهطوری که دلار آزاد از سطح ۵۰ هزار به سطح ۵۳ هزار تومان رسید، هر چند که بانک مرکزی با سیاستهای خود سعی در کاهش فشار تقاضا و کنترل دلار دارد، اما معمولاً این تلاشها بیفایده خواهد بود.
از منظر بنیادی P/E بازار تغییرات خاصی نداشته و همچنان در سطح ۷.۵ میباشد که هفتههای گذشته نیز در همین سطح بوده و در آستانه پایین خود قرار دارد و نشاندهنده وضعیت مناسب بنیادی در کلیت بازار خواهد بود. نکته مهم گزارشهای ۹ ماهه شرکتهاست که بازار انتظار آنها را دارد و نسبت به آنها واکنش نشان خواهد داد. اما برآوردها مبنی بر این است که احتمالاً شاهد گزارشهای خوبی در ۹ ماهه باشیم و بازار واکنش مثبتی نسبت به آنها نشان دهد.
از منظر تحلیل تکنیکی بازار نیز شاخص کل درگیر مقاومت مهم خود یعنی سطح ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی است که بارها در تلاش برای شکست آن ناکام بوده است، لذا میتوان انتظار داشت که با مشاهده گزارشهای بنیادی مناسب در برخی از صنایع و افزایش ارزش معاملات؛ شاهد شکست این سطح و رالی صعودی در هفتههای آینده باشیم. همچنین شاخص صنایعی از جمله خودرویی، پالایشی و زراعتی در وضعیت تکنیکی مناسبی قرار دارند و میتوان انتظار داشت که در هفتههای آتی رشد خوبی داشته باشند.
علی حیدری – کارشناس سرمایه گذاری