جهش “کچاد” در طرح های توسعه
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اعلام کرد: تا دی ماه سال جاری، این شرکت مشتمل بر ۳۵ طرح توسعه را در دستور کار قرار داده است.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (سهامی عام) طی سالهای اخیر، طرحهای توسعهای را با هدف ساخت و تأمین برخی تجهیزات و به روزرسانی فناوریهای مدرن معدنی و صنعتی آغاز نموده است. به گفته مهندس امیرعلی طاهرزاده، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، تا دی ماه سال جاری، این شرکت مشتمل بر ۳۵ طرح توسعه را در دستور کار قرار داده است؛ که طبق پیشبینی برنامهریزان، این طرحها نیازمند سرمایهگذاری بالغ بر ۲.۵ میلیارد یورو بوده و زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۴۴ هزار نفر را فراهم میکنند. از این تعداد، به پنج طرح دانشبنیان شامل طراحی و ساخت تجهیزات معدنکاری نوین IPCC، ساخت پنلهای خورشیدی، ساخت ماشینآلات و تجهیزات حفاری تا عمق ۲۵۰۰ متر، ساخت گلولههای آسیاب واحدهای فرآوری و ساخت واگنهای باری لبه بلند اشاره شده است.
سال ۱۴۰۱ برای شرکت چادرملو را میتوان سال اقدامات راهبردی دانست، چرا که برنامهریزان این شرکت با رصد محیطی و تجزیه و تحلیل این صنعت، و با تدوین برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت، قدم در مسیر تأمین نیازهای شناسایی شده گذاشتند. در همین راستا میتوان هوشمندسازی واحدهای تولیدی و فراهمسازی بستر مناسب جهت پیشروی به سوی زنجیره تأمین پایدار را مهمترین هدف تعیین شده این شرکت بهشمار آورد.
شاید بتوان مهمترین گام در پیادهسازی تصمیمهای راهبردی این شرکت را تقویت زیرساختهای علمی و فناورانه و پیوند هلدینگ چادرملو با مراکز علمی و دانشگاهی به شمار آورد. در همین راستا در تیرماه ۱۴۰۱، دکتر محمد کریمی، مدیر پژوهشی دانشگاه امیرکبیر، از طرح هوشمندسازی خطوط فرآوری معدن چادرملو توسط دانشگاه امیرکبیر و با همکاری دانشگاه اردکان خبر داد و گفت: هدف از این اقدام، تولید محصولات باکیفیتتر، ارزانتر، با بهرهوری بیشتر و حفاظت بیشتر از محیطزیست است. برنامه همکاری هلدینگ چادرملو با مراکز علمی به همین جا ختم نشد و در آخرین ماه سال ۱۴۰۱، با هدف بهرهگیری از دانش و ظرفیتهای نوآوری مراکز علمی، دو تفاهمنامه همکاری دیگر نیز میان چادرملو با پارک علم و فناوری و دانشگاه یزد منعقد گردید. همچنین از مرکز نوآوری شرکت معدنی و صنعتی چادرملو «نوچاد» در ساختمان شهید احمدی روشن در پارک علم و فناوری داستان یزد نیز رونمایی شد.
علاوه بر برونسپاری علمی و استفاده از ظرفیتهای مراکز علمی کشور، افزایش سطح علمی و مهارتی کارکنان نیز به عنوان یکی دیگر از اولویتهای راهبردی در جهت افزایش تولید و بهرهوری، شناسایی شده است. از این رو، دورههای آموزشی در مجتمعهای معدنی و صنعتی چادرملو در رشتههای معدن، مهندسی مکانیک، مهندسی مواد، مهندسی برق، مهندسی بهداشت حرفهای و مهندسی صنایع توسط واحدهای ستادی و پیمانکاریهای چادرملو در نظر گرفته شده است. در همین راستا، در سال ۱۴۰۱ این شرکت موفق شد با برگزاری ۳۱۱ دوره فنی و تخصصی به رکورد ۵۶,۱۶۹ نفر ساعت آموزش، برای ۴,۱۸۳ نفر دست یابد. همچنین تعداد ۴۷ نفر از کارآموزان دانشگاهی به مدت ۱۱,۲۶۸ نفر ساعت دورههای مربوطه را طی نمودند.
در سال جاری، به موازات پیشبرد زیرساختهای علمی، در جهت توسعه طرحهای عمرانی نیز اقداماتی از سوی چادرملو صورت گرفته است؛ که از مهمترین آنها میتوان به مشارکت این شرکت در عملیات انتقال آب شیرینسازی شده خلیج فارس به صنایع شهرستان اردکان اشاره کرد. در خرداد ۱۴۰۲، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو طی مراسمی، آغاز عملیات انتقال آب با اجرا و لولهگذاری حدود ۳۴ کیلومتری را اعلام کرد. در این مراسم، مهندس طاهرزاده، اذعان داشت که با این اقدام، بخش قابل توجهی از آب فعلی تخصیص داده شده به صنایع اردکان، جهت استفاده آب شرب شهروندان یزد قابل بهرهبرداری خواهد بود.
توسعه ناوگان حملونقل (ریلی و هوایی) را میتوان از دیگر برنامههای راهبردی شرکت چادرملو به حساب آورد. در همین راستا، شرکت هواپیمایی یزد ایر، با سرمایهگذاری شرکت سپهر کاوه کیش و هلدینگ چادرملو، در بهمن ماه سال ۱۴۰۱، به طور رسمی کار خود را با نخستین پرواز از تهران به یزد آغاز کرد. همچنین، جهت افزایش ظرفیت حملونقل ریلی شرکت سریر لجستیک هوشمند ایرانیان که در اواخر سال ۱۴۰۰ در هلدینگ چادرملو تأسیس گردید، در گام نخست، قرارداد خرید ۵۵۰ واگن باری با شرکت واگن پارس امضا شد؛ که به گفته مهندس طاهرزاده، تا مهرماه ۱۴۰۲، ۳۵۰ واگن تحویل مجموعه گردیده و مابقی نیز تا پایان سالجاری تحویل میگردد. همچنین چادرملو درصدد است تا ۱۰ لوکوموتیو را نیز خریداری کند.
از طرفی، پایبندی این شرکت به بهرهگیری از انرژیهای پاک، افزایش پایداری شبکه برق و صرفهجویی در مصرف آب، موجب شد تا در مهرماه ۱۴۰۲، طی مراسمی، کلنگ احداث نیروگاه خورشیدی چادرملو به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات در استان یزد به زمین زده شود؛ تا با احداث نیروگاه خورشیدی قدمی بزرگ برای دستیابی این هلدینگ به زنجیره تأمین پایدار برداشته شود.
لازم به ذکر است که در دی ماه ۱۴۰۲، تفاهمنامه همکاری بین شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و بانک صادرات ایران، با هدف بهرهگیری از قابلیتهای نظام بانکی در راستای اجرایی کردن طرحهای توسعهای منعقد گردید؛ تا با هدایت منابع نقدینگی به سمت بخش صنعت و معدن، علاوه بر شکوفایی و رونق این بخش، شاهد ارزشآفرینی اقتصادی در کشور نیز باشیم.