قیمت سیمان در بورس کالا کاهشی شد
روند منظم عرضه سیمان و رکود در پروژه های ساختمانی قیمت سیمان را در بورس کالا کاهشی کرده است.
علی سپه وند کارشناس معاملات بورس کالا و انرژی شرکت کارگزاری صبا تامین در گفت وگو با خبرنگار بورس امروز؛ در اشاره به معاملات امروز ۱۶ دیماه تالار پتروشیمی بورس کالا اظهارداشت: اکثر محصولات به قیمت پایه معامله شدند به جز PVC S57 آبادان که رقابتی بود.
وی افزایشی بودن نرخ های داخلی در تالار پتروشیمی را مورد تاکید قرار داد و گفت: این افزایش نرخ،بیشتر تحت تاثیر قیمت های جهانی و مربوط به سال نو میلادی است.
به گفته وی؛ در محصولات پتروشیمی، همیشه با افزایش قیمت و تقاضا همراه هستیم. مگر آنکه نوسانات ارز، به قیمت ها شوک دهد که با از میان رفتن حباب ارز، قیمت ها با ریزش مواجه شوند.
کارشناس بورس کالا شرکت کارگزاری صبا تامین افزود: با توجه به نزدیک شدن به پایان ماه، شرکت ها از سهمیه خود استفاده می کنند که این امر سبب رشد قیمت محصولات پلیمری و شیمیایی می شود.
وی با اظهار تاسف از به صرفه نبودن افزایش نرخ محصولات برای مصرف کننده و تولید کننده عنوان کرد: گرانی مواد اولیه، نرخ نهایی محصول پتروشیمی را نیز از افزایش قیمت برخوردار می سازد. در این میان عدم توان قدرت خرید مصرف کننده سبب رکود بازار می شود؛ همانند آنچه که در حال حاضر در بخش مسکن با آن مواجه ایم.
سپه وند در خصوص دیگر تالار های بورس کالا، تالار صنعتی را مورد اشاره قرار داد که عمدتا معاملات آن آهن اسفنجی بود. این محصول از حدود ۲۲ درصد رقابت برخوردار بود که نسبت به قبل روند افزایشی را طی می کند.
وی علت رشد قیمت آهن اسفنجی را کاهش عرضه ذکر کرد که ناشی از محدودیت مصرفی گاز در زمستان و دپوی این محصول از طرف خریداران است.
وی که از آهن اسفنجی به عنوان مواد اولیه محصولات فولادی نام می برد، گفت: دپو این محصول به دلیل ترس کارخانه های فعال در صنعت فولاد از کمبود آهن اسفنجی مورد نیازشان برای تولید شمش و سایر مقاطع طولی و نهایی زنجیره ارزش فولاد صورت می گیرد. همچنین، افزایش نرخ ارز نیز تاثیر گذار است.
این کارشناس بورس کالا با پیش بینی افزایشی بودن نرخ ارز تا پایان سال، تالار سیمان را نیز مورد اشاره قرار داد که در این تالار نیز روند قیمتی خنثی و حتی با کاهش همراه بوده.
وی کاهشی بودن قیمت سیمان را ناشی از روند منظم عرضه سیمان و رکود در پروژه های عمرانی ساختمانی عنوان کرد.
کارشناس بورس کالا شرکت کارگزاری صبا تامین، بازار خوب را بازاری تعریف کرد که در آن قیمت ها دستوری نباشند و نرخ ها بر اساس عرضه و تقاضا در بستر شفاف بورس کشف قیمت شوند و قیمت نهایی تمام شده محصول تعیین شود.
وی از شفافیت و واقعی بودن قیمت ها نیز به عنوان ویژگی های یک بازار خوب یاد کرد.