سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد تومانی ایمپاسکو در طرحهای محیط زیستی
به گزارش روند بورس امروز، پرهام خواجهپور در خصوص اقدامات این شرکت در حوزه محیط زیست میگوید: بهطورکلی ارتقای مسائل زیستمحیطی و خارج کردن مجتمعهای شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از لیست آلایندهها جزو برنامههای این مدیریت بوده و هست. وی با اشاره به ۱۳ مجموعه تحت پوشش این شرکت میافزاید: در حال […]
به گزارش روند بورس امروز، پرهام خواجهپور در خصوص اقدامات این شرکت در حوزه محیط زیست میگوید: بهطورکلی ارتقای مسائل زیستمحیطی و خارج کردن مجتمعهای شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از لیست آلایندهها جزو برنامههای این مدیریت بوده و هست.
وی با اشاره به ۱۳ مجموعه تحت پوشش این شرکت میافزاید: در حال حاضر از ۱۳ مجتمع تحت پوشش این شرکت، تاکنون ۱۲ مجتمع شامل سرب و روی انگوران، طلای موته، کک سازی و پالایش قطران زرند، سنگآهک پیربکران، فروکروم جغتای، سرب و روی نخلک، نفلین سینیت کلیبر، زغال سنگ طبس، زغال سنگ گلندرود، طرحهای اکتشافی و معدنی سیستان و بلوچستان و مرکز تحقیقات مواد معدنی یزد و مجتمع خراسان جنوبی مشمول جریمههای زیستمحیطی نیستند.
خواجهپور با بیان اینکه برآیند این تحقیقات باعث شد که تمام مجتمع هایی که درگذشته در لیست آلایندهها بودند، از لیست آلایندگی خارج شوند اظهار میکند: بر این اساس، مبالغی که صرف پرداخت جریمه آلایندگی میشد را به چرخه تولید مجتمع های پاک وارد کرده و سیستم را بهبود بخشیدهایم. با این اقدام در وهله اول باعث حفظ و توسعه محیطزیست کشور شده و در مرحله بعدی جلوی پرداخت جریمه که بار مالی برای شرکت داشت را گرفتهایم.
مدیرایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با اشاره به فعالیتهای انجام شده در این راستا میگوید: به عنوان مثال برای مجتمع انگوران تا سال ۹۲ سالانه یک میلیارد تومان جریمه محیطزیست پرداختشده و این مبلغ حاصل یک درصد از فروش محصولات ما بوده است، اما با صرفهجویی این مبلغ از سال ۹۲ توانستهایم این مبلغ را به چرخه بهبود مجتمع و ایجاد فضای سبز وارد کنیم.
وی میافزاید: بنابراین این شرکت امسال و طی سالهای آتی دو هدف خروج از لیست آلاینده و ورود به سیستم معادن سبز را در برنامه کاری دارد؛ که خوشبختانه برای رسیدن به این دو موضوع برنامههای منسجمیشکلگرفته است. در سال گذشته توانستهایم چند واحد را از لیست معادن آلوده خارج کنیم که نمونه این مورد را میتوان در مجتمعهای طلای موته و سنگآهک پیربکران مشاهده کرد.
خواجه پور با بیان اینکه تمام شارژهای باتری که باعث ایجاد آلایندگی می شد را ایزوله کرده و جلوی آلایندگی با زمانبندی شارژ گرفته شد اظهار میکند: این در حالی بود که سالی یک میلیارد تومان برای کک سازی جریمه میدادیم؛ اما با تعامل صورت گرفته کارشناسی با محیطزیست، توانستیم علاوه بر صرفه اقتصادی محل مناسبی برای حضور کارگران و متصدیان شرکت آماده کنیم.
مدیرایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران همچنین در خصوص برنامههای این شرکت به منظور کاهش مصرف آب میگوید: طی سالهای اخیر برنامههای منسجمی برای صرفهجویی در آب ایجاد کردیم در حال حاضر تمامیواحدها دارای سیستم فاضلاب بازیافتی بوده و آبهای بازیافتی صرف کشاورزی و آبیاری میشود.
وی میافزاید: تنها در یکی از مجتمعهای شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران روزی ۶۰ تا ۷۰ هزار لیتر آب خریداریشده برای فرآیند مصرف میشد؛ که با ایجاد طرح سیستم فاضلاب روزی ۷۰ تا ۶۰ هزار لیتر صرفهجویی می شود. هماکنون بیشتر مجتمعهای این شرکت مجهز به سیستم بازیافت آب شده است.
خواجه پور با اشاره به سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد تومانی انجام شده در این راستا میگوید: هماکنون جهت طرحهای آتی برای اجرای آنها پیش پرداخت ارائه شده است. به عنوان مثال هزینههای ایجاد یک سیستم فاضلاب برای بازیافت آب حدود یک تا یک و نیم میلیارد تومان است البته این هزینه با لحاظ هزینههای خرید و مصرف آب حدود ۴ تا ۵ سال بازگشتپذیر خواهد بود.