کسب بازدهی مناسب در سبدهای آپشندار
در حال حاضر ۵۰ نماد پایه در بازار اختیار معاملات شامل بیشتر صنایع و حتی صندوقها هستیم که مشتمل بر دو بخش اختیارهای خرید و اختیارهای فروش هستند. همچنین بیش از ۵۵ میلیون موقعیت باز در بازار آپشن وجود دارد.
به گزارش بورس امروز، در بازار خنثی و فاقد روند معنی دار نیز میتوان از ابزار اختیار معاملات بهره گرفت که یکی از جذابیتهای مخصوص این ابزار است. فروش هم زمان اختیار خرید و فروش بر روی یک قیمت اعمال (استرادل) و یا با قیمتهای اعمال متفاوت (استرانگل) میتواند به عنوان یکی از استراتژیهای پر کاربرد در نزدیک سررسید قلمداد شود، هر چند رصد کامل این استراتژی الزامی است و پیشنهاد میشود پیش از سررسید هر دو طرف این معامله بسته شود.
در حال حاضر ۵۰ نماد پایه در بازار اختیار معاملات شامل بیشتر صنایع و حتی صندوقها هستیم که مشتمل بر دو بخش اختیارهای خرید و اختیارهای فروش هستند و در ماه گذشته شاهد رونق گرفتن بخش آپشنهای فروش بودیم به این ترتیب که تعداد این موقعیتها ۴ درصد نسبت به ماه گذشته افزایش پیدا کرده است.
در حال حاضر بیش از ۵۵ میلیون موقعیت باز در بازار آپشن وجود دارد که ارزش اعمال آنها در سررسید بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد تومان است و هم اکنون ۵.۳ هزار میلیارد آن در سود بوده و ارزش اعمال نمودن دارد.
نماد خودرو به عنوان یکی از نمادهای پر معامله به زمان سررسید خود رسید. مطابق جدول پیوست عمده اختیارهای فروش در زیان هستند و با قیمت کنونی خودرو ارزش اعمال ندارند، هر چند در بخش اختیارهای خرید حدود ۶۰ درصد موقعیتها ارزش اعمال دارند، همچنین از جدول فوق میتوان استدلال نمود که فعالین برآوردی که از بازه حرکتی سهم داشتند عموماً محدوده بالای ۲۶۰ الی ۳۰۰ تومان را به عنوان محدوده قابل دسترس در سررسید برآورد کرده بودند.
گسترش صندوقهای هج فاند و یا فاند آف فاند که البته در آپشن فعالیت جدی داشته باشند، برای آن دسته از عزیزانی که تمایل دارند از دانش تخصصی این صندوقها در بخش آپشن بهرهمند شوند لازم به نظر میرسد. هرچند وجود محدودیت و حد نصابهای کنونی در این گونه صندوقها از جمله مواردی هست که برای مدیران سرمایهگذاری آن چالشی است که امیدواریم در آینده در کارگروههای تخصصی حد نصابهای آن بهبود پیدا کند.
مطابق تصویر بالا مقایسه بازدهی یک سبد اختصاصی که به شیوه تخصصی در ابزار آپشن مدیریت شده است با سایر صندوقهای ثابت و اهرمی و شاخص کل در بازه ۳ ماه گزارش شده است که سیر تغییرات NAV آن و از طرفی پیشی گرفتن از تمامی صندوقها موید آن است که استفاده صحیح از این ابزار ضمن مدیریت ریسک در بازار نزولی امکان بهرهمندی از سودهای پایدار را برای ذینفعان خود میتواند به همراه داشته باشد.
نویسنده: میثم مقدم – مدیر امور اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری پویا
منبع: ماهنامه بورس امروز شماره ۹۰، دی ماه ۱۴۰۲