عرضه یکجا سهام بانکی توسط سهامداران عمده
طی آذر ماه سال جاری شاهد انتشار اطلاعیه عرضه عمده توسط ۹ سهامدار در بازار سرمایه بودیم. ازجمله آنها میتوان به عرضه سهام دو بانک ملت و سپه توسط سهامداران عمده آنها یعنی شرکتهای گروه مالی ملت و گروه مدیریت سرمایهگذاری امید اشاره کرد.
به گزارش بورس امروز، در آذر ماه سال جاری شاهد انتشار برنامه عرضه سهام دو بانک ملت و سپه توسط سهامداران عمده به میزان ۲۴ میلیارد سهم از بانک ملت و ۱۶ میلیارد از سهام بانک سپه بودیم که به ترتیب توسط شرکتهای گروه مالی ملت و گروه مدیریت سرمایهگذاری امید انجام شد.
یکی از شیوه های معاملات در بازار سرمایه عرضه سهام به صورت بلوکی و به منظور فروش یکجای سهام تحت مالکیت سهامدارانی است که نقش کلیدی در تعیین هیئت مدیره شرکت دارند. این شیوه که با قیمتی بالاتر از تابلوی بازار سرمایه انجام خواهد شد به منظور فروش امتیازات شرکت به متقاضیان حاضر در بازار می باشد.
طی آذر ماه سال جاری شاهد انتشار اطلاعیه عرضه عمده توسط ۹ سهامدار در بازار سرمایه بودیم که تمایل به عرضه مقادیر مختلفی از سهام تحت مالکیت خود را در بازار سرمایه بودند. از جمله شرکتهای عرضه کننده می توان به بانک ملی اشاره داشت که قصد عرضه ۱۶.۴۶ درصد سهام تحت مالکیت خود در شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی به میزان ۱۳۹ میلیون و ۵۲۷ هزار و ۷۹۱ سهم داشته است. همان طور که در نمودار ذیر مشاهده می کنید، بیشترین میزان سهام عرضه شده توسط شرکت گروه مالی ملت بوده که سهام بانک ملت را عرضه نموده است.
علاوه بر این، گروه مالی ملت در کنار عرضه بخشی از سهام تحت مالکیت خود از بانک ملت، ۱۸.۷۵ درصد از سهام بیمه ما که در اختیار این شرکت است را نیز در دی ماه سال جاری عرضه نموده است. در میان سهام عرضه شده شرکت های بازار سرمایه به صورت عمده، پس از میزان سهام مورد معامله از بانک ملت، سهم عرضه شده از بانک سپه بوده که توسط گروه مدیریت سرمایه گذاری امید در ۱۸ دی ماه سال جاری قصد عرضه آن را دارد.
این شرکت قصد دارد تا میزان سهام اعلام شده در اطلاعیه را با قیمت پایه ۲۹ هزار و ۷۰۰ ریال به ازای هر سهم به صورت یکجا و نقد یا با شرایطی عرضه و به فروش رساند. از دیگر شرکت های فعال در عرضه ها عمده اخیر میتوان به گروه سرمایه گذاری آتیه دماوند اشاره کرد که در ششم آذر سال جاری ۳۰ درصد از سهام تحت مالکیت خود از شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران را عرضه و به فروش رساند.
آنچه جالب توجه است، عرضه سهام یک شرکت توسط دو سهامدار عمده با زمانبندی عرضه یک روزه است. این شرکت مذکور که شرکت سیمان قائن بوده در ۱۰ دی ماه ۱۴۰۲ توسط دو سهامدار عمده با نام های شرکت سرمایه گذاری توسع صنایع سیمان به میزان ۳۱.۳۸ درصد از سهام تحت مالکیت و شرکت سیمان شمال به میزان ۲.۷۱ درصد از سهام تحت مالکیت عرضه شده است.
باتوجه به درصد مالکیت هر یک از دو شرکت از سیمان قائن در صورتی که شرکتی قصد سرمایه گذاری و مدیریت این نماد را داشته باشد می تواند به صورت یکجا هر دو میزان عرضه شده را با قیمت مطلوبی خریداری و در مدیریت شرکت ورود نماید. آنچه قابل تامل است زمان بندی برنامه ریزی شده توسط سهامداران عمده است تا بازدهی مطلوبی از سهام عرضه شده کسب نمایند.
عرضه اوراق صکوک مرابحه در آذر ماه ۱۴۰۲
از دیگر عرضه های صورت گرفته در آذر ماه سال جاری می توان به عرضه اوراق مرابحه شرکت داروسازی عبیدی اشاره کرد که توسط شرکت واسط مالی چهارم به مدت سه روز پذیره نویسی شد. تعداد اوراق قابل عرضه برای شرکت مذکور به میزان ۱۰۰ کل اوراق منتشره به میزان ۳ میلیون و ۵۰۰ ورق بوده است. بازارگردانی این اوراق توسط صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردانی مفید صورت خواهد گرفت که حداقل معاملات روزانه آن ۸۷ هزار و ۵۰۰ ورق و حداقل سفارش انباشته نیز ۴ هزار و ۳۷۷۵ ورقه بوده است.
منبع: ماهنامه بورس امروز شماره ۹۰، دی ماه ۱۴۰۲