تأمین مالی ۴۵۰ میلیارد تومان از طریق فرابورس در سال جاری
مدیرعامل فرابورس ایران از تأمین مالی ۴۵۰ میلیارد تومانی شرکتها از طریق فرابورس در ۹ ماهه سال جاری خبر داد.
به گزارش بورس امروز، محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس ایران امروز در حاشیه افتتاح بازار نوآفرین در فرابورس ایران گفت: این بازار دارای دو تابلوی دانشبنیان و رشد است که شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها در این تابلوها درج میشوند در حال حاضر ۱۰ شرکت دانشبنیان در سطح پذیرش فرابورس قرار دارند و ۳۰ شرکت هم متقاضی پذیرش هستند سرمایه این شرکتها بین ۱۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد بود و با مجوز معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور فعالیت میکنند.
مدیرعامل فرابورس ایران همچنین یادآور شد: شرکتهایی که تقاضای پذیرش در بورس داشتند دارای ۵۸.۸ هزار کارمند بودند که بعد از پذیرش وضعیت آنها بهتر شده و تعداد کارمندان به بیش از ۷۷ هزار نفر افزایش یافت یعنی اشتغال در این شرکتهای پذیرفته شده از رشد ۳۱ درصد برخوردار شد.
وی گفت: در بازار اول، دوم و بازار پایه فرابورس ۲۲ شرکت دانشبنیان حضور دارند، ۵ شرکت در بازار اول، ۱۷ در بازار دوم و سه شرکت در بازار پایه حضور دارند و از ابتدای سال تاکنون ۳ شرکت دانشبنیان در فرابورس عرضه اولیه شدهاند. ۵ شرکت در انتظار درج و ۱۰ شرکت هم در انتظار عرضه اولیه قرار دارند.
مدیرعامل فرابورس ایران گفت: در ۹ ماه سال گذشته شرکتها به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان از فرابورس تأمین مالی کردند که این رقم امسال به ۴۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته است
وی همچنین از صندوقهای جسورانه و صندوقهای PE اشاره کرد و گفت: امسال ۹ صندوق جدید در فرابورس پذیرفته شدهاند که ۵ صندوق جسورانه و ۹ صندوق از نوع PE هستند.
شیرازی همچنین گفت: ۸۶ شرکت از طریق فرابورس تأمین مالی کرده که سرمایه این شرکتها ۳ هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان است.
وی همچنین گفت: ۲۱ سکوی تأمین مالی جمعی در فرابورس راهاندزای شده که شرکتهای دانشبنیان و نوپا از طریق این سکوها تأمین مالی میکنند و در ۹ ماه امسال هزار و ۷۰۸ میلیارد تومان از این طریق تأمین مالی شده است.
به گفته مدیرعامل فرابورس ایران، حداقل سرمایه شرکتهای معمولی برای پذیرش در فرابورس ۶۰ میلیارد تومان و برای شرکتهای دانشبنیان ۱۰ میلیارد تومان است و ویژگی این شرکتها حداقل ۳۰ درصد دارایی نامرئی و کارورپایه باشند. همچنین تابلوی رشد برای شرکتهای استارتاپی با سرمایه حداقل ۱۰ میلیارد و حداکثر ۵۰۰ میلیارد تومان راهاندازی شده است.
در این مراسم مجید عشقی رئیس سازمان بورس نیز گفت: کمیته مشترکی بین معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور، بازار سرمایه تشکیل شده و دستورالعمل و رویههای جدیدی برای پذیرش شرکتهای دانشبنیان تدوین شده است.
مدیرعامل فرابورس ایران گفت: برای پذیرش شرکتهای دانشبنیان هیأت پذیرش جداگانهای در نظر گرفته شده است تا پذیرش این شرکتها به آسانی صورت گیرد.
وی گفت: حضور شرکتهای دانشبنیان در بورس دوطرفه است و هم بازار سرمایه از آنها استفاده میکند و هم شرکتها میتوانند از بازار سرمایه به تأمین مالی اقدام کنند.