دومین تولیدکننده خودرو کشور، همچنان در جاده زیان
به گزارش روند بورس امروز: شرکت خودروسازی سایپا طی سال ۹۷ بیش از ۵ هزار میلیارد تومان زیان داشته است. ضمن اینکه بهای تمام شده محصولات این شرکت همچنان بر درآمدهای این شرکت برتری دارد.صورت حسابهای مالی شرکت خودروسازی سایپا در حالی منتشر شده است که جمع حقوق صاحبان سهام این شرکت بیش از ۲ […]
به گزارش روند بورس امروز: شرکت خودروسازی سایپا طی سال ۹۷ بیش از ۵ هزار میلیارد تومان زیان داشته است. ضمن اینکه بهای تمام شده محصولات این شرکت همچنان بر درآمدهای این شرکت برتری دارد.صورت حسابهای مالی شرکت خودروسازی سایپا در حالی منتشر شده است که جمع حقوق صاحبان سهام این شرکت بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان منفی خورده است.در بخش تلفیقی گروه خودروسازی سایپا نیز جمع حقوق صاحبان سهام تا ۱۴ هزار میلیارد تومان منفی بوده است .
درآمدهای عملیاتی شرکت سایپا نیز از ۱۱ هزار میلیارد تومان سال ۹۶ به ۸ هزار ۴۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۷ کاهش پیدا کرده است. به این ترتیب این شرکت زیان عملیاتی ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی را در سال ۹۷ تجربه کرده است.این شرکت در مجموع بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان را در سال ۹۷ تجربه کرده است. این در حالی است که این شرکت در سال ۹۶ مبلغ ۱ هزار و ۱۰۰ میلیارد زیان داشته است.
خالص وجوه نقد خالص از فعالیتهای عملیاتی این شرکت نیز از ۷۸۲ میلیارد تومان سال ۹۶ به ۹۳۲ میلیارد تومان در سال ۹۷ افزایش پیدا کرده است.بالا بودن بهای تمام شده کالای فروش رفته یکی از معضلات صنعت خودرو در ایران است. بهای تمام شده محصولات سایپا چیزی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است. در حالی که درآمد این شرکت ۸ هزار میلیارد تومان بوده است.
بررسی عملکرد تلفیقی گروه خودروسازی سایپا نیز نشان میدهد که مجموعه سایپا در کل حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان درآمد داشته اما بهای تمام شده محصولات این شرکت بیش از ۱۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است.تمام تولیدات این شرکت در سال ۹۷ کاهشی بوده است به طوری که در مجموع تولید سایپا نسبت به سال ۹۶ تا ۳۷ درصد افت داشته است.
پیشبینی میشود این شرکت در سال جاری در خوشبینانهترین شکل فروشی نزدیک به ۳۸۳ هزار دستگاه خودرویی در سال ۹۷ داشته باشد.البته بسیاری دستیابی به این رقم را با توجه به اینکه از تنوع محصول سایپا کاسته شده و این شرکت بسیاری از خودروهایش را دیگر نمیتواند تولید کند، دور از دسترس میدانند.
گزارش ۳ ماهه سایپا و ۲۰ تومان زیان به ازای هر سهم
در گزارش سه ماهه سایپا، این شرکت به ازای هر سهم ۲۰۲ ریال زیان محقق کرده است. سایپا در سه ماهه اول خیلی موفق نبوده و بازهم زیان عملیاتی ۲۶۱۴ میلیارد ریالی را دارد. این در حالی است که تازه ۱۶۶۴ میلیارد ریال در سرفصل سایر درآمدهای عملیاتی درآمد شناسایی شده است.
شرکتهای زیر مجموعه سایپا طی سال ۹۷ چه عملکردی داشتند؟
سایپا دارای شرکتهای زیرمجموعه فراوانی است. بررسی عملکرد مالی زیرمجموعههای سایپا نشان میدهد که این شرکتها نیز عملا زیانده هستند و نه تنها باری از روی دوش شرکت اصلی برنداشتهاند بلکه سبب افزایش زیان و بدهی شرکت اصلی شدهاند.
شرکت امداد خودرو سایپا
شرکت امداد خودرو سایپا جزو به دلیل ماهیت آن جزو شرکتهای با اهمیت است. این شرکت طی سال ۹۷ با کاهش درآمد عملیاتی و افزایش بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی مواجه شده است. سود ناخالص این شرکت نیز از۲۲۰ میلیارد تومان سال ۹۶ به ۱۸۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.
هزینههای اداری، عمومی و فروش این شرکت نیز به طور چشمگیری افزایش داشته است. در نهایت سود خالص این شرکت از ۱۲۱ میلیارد تومان در سال ۹۶ به ۸۰ میلیارد تومان در سال ۹۷ کاهش پیدا کرده است. به این ترتیب حتی در حوزه امداد خودرو نیز نوعی رکود وجود داشته و میزان سود شرکت امداد خودرو به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
شرکت تولیدی و صنعتی ایران کاوه
بررسی صورتهای مالی این شرکت نشان میدهد که ایران کاوه چیزی حدود ۱۳ میلیارد تومان بدهی مالیاتی و بدهی به سازمان تامین اجتماعی دارد. جمع بدهیها و حقوق صاحبان سهام این شرکت در سال ۹۷ نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته و به ۷۵ میلیارد تومان رسیده است.
البته درآمدهای عملیاتی این شرکت افزایش پیدا کرده است. در نهایت زیان خالص این شرکت از ۹۷ میلیارد ریال به ۳۹ میلیارد ریال رسیده است.
شرکت تولید رینگ سایپا
تولید رینگ در کشور طی سالهای اخیر ظاهرا تبدیل به یک چالش شده است. بسیاری از خودروسازان به دلیل افزایش هزینهها و مشکلاتی که برای شرکتهای رینگسازی پیش آمده اقدام به حذف رینگهای آلومینیومی از خودروها کردهاند. از این جهت فعالیت شرکتهای رینگسازی بسیار اهمیت دارد. بررسی صورت مالی شرکت تولید رینگ سایپا نشان میدهد بدهیهای این شرکت در سال ۹۷ افزایش پیدا کرده است. درآمدهای عملیاتی این شرکت کاهش پیدا کرده و از ۸۲۷ میلیارد تومان سال ۹۶ به ۶۲۴ میلیون تومان در سال ۹۷ رسیده است. سود خالص این شرکت به ۲۵۷ میلیون تومان رسیده است.
زیانده شدن شرکت تولید قوای محرکه سایپا
مگاموتور شرکت تولیدی موتور ، گیربکس و اکسل سایپا است. این شرکت مسئولیت تولید خودروهای پراید و تیبا و… را بر عهده دارد. این شرکت سایپا نیز مانند بسیاری از شرکتهای زیرمجموعه سایپا نه تنها سودی به دست نیاورده بلکه میزان زیان این شرکت در سال مالی منتهی به اسفند ۹۷ نسبت به سال ۹۶ افزایش داشته است. مگاموتور از زیر مجموعه های #خساپا بازهم زیان داشت در سال ۹۶ زیان شرکت ۲۷۲۲ و در سال ۹۷ این عدد ۵۰۰۰ میلیارد ریال معادل ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است. درآمدهای عملیاتی این شرکت نیز از ۳۳۶ میلیارد تومان سال ۹۶ با ۱۵ درصد کاهش به ۲۷۸ میلیارد تومان رسیده است. هزینههای فروش این شرکت نیز تا ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
وجوه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی این شرکت نیز تا ۷۹ درصد کاهش داشته است. بابت اصل وجرائم مالیات بر ارزش افزوده سالهای ۱۳۹۰ لغایت ۱۳۹۵ شرکت اصلی، ۱.۹۱۰ میلیارد ریال مطالبه شده است.
شرکت مهندسی و مشاور سازهگستر سایپا
بررسی صورت مالی این شرکت در پایان سال مالی منتهی به اسفند ۹۷ نشان میدهد که نتایج عملیات شرکت منجر به زیان خالص ۷۸۵ میلیارد تومانی شده است.
ضمن اینکه زیان انباشته این شرکت به بیش از ۵۵ درصد سرماه این شرکت و به عدد ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است. این افزایش سرمایه ناشی از مازاد بهای تمام شده درآمد عملیاتی این شرکت است.
بدهیهای جاری این شرکت نیز به بیش از ۴۰۰ میلیون تومان معادل ۱۸ درصد از داراییهای جاری این شرکت رسیده است. به این ترتیب این شرکت مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت قرار گرفته است.
زیان خالص این شرکت در سال ۹۷ به ۷.۸۵۰.۶۳۰ میلیون ریال رسیده است. ضمن اینکه جریان خالص ورود وجه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی این شرکت در سال مالی ۹۷ نسبت به ۹۶ افزایش داشته و از ۲.۰۶۳.۹۲۰ میلیون ریال به ۳.۲۹۲.۷۷۲ میلیون رسیده است.
شرکت بازرگانی سایپا یدک
شرکت بازرگانی سایپا یدک بر خلاف دیگر شرکتهای این گروه زیانده نبوده و توانسته درآمد عملیاتی خود را از ۱۰.۹۲۲.۴۰۴ میلیون ریال سال ۹۶ به ۱۲.۴۳۶.۲۶۹ میلیون ریال در سال ۹۷ برساند. البته بهای تمام شده درآمدهای مالیاتی این شرکت به ۹.۹۴۷.۵۰۶ میلیون ریال افزایش پیدا کرده است. سود ناخالص این شرکت نیز روند افزایش داشته و از ۱۶۳ میلیارد تومان سال ۹۶ به ۲۴۸ میلیارد تومان در سال ۹۷ رسیده است.در نهایت سود خالص این شرکت در پایان سال مالی منتهی به اسفند ۹۷ به عدد ۴۹ میلیارد تومان رسیده است.
همچنین در گزارش مالی این شرکت میبینیم که شرکت بازرگانی سایپا یدک بابت در سرمایهگذاری در شرکت سنان شیمی ۹۰۰ میلیون تومان زیان دیده است. این در حالی است که پیش از این نیز این شرکت بابت سرمایهگذاری در شرکت سنان شیمی ۲میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان زیان شناسایی کرده بوده است.