تشخیص خوشحسابها و بدحسابها با اعتبار سنجی سیستمی
به گزارش روند بورس امروز، محمد جلیلی مدیرعامل موسسه رتبهبندی اعتباری ایران در خصوص رتبه اعتباری گفت: این رتبه از یک گزارش اعتباری تولید میشود. این گزارش شناسنامه اعتباری افراد است که بیان میکند، هر فرد در گذشته به چه صورت تعهدات مالی خود را در بانکها عملی کرده است. فرد در گذشته خوشحساب بوده […]
به گزارش روند بورس امروز، محمد جلیلی مدیرعامل موسسه رتبهبندی اعتباری ایران در خصوص رتبه اعتباری گفت: این رتبه از یک گزارش اعتباری تولید میشود. این گزارش شناسنامه اعتباری افراد است که بیان میکند، هر فرد در گذشته به چه صورت تعهدات مالی خود را در بانکها عملی کرده است. فرد در گذشته خوشحساب بوده است یا به تعهدات خود عمل نکرده است. این گزارش بررسی اعتبار فرد در ۵ سال گذشته را نشان میدهد.
جلیلی افزود: رتبه اعتباری با فرمول ریاضی به دست میآید و برترین رتبه اعتباری A1 است. رتبهبندی کمک میکند، مردم به سمت خوشحسابی بروند. نمونه ملموس این رتبهبندی رقابتی که در کارنامه دانش آموزان شکل میگیرد. این امر موجب رقابت مفید در تجارت نیز می شود. در نتیجه فعالان بازار برای کسب اعتبار بالاتر تلاش میکنند.
مدیرعامل موسسه رتبهبندی اعتباری ایران اظهار کرد: حتماً با شکلگیری اعتبار سنجی در بازار، میان فرد با رتبه اعتباری بالا و افراد دیگر تفاوتهایی شکل میگیرد. اعتبار سنجی مشوق مهم در خوشحساب شدن افراد خواهد بود. این امر موجب کاهش مطالبات و بدحسابیها خواهد شد.
جلیلی ضمن اشاره به اهمیت اعتبار سنجی در زمان خریدوفروش گفت: زمان خرید جنسی ما در بازار با خریدار مواجه هستیم که اگر فروش به صورت نقدی باشد، مشکلی شکل نمیگیرد اما در بیشتر شرایط فروش نقدی نیست و معامله تمام و کمال انجام نمیشود. این نگرانی برای تسویه نهایی و معامله با فرد خوشحساب را میتوانیم با اعتبار سنجی کاهش دهیم. سیستم رتبه اعتباری، سیستم تشخیص خوشحسابی و بدحسابی است و تأثیر مستقیم در کاهش ریسک معامله دارد.
مدیرعامل موسسه رتبهبندی اعتباری ایران مکانیزم رتبه سنجی را مؤثر در معاملات دانست اما خاطرنشان کرد: چگونگی اجرایی شدن آن حائز اهمیت است. تکنولوژی مناسبی است که ادامه همان سبیل گرو گذاشتن در قدیم است، با این تفاوت که رتبه اعتباری را گرو میزاریم. اعتبار خود را نیز بالا میبریم.
جلیلی در پایان عنوان کرد: رتبه سنجی نیازمند فرهنگسازی است. رسانهها در این فرهنگسازی نقش مؤثری دارند. زیرساختهای لازم حدوداً شکل گرفته است. مجلس و دولت مصوبات خود را ارائه دادهاند. در نهایت این فرهنگسازی است که اعتبار سنجی را در کشور اجرایی میکند.