افزایش ۴۲۱۹ واحدی شاخص کل بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز سهشنبه با افزایش ۴۲۱۹ واحد همراه شد.
به گزارش بورس امروز، بورس اوراق بهادار تهران امروز هم در روند رو به رشد قرار گرفت، به گونهای که در پایان شاخص کل با افزایش ۴۲۱۹ واحد به رقم ۲ میلیون و ۲۱۱ هزار و ۸۷۲ واحد رسید.
شاخص کل هموزن نیز با کاهش ۱۷۲۰ واحد به رقم ۷۶۲ هزار و ۸۹۹ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس تهران به بیش از ۷ میلیون و ۶۸۱ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از ۱۰.۵ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۴۹۰ هزار معامله و به ارزش ۷۴۳۴ میلیارد تومان داد و ستد کردند. شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی امروز در بورس معادل ۱۹ صدم درصد افزایش یافتند، اما این دو شاخص با معیار هموزن ۲۳ صدم درصد کاهش یافتند. شاخص آزاد شناور ۲۸ صدم درصد رشد کرد، شاخص بازار اول بورس ۳۳ صدم درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس ۲ صدم درصد رشد کرد.
امروز نمادهای فولاد مبارکه، ملی مس ایران، گسترش نفت و گاز پارسیان، پالایش نفت تهران و پالایش نفت بندرعباس بیشترین اثر افزایشی بر شاخص بورس را داشتند و برعکس نمادهای مپنا و مخابرات ایران بیشترین اثر کاهشی بر شاخص بورس را از خود بهجای گذاشتند.
در فرابورس ایران شاخص کل امروز به میزان ۹۹ صدم درصد کاهش یافت و در رقم ۲۶ هزار و ۶۳۹ واحد ثابت ماند. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به یک میلیون و ۴۶۳ هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش بازار پایه فرابورس ۳۹۷ هزار میلیارد تومان برآورد شد. معاملهگران امروز بیش از ۵ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۲۳۲ هزار فقره معامله و به ارزش ۵۱۰۰ میلیارد تومان دادوستد کردند. امروز نمادهای پالایش نفت لاوان، پتروشیمی زاگرس، بهمن دیزل، پتروشیمی قائد بصیر، بانک سامان و پتروشیمی جم بیشترین اثر افزایشی بر شاخص فرابورس را داشتند و گروه مالی سپهر صادرات بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را از خود بهجای گذاشتند.
شاخص کل و شاخص قیمت در فرابورس امروز بدون تغییر باقی ماند. این دو شاخص با معیار هموزن ۳۶ صدم درصد کاهش یافتند. شاخص بازار اول فرابورس ۳۳ صدم درصد کاهش یافت، اما شاخص بازار دوم فرابورس ۱۲ صدم درصد رشد کرد.
امروز سخنگوی دولت اعلام کرد برای جبران افزایش حقوق بازنشستگان در قالب همسانسازی قرار است، یک درصد به نرخ مالیات ارزش افزوده، اضافه شود و از ۹ درصد به ۱۰ درصد برسد که در شرایط رکودی باعث کاهش رفاه در مصرفکننده خواهد شد.
بازار سرمایه محلی برای تامین مالی شرکتهای بورسی خواهد بود که شرکتها از طریق عرضه اولیه، چشمپوشی از حق تقدم و انتشار انواع اوراق و ابزارهای مالی میتوانند به تامین مالی بپردازند. همچنین این بازار با جمعآوری پساندازهای خرد مردم میتواند به تقویت پسانداز ملی و افزایش سرمایهگذاری کمک کند، به شرط آنکه تورم در جامعه مهار و انگیزه برای پسانداز و سرمایهگذاری بلند مدت فراهم شود.