“وسپهر” برنامهای برای خروج از بنگاهداری و انتقال پرتفوی بورسی خود ندارد
مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات اعلام کرد: با توجه به این که این شرکت اخیرا افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده و آوردهی نقدی داشته است، برنامهای برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی را ندارد.
به گزارش بورس امروز؛ جواد وکیلی مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات در گزارشی جامع از روند برنامههای شرکت خبر داد.
وی اظهار داشت: در افزایش سرمایه اخیر، این شرکت از مبلغ ۳۰.۰۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۷۵۰۰۰ میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی مشارکت داشته است.
در ادامه؛ میزان نسبتهای مالی و کفایت سرمایه این شرکت پس از افزایش سرمایه به حد قابل قبولی رسیده است و همچنین، ترکیب داراییهای این شرکت که عمدتا سرمایهگذاریهای بلندمدت هستند.
وی تاکید کرد: در کوتاه مدت این شرکت برنامهای برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی را ندارد.
لازم به ذکر است؛ استفاده از ظرفیت مذکور در برخی شرکتهای تابعه و وابسته که دارای ارزش داراییهای قابل توجه و میزان سرمایه پایینی هستند در حال بررسی است.
وکیلی در اشاره به عرضه اولیه سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانیی در بازار بورس گفت:فرایند پذیرش شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی از سال گذشته آغاز گردیده است.
مدیرعامل “وسپهر” افزود: آخرین اقدامات در این خصوص برگزاری مجمع فوقالعاده شرکت در جهت تغییر ساختار شرکت از سهامی خاص به سهامی عام و تصویب اساسنامه مورد تایید سازمان به عنوان نهاد مالی هلدینگ تخصصی است که طی چند روز گذشته انجام شده است.
همچنین؛ سایر مواردی که در هیئت پذیرش شرکت فرابورس به عنوان بندهای مشروط جهت پذیرش شرکت اعلام شده بود تا حد زیادی رفع شده و کلیه مستندات لازم نیز به فرابورس ارائه شده است.
پیشبینی میشود؛ در حال حاضر با حضور سهامداران این شرکت، پذیرش و درج نماد شرکت تا یک ماه آینده انجام پذیرد. همچنین؛ عرضه سهام این شرکت در بازار فرابورس به عوامل متعددی مانند شرایط بازار سرمایه، شرایط سهامداران، ارزشگذاری شرکت و … بستگی دارد.
وکیلی خاطرنشان ساخت: در صورت مهیا بودن شرایط، عرضه اولیه نیشکر حداکثر تا پایان سال جاری نهایی میگردد.
در ادامه؛ گروه مالی سپهر صادرات نیز به عنوان یکی از سهامداران شرکت تکالیف و تعهدات خود را در این مسیر انجام خواهد داد.
لازم به ذکر است؛ موانع خاصی پیش رو عرضه سهام نیشکر وجود ندارد و فقط طی مراحل اداری و الزامات قانونی پذیرش و عرضه وجود دارد.
درادامه؛ موانعی نظیر تبدیل شرکت به نهاد مالی، تایید صلاحیت حرفهای مدیران، تغییر ماهیت به سهامی عام، اصلاح اساسنامه و ارائه تاییدیههای مربوطه توسط سهامداران زمان بر بوده که در حال حاضر انجام شده و ارزشگذاری شرکت نیز در مراحل پایانی است.
وی در خصوص برآورد ارزش کارشناسی شرکت نیشکر گفت: گزارشات کارشناس رسمی دادگستری و در نهایت تامین سرمایه میبایست توسط سهامداران فعلی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.
همچنین؛ این ارزیابی مورد تایید دستگاههای ذیربط باید قرار بگیرد.
وکیلی افزود: یک ارزشگذاری به روش خالص ارزش داراییها (NAV) در سال گذشته توسط سازمان خصوص سازی برای این شرکت انجام شده و داراییهای این شرکت عمود ۱۲۴ هزار میلیارد تومان ارزشگذاری شد.
پیشبینی میشود؛ با لحاظ نرخ تورم خالص ارزش داراییها در حال حاضر بیشتر ارزیابی شود.
وی ادامه داد: مدل ارزشگذاری سازمان خصوصی سازی صرفاً روش NAV با مدلهای ارزشگذاری در بازار سرمایه برای عرضه اولیه متفاوت است.
بنابراین؛ به محض محاسبه ارزش شرکت طبق مدلهای ارزشگذاری مرسوم و مورد تأیید فرابورس، این شرکت حسب وظیفه اطلاعرسانیهای لازم را بعمل خواهد آورد.
مدیرعامل “وسپهر” در پاسخ به این سوال که آیا بانک صادرات برنامهای برای خروج از بنگاهداری و انتقال پرتفوی بورسی خود به “وسپهر” را دارد گفت: با توجه اطلاعات موجود در حال حاضر بانک صادرات برنامهای در این خصوص نداشته است.
وی ادامه داد: در صورت هرگونه تصمیم و برنامه آتی در این خصوص نیز با توجه به اینکه بانک صادرات یک ناشر بورسی است. طبق مقررات بازار سرمایه و حفظ منافع سهامداران اطلاعرسانی انجام خواهد شد.
پتروشیمی سبلان و سیراف
مدیرعامل “وسپهر” گفت: در حال حاضر گروه مالی سپهر صادرات سهامدار ۲۷ درصدی هلدینگ انرژی مهر است.
در ادامه؛ این هلدینگ سهامدار پتروشیمیهای دنا، سیراف و سبلان است.
وی یادآور شد: پتروشیمی سبلان سال گذشته به بهرهبرداری رسیده و پتروشیمیهای سیراف و دنا در قالب پروژه در حال تکمیل هستند.
براساس گفتههای وی؛ صنعت متانول در سال گذشته وضعیت مناسبی نداشته و باعث گردید که در صورت مالی تلفیقی ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ در این هلدینگ زیان شناسایی شود.
از طرفی؛ با توجه به بهبود وضعیت صنعت طی چند ماه اخیر، شرکت سبلان با ظرفیت و سودآوری مناسب در حال فعالیت است.
وی خاطرنشان ساخت؛ زمان بهرهبرداری پروژه سیراف که حدودا ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اقدامات لازم در جهت تکمیل پروژه در حال انجام و بهرهبرداری از آن در سال آتی هدفگذاری گردیده است.
<وکیلی افزود: با توجه به مزیتهای این پروژه نظیر وجود یوتیلیتی، زمین مناسب و قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی مناسب شرایط مطلوبی پس از بهرهبرداری برای آن متصور است.
لازم به ذکر است؛ در راستای سیاستهای هیئت مدیره شرکت گروه مالی سپهر، کاهش سهم متانولیها در پرتفوی غیربورسی از طریق فروش با تهاتر و ورود به حوزههایی با مزیت بیشتر در صنعت پتروشیمی در دستور کار قرار گرفته است.
در ادامه؛ از مقدمات این امر ساماندهی وضعیت سهامداری در شرکت انرژی سپهر و بررسی امکان تملک یا سهامداری مستقیم در برخی شرکتهای تابعه آن میباشد.
افزایش سرمایه انجام شده و اعمال سهام حق تقدم
وکیلی گفت: افزایش سرمایه این شرکت در ۴ آذر ۱۴۰۲ ثبت شد و با هماهنگی شرکت سپردهگذاری مرکزی حق تقدمها استفاده شده و با خریداری شده توسط سهامداران ظرف مدت چند روز به سهم تبدیل گردید.
در ادامه؛ در صورت وجود هر نوع سوال و یا مشکلی در تبدیل حق تقدمها، سهامداران میتوانند موضوعات خود را با امور سهام شرکت مطرح نمایند.
وی در خصوص عرضه اولیه شرکتهای غیربورسی تصریح کرد: در سال جاری شرکت سرمایهگذاری عمران و توسعه اوج سپهر اصفهان و شرکت سرمایهگذاری توسعه سپهر فارس ادغام شدند و نام شرکت ادغام شده به شرکت اوج سپهر پارس تغییر پیدا کرد.
همچنین؛ باتوجه به الزامات قانونی ناظر بر کاهش سهم سرمایهگذاری در حوزه املاک و مستغلات در پرتفوی شرکت ارزشگذاری شرکت مذکور و شرکت توسعه ساختمان سپهر تهران صورت گرفته است.
شایان ذکر است؛ با توجه به اینکه محدودیتهای زیادی در بازار سرمایه برای عرضه شرکتهای ساختمانی وجود دارد، این شرکت برنامه کوتاه مدتی جهت عرضه سهام این شرکتها از طریق بازار سرمایه ندارد.
همچنین؛ اگر امکان فروش کامل سهام با یافتن شریک مناسبی در این حوزه فراهم نگردد، اولویت بعدی عرضه از طریق ظرفیتهای متعدد بازار سرمایه خواهد بود.
به طور خلاصه، غیر از شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، برنامه کوتاه مدتی در گروه مالی سپهر وجود ندارد.
وی در پاسخ به سود ناشی از عرضه نیشکر و نحوه تقسیم آن گفت: عرضه شرکت نیشکر در بازار سرمایه جزو برنامههای راهبردی و در راستای شفافیت پرتفوی غیربورسی گروه است.و اتکای زیادی به شناسایی سود عرضه آن در سال ۱۴۰۲ وجود نداشته است.
لازم به ذکر است؛ بهای تمام شده سهام مذکور در حسابهای شرکت بسیار پایین بوده و سود قابل توجهی از عرضه آن شناسایی خواهد شد
در ادامه؛ تعیین میزان دقیق آن منوط به نهایی شدن گزارش ارزشگذاری مذاکره با فرابورس جهت تعیین قیمت فرضه اولیه و میزان سهام قابل عرضه خواهد بود.
رویکرد گروه مالی سپهر صادرات برای ورود به چه صنایعی در ماههای پیش رو هست
وکیلی مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات گفت: در قالب سرمایهگذاریهای کوتاه مدت و بورسی بر اساس شرایط بازار سرمایه و اولویتهای موجود جهت ورود به صنایع مختلف از طریق شرکت آرمان توسعه مبین سپهر اقدام خواهد شد.
وی تاکید کرد: اطلاعات در این خصوص در قالب گزارشات وضعیت پرتفوی سه ماهه از طرق سایت کدال افشا خواهد کرد.
همچنین؛ استراتژی گروه مالی سپهر صادرات در حوزههای غیربورسی ورود به حوزه معدن هست و در حال پیگیری است که زمینههای ورود این شرکت به این حوزه فراهم شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه سرمایهگذاری در این حوزه به نوعی جزء سرمایهگذاریهای جسورانه محسوب میشود. نیازمند دقت و زمان خواهد بود.
امید است؛ در سال آینده گزارشهای بیشتری در حوزه معدن به سهامداران ارائه شود.
همچنین؛ سرمایهگذاری در حوزه خطر پذیر (VC) و سرمایهگذاری خصوصی (PE) از طریق شرکت فناوریهای توین سروش سپهر در برنامه این شرکت در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص دلیل افت سود ۶ ماهه نسبت به سال گذشته و برآورد سود هر سهم با سرمایه جدید تا پایان گفت:دلیل کاهش سود دروه شش ماهه این شرکت از طریق سامانه کدال نیز افشا شده است.
همچنین؛ انتقال پرتفوی کوتاه مدت بورسی به شرکت آرمان توسعه مبین مهر سپهر (شرکت صد در صدی) در اوایل سال جاری است.
در ادامه؛ در حالیکه بیش از ۹۰ درصد سود دوره مشابه سال گذشته ناشی از این پرتفوی بوده که مستقیماً و طی دوره توسط گروه شناسایی گردیده و در سال جاری در قالب شود تقسیمی در مجمع شرکت مذکور در اواخر سال شناسایی خواهد شد.
لازم به ذکر است؛ پس از پرداخت در صورت مالی گروه مالی سپهر صادرات شناسایی خواهد شد و عملا کاهش سودی اتفاق نیفتاده است بلکه دوره شناسایی سود تغییر پیدا کرده است.
همچنین؛ در خصوص برآورد شود هر سهم مطابق برآوردهای انجام شده امید است در سرفصل سود سهام شرکتهای تابعه و وابسته رشد مناسبی نسبت به سال قبل حاصل شود.
در ادامه؛ در بخش واگذاری و فروش سهام اعم از سود عرضه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی و همچنین سود واگذاری حدود ۱۴۸ از سهام وبصادر با توجه به ضرورت خروج از سهامداری بانک صادرات، پیشبینیها وابسته به واگذاری سهام و نحوه انجام آن با توجه به شرایط بازار سرمایه خواهد بود.
لازم به ذکر است؛ تمرکز این شرکت بر اکتساب سود پایدار و با کیفیت برای سهامداران از طریق نبود سهام شرکتهای تابعه و وابسته است. و برنامههای راهبردی شرکت عمدتا در این مورد هدفگذاری گردیده است.