برنامه تغییر سرفصل سهام شرکتهای توزیع در پرتوی "وبرق"
“وبرق” شرکتهای توزیع را با شرکتهای بورسی تهاتر میکند
در در صورتهای مالی منتشر شده “وبرق” سرفصل سرمایهگذاری شرکتهای توزیع از بلندمدت به سرمایهگذاری کوتاه مدت به منظور فروش این سهام تغییر خواهد یافت. همچنین اینی شرکت بر مشخص شدن ارزش ریالی شرکتهاست اما تهاتر با اموال شرکتهای توانیر و سرمایهگذاری آب و برق صبا در اولویت قرار ندارد. هر دارایی مستقلی برای مجموعه “وبرق” ارزشمند است چه دارایی به صورت نیروگاه و یا به صورت سهام قابل معامله در بورس باشد. با مشخص شدن ارزش ریالی شرکتهای توزیع و برنامه فروش، ترجیح “وبرق” خرید سهام شرکتهای بورسی برخوردار از قابلیت معامله در بازار سرمایه است. در واقع سیاست شرکت بر پایه تبدیل دارایی غیرمولد به دارایی بورسی بود. از نظر “وبرق” شرکتهای سهامی خاص آورده چندانی ندارند.
به گزارش بورس امروز، شرکت سرمایهگذاری کارکنان برق زنجان و قزوین در نظر دارد با مشخص شدن ارزش دو شرکت توزیع زنجان و قزوین، با عرضه سهام آنها میزان مالکیت خود را کاهش و در داراییهای مولد سرمایهگذاری نماید. در ادامه پرسش و پاسخ خبرنگار بورس امروز را با محسن جلالی، عضو هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری کارکنان برق زنجان و قزوین را خواهیم داشت.
– پیگیری حقوقی دو شرکت توزیع زنجان و قزوین در چه مرحلهای قرار دارد؟
شکایتی از شرکت توزیع، توانیر و وزارت نیرو برای بازگشت داراییها از سوی شرکت سرمایهگذاری کارکنان صنعت برق زنجان و قزوین انجام شد. ارزش دفتری این داراییها در سال ۱۳۸۵ به مبلغ ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بوده است. علاوه بر این، مطالباتی نیز از محل فروش قیمت تکلیفی برق که اصطلاحاً به آن مابهالتفاوت یارانهها میگویند (که اخیراً طی دو فوریت به مجلس رفته است) وجود دارد. در حال حاضر مجموع مطالبات صنعت برق ۳۰ هزار میلیارد ریال است که بخشی از آن نیز مربوط به مطالبات شرکتهای برق دو استان زنجان و قزوین است. این مابهالتفاوت مربوط به تفاوت خرید برق به نرخ مصوب و فروش به قیمت تکلیفی است. مابهالتفاوت این دو نرخ، محل بازگشت یارانهها میباشد که دولت به توانیر میدهد. در این میان چون دولت مابهالتفاوت را به توانیر پرداخت میکند نباید این باگ ناشی از فاصله قیمت دستوری و تکلیفی در صورتهای مالی شرکتهای توزیع درج شود. این باگ، ارتباطی به شرکتهای توزیع ندارد. کما اینکه به موجب قوانین دولت مکلف است تا پایان هر سال با شرکتهای ارائه دهنده خدمات یارانهای، تسویه کند.
– آقای جلالی در حال حاضر چالشهای شما با شرکت توانیز در خصوص شرکتهای توزیع برق منطقهای چیست؟
“وبرق” در خصوص شرکتهای توزیع برق منطقهای با سه چالش مواجه است. اول خروج اموال است که طی پیگیریهای انجام شده، این اموال بازگشت داده شد. دریافت مطالبات این شرکتها از دولت اقدام بعدی است که از سوی “وبرق” پیگیری خواهد شد. مورد سوم نیز مربوط به هیئت مدیره این شرکتهاست. لازم به یادآوریست که شرکت سرمایهگذاری آب و برق صبا حضور فعالی در شرکتهای توزیع که با هدف خصوصی سازی ایجاد شده اند، نداشته است. ضمن آنکه عضو هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری آب و برق صبا هم در شرکتهای توزیع توسط توانیر تعیین میشد. بر این اساس طبق ماده ۱۹۵ قانون اساسی، “وبرق” درخواست احقاق حقوق سهامداران خرد خود را دارد تا اموال به شرکتهای توزیع بازگردد.
– در ادامه احقاق حقوق سهامداران “وبرق” در شرکتهای توزیع، چه اقداماتی را میتوان از سوی هیئت مدیره “وبرق” برشمرد؟
اصلاح صورتهای مالی، به تبع آن تجدید ارزیابی داراییهای شرکتهای توزیع و پیگیری مطالبات شرکتهای توزیع از جمله اقدامات اساسی از سوی “وبرق” است. باتوجه به غیرقانونی بودن هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری آب و برق صبا و به تبع آن غیرقانونی بودن امضا آنها، اجازه حضور در مجمع شرکتهای توزیع را نخواهند داشت.
– شکایتی که بابت استفاده از اموال شرکتهای توزیع در مدت زمان صدور حکم غیرقانونی بودن اقاله اموال به توانیز به چه مرحله رسید؟
پس از پیگیری اقاله اموال و صدور حکم غیرقانونی بودن این اقاله، درخواست تجدید نظرخواهی دوستان نیز رد شد. به دلیل عدم برخورداری از دادههای کامل از شرکتهای توزیع، تصمیم بر آن شد تا ابتدا به هیئت مدیره ورود کرده و با اطلاعات کامل شکایت را ثبت کنیم.
– علت عدم انتخاب مدیرعامل از سوی هیئت مدیره “وبرق” چیست؟
شرکت سرمایهگذاری کارکنان صنعت برق زنجان و قزوین اقدامات لازم برای تبدیل این شرکت به یک نهاد مالی را طی نموده است. اما سازمان بورس تکمیل مراحل را منوط به انتشار صورتهای مالی حسابرسی شده منتهی به ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۲ کرده است. در حال حاضر گزارشات حسابرسی شده منتهی به ۳۱ شهریور ماه در سامانه کدال بارگزاری شده است که در ادامه به دنبال تایید هیئت مدیره از سوی سازمان بورس هستیم. لازم به یادآوریست که شرکتها مادامی که نهاد مالی نباشند نیازی به دریافت تاییدیه از سوی سازمان بورس را ندارند. اما با قرار گرفتن در مراحل تبدیل به نهاد مالی، نیاز به دریافت این تاییدیه از سوی سازمان بورس را دارند. باتوجه به مجمع پیش روی “وبرق” برای تعیین هیئت مدیره، تا زمان انتشار صورتهای مالی صبر کردیم تا استانداردهای سازمان به ترتیب دریافت شوند. ضمن آنکه “وبرق” تمامی مراحل تبدیل به نهاد مالی را طی نموده است و همزمان نیز درخواست ارتقای نماد این شرکت به بازار بالاتر را نیز به سازمان بورس ارائه کردهایم.
اگرچه بوروکراسی موجود در سازمان بورس و وجود دو ساختمان سازمان بورس طی این مراحل را به کندی همراه ساخته است. با این حال همزمان دریافت مجوز برنامه افزایش سرمایه شرکت نیز که به تایید حسابرس رسیده به انتشار صورتهای مالی حسابرسی شده مشروط شده است تا مراحل خود را تکمیل نماید. پس از آن شرکت برنامه افزایش سرمایه خود را نیز در یک مرحله انجام خواهد داد.
– فرایند لازم برای اجرای سریعتر افزایش سرمایه چیست؟
ابتدا با برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه ۱۰ درصد سود براساس پیشنهاد هیئت مدیره شرکت تقسیم خواهد شد. پس از مجمع عادی سالیانه، مجمع فوقالعاده برای افزایش سرمایه برگزار خواهد شد.
– آقای جلالی برنامه “وبرق” برای اموال مربوط به شرکتهای توزیع چیست؟
تا زمانی که ارزش واقعی شرکتهای توزیع مشخص نشود نمیتوان برنامهای برای تهاتر یا فروش این اموال طرحریزی کرد. ارزش واقعی شرکتها منوط به گزارش رسمی است. شاید پیشنهاد تهاتر از نظر سهامداران شرکت سرمایهگذاری آب و برق صبا خوشایند باشد، اما برای سهامداران “وبرق” اتفاق خوشایندی نیست. تاکید ما بر مشخص شدن ارزش ریالی شرکتهاست اما تهاتر با اموال شرکتهای توانیر و سرمایهگذاری آب و برق صبا در اولویت قرار ندارد. هر دارایی مستقلی برای مجموعه “وبرق” ارزشمند است چه دارایی به صورت نیروگاه و یا به صورت سهام قابل معامله در بورس باشد. در صورت مشخص شدن ارزش ریالی شرکتهای توزیع و برنامه فروش، ترجیح ما بر خرید سهام شرکتهای بورسی برخوردار از قابلیت معامله در بازار سرمایه، است. در فروش سهام شرکت صانع نیز سیاست شرکت بر پایه تبدیل دارایی غیرمولد به دارایی بورسی بود. از نظر ما شرکتهای سهامی خاص آورده چندانی ندارند.
– ارزش خالص داراییهای “وبرق” چقدر است؟
مشخص شدن ارزش خالص داراییهای “وبرق” منوط به تعیین وضعیت شرکتهای توزیع منوط است. ولی خارج از آن در حال حاضر شرکت “وبرق” به جز پرتفوی بورسی، در پرتفوی غیربورسی خود شرکت حمل و نقل آشنا راه ثنا، شرکت توسعه پستهای ایران ترانسفو، شرکت پالایشی زنگان و تعدادی شرکت سیمانی دارد که پس از افزایش سرمایه از محل سود انباشته به سراغ برنامه افزایش سرمایه از محل سرمایهگذاریهای بلندمدت خواهیم رفت.
سرمایهگذاریهای بلندمدت “وبرق” که در برنامه افزایش سرمایه قرار خواهند گرفت شامل شرکت روی گستران با ارزش تمام شده هر سهم ۲۴ تومان و دیگر شرکتهای سهامی خاص میباشد. در صورتهای مالی منتشر شده “وبرق” قصد داریم سرفصل سرمایهگذاری شرکتهای توزیع را از بلندمدت به سرمایهگذاری کوتاه مدت به منظور فروش این سهام تغییر دهیم.
-و در نهایت مزیت سدید برای شرکت سرمایهگذاری کارکنان صنعت برق زنجان و قزوین چیست؟
“وبرق” به عنوان یک شرکت سرمایهگذاری، در هرسهم ارزنده بازار ورود میکند. در بررسی سهام سدید، خالص ارزش داراییها و ارزش جایگزینی فراب در کنار انتقال اموال، بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برآورد شد. لذا خرید سهام سدید در بازار ۱۳ هزار میلیارد ریالی برای “وبرق” توجیه دارد.
داخل خبر اشتباه خورده
۲۲۰۰ میلیارد ریال
در صورتی که بیش از ۲۲۰۰ میلیارد تومان است
طبق اطلاعیه داخل کدال
باتشکر