رشد ۶۴ درصدی سود خالص “بوعلی”
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا به عنوان سومین شرکت تولید آروماتیک در کشور توانست در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته سود خالص خود را ۶۴ درصد افزایش دهد.
به گزارش بورس امروز، شرکت پتروشیمی بوعلی سینا به عنوان سومین شرکت تولید آروماتیک در کشور توانسته در دوره شش ماهه نخست سال جاری نسبت به دوره شش ماهه نخست سال گذشته سود خالص خود را با ۶۴ درصد رشد از ۳۷ هزار و ۳۶۱ میلیارد و ۳۲۹ میلیون ریال به ۶۱ هزار و ۹۶ میلیارد و ۵۰۶ میلیون ریال افزایش دهد.
نفتا و بنزین پیرولیز خوراکهای ورودی به این شرکت و بنزن، ارتوزایلین و پارازایلین نیز محصولات تولیدی اصلی شرکتهای آروماتیکی محسوب میگردند.
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا علاوه بر تولید محصولاتی همچون بنزن، ارتوزایلین و پارازایلین، محصولات دیگری مانند: ریفرمیت، رافینیت، برش سبک، برش سنگین و گاز مایع رو تولید میکند.
درآمد حاصل از فروش محصولات تولیدی این شرکت در دوره شش ماهه نخست سال جاری معادل با ۲۲۶ هزار و ۳۰۳ میلیارد و ۵۲۸ میلیون ریال بود که چهار درصد آن به فروش محصول تولیدی بنزن، چهار درصد برش سبک، دو درصد گاز مایع و دو درصد نیز به برش سنگین اختصاص داشت.
لازم به ذکر است که از مجموع درآمد حاصل از فروش محصولات تولیدی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا ۵۳ درصد به فروش داخلی محصول ریفرمیت اختصاص گرفت.
درآمد حاصل از فروش داخلی محصول ریفرمیت در نیمه نخست سال جاری نسبت به دوره مشابه آن در سال گذشته با رشدی ۲۶۵ درصدی همراه شد و از ۳۳ هزار و ۶۹ میلیارد و ۲۰۵ میلیون ریال به ۱۲۰ هزار و ۶۰۸ میلیارد و ۶۳۶ میلیون ریال افزایش پیدا کرد.
رشدی که در درآمد حاصل از فروش محصول ریفرمیت در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه آن در سال گذشته ایجاد گردید ناشی از افزایش ۲۳۲ درصدی حجم فروش این محصول و همچنین افزایش ۱۰ درصدی نرخ فروش این محصول بود.
حجم فروش محصول ریفرمیت در نیمه نخست سال ۱۴۰۱، ۱۱۳ هزار و ۶۲۷ تن بود که در نیمه نخست سال جاری به ۳۷۷ هزار و ۶۸۸ تن افزایش یافت.
علاوه بر آن نرخ فروش محصول ریفرمیت نیز در دوره شش ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۱ معادل با ۲۹۱ میلیون و ۳۲ هزار و ۹۸۵ ریال بود که در نیمه نخست سال جاری به ۳۱۹ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۴۳ ریال افزایش پیدا کرد.
رشد درآمد حاصل از فروش محصول بنزن
جدول شماره (۱) جزئیات حاصل از فروش محصول بنزن را نشان میدهد.
همانطور که در جدول شماره (۱) نشان داده است، درآمد حاصل از فروش داخلی محصول بنزن در نیمه نخست سال جاری نسبت به دوره مشابه آن در سال گذشته با رشد هشت درصدی همراه گردید.
با وجود اینکه نرخ فروش محصول بنزن در نیمه نخست سال جاری نسبت به نیمه نخست سال گذشته با افتی ۱۰ درصدی همراه گردی اما به علت تقاضای بیشتر این محصول شرکت حجم عرضه محصول بنزن را در ۲۰ درصد افزایش داد.
منبع: ماهنامه بورس امروز شماره ۸۹، آذرماه ۱۴۰۲