همراستایی تولید و فروش «شاراک»
شرکت پتروشیمی شازند اراک در طی ۸ ماهه نخست سال جاری موفق به کسب درآمد حاصل از فروش ۱۴۰ هزار و ۲۵۰ میلیارد و ۵۵۶ میلیون ریال شد که رشد ۳۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۱ داشته است.
به گزارش بورس امروز، شرکت پتروشیمی شازند اراک به عنوان یکی از تولیدکنندگان محصولات پلیمری در صنعت پتروشیمی که به تولید محصولات حیاتی صنعت پتروشیمی همچون اکسید اتیلن، وینیل استات و نرمال بوتانول مشغول است در ۸ ماهه نخست سال جاری موفق به تحقق درآمد عملیاتی ۱۸۶ هزار و ۵۷۹ میلیارد و ۵۵۴ میلیون ریال گردید.
در ادامه روند کسب درآمد ۸ ماهه نخست سال جاری را با دوره مشابه سال گذشته مشاهده میکنید. شرکت پتروشیمی شازند اراک در دوره ۸ ماهه طی سالهای مختلف روند رو به افزایشی را طی نموده است؛ به طوری که در این شرکت در ۸ ماهه نخست سال جاری افزایش ۳۵ درصدی از فروش ۸ ماهه بازار داخلی کسب نموده است. از طرف دیگر در ۸ ماهه نخست سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ به ترتیب رشد ۳۱ درصدی و ۹۷ درصدی را نسبت به دوره مشابه خود در سال قبل کسب نموده است.
همانطور که مشاهده میشود رشد و افزایش فروش پتروشیمی اراک در بازار داخلی به دلیل توسعه روز افزون صنایع پاییندستی، رو به افزایش بوده به طوری که در سال ۱۴۰۲ افزایش قابل توجهی در فروش ۸ ماهه نخست کسب نموده است.
همانطور که مشاهده میشود یکی از علل افزایش درآمد شاراک در طی سالهای مختلف افزایش میزان فروش ماهانه این شرکت است؛ به طوری که در یک ماهه آبان ۱۴۰۲ میزان فروش داخلی با افزایش ۱۹ درصدی به ۵۸ هزار و ۷۸۷ تن محصول رسید. در یک ماهه آبان ماه ۱۴۰۱ نیز رشد میزان فروش داخلی نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۲ درصد بوده است. این شرکت طی سالهای گذشته همواره با افزایش میزان عرضه تقاضای حاضر در بازار داخلی را پوشش داده که نتیجه آن افزایش فروش محصولات بوده است.
میزان عرضه و فروش «شاراک» در یک ماهه آبان ماه طی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ با افزایش ۳ درصدی و ۸ درصدی نسبت به یک ماهه سال ماقبل خود کسب نموده است. اگرچه به دلیل مسائل بازار صادراتی در نیمه نسخت سال ۱۴۰۱ میزان فروش کل یک ماهه آبان ۱۴۰۱ افزایشی را نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۰ تجربه نکرده است اما در بازار داخلی حجم فروش نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.
همانطور که مشاهده میشود «شاراک» با داشتن ۲۱ واحد که شامل ۱۷ واحد تولید محصولات پتروشیمی و ۵ واحد سرویسهای جانبی است که با ظرفیت کامل به تولید و فعالیت مشغول هستند، همواره سعی در رشد و توسعه واحدهای خود و افزایش تولید و بهرهوری داشته است و این موضوع با مشاهده روند صعودی تولید و فروش و درآمدهای حاصله قابل مشاهده است.
از سوی دیگر، شرکت پتروشیمی شازند اراک به منظور اجرای طرح شرکت صنایع پتروشیمی بین المللی قشم در حال پیگیری جهت تامین اعتبارات ارزی بوده که توافق سه جانبه معاونت اعتبارات ارزی بانک مرکزی ایران، نماینده بانک EIH و بانک تجارت صورت گرفته است. بر اساس پیشرفت فیزیکی این پروژه توافق جهت تامین ۱۷۰ میلیون یورو که درصدی از هزینههای طرح را پوشش میدهد، از سوی دیگر، شرکت برنامه زمانی پرداخت فاینانس خارجی SUPPLIER CREDIT به مبلغ ۳۵۰ میلیون یورو به عنوان بخش اول تعهدات پیمانکار چینی پروژه از شرکت سدین چین و تحویل بانک عامل گردیده است.
با توجه به سهامداری ۱۵ درصدی بانک اقتصاد نوین، سهم ۱۵ درصدی بانک رفاه، مالکیت ۲۰ درصدی بانک پارسیان، سهم ۱۰ درصدی بانک خاورمیانه و سهامداری ۱۵ درصدی بانک ملت در پروژه مذکور، پیشرفت طرح با حضور مشارکت تمامی سهامداران در افزایش سرمایه محقق خواهد شد. با توجه به پیگیریهای پتروشیمی شازند اراک در اجرای طرح مذکور، نتیجه قطعی از برنامههای پیشبینی شده برای پروژه قشم در گزارشات آتی «شاراک» میتوان منتظر نتایج مطلوب از برآوردهای شرکت و پیگیریهای آن بود.