فروش حدود ۴۳۰ هزار میلیارد تومان محصولات دانشبنیان در سال ۱۴۰۱
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی به بازار بزرگ شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: حدود ۴۳۰ هزار میلیارد تومان فروش محصولات دانشبنیان در سال ۱۴۰۱ رقم خورده است.
به گزارش بورس امروز؛ محمدصادق خیاطیان روز یکشنبه (۱۲ آذرماه) در آیین افتتاحیه رویداد پتروفن ۱۴۰۲ با اشاره به اینکه تلاشهای زیادی برای به منصه ظهور رسیدن فرهنگ دانشبنیانی و توان متخصصان داخلی انجام شده است، اظهار کرد: مهمترین عنصر توسعه ایران نیروی انسانی است و این نیروی انسانی با توانمندی بالایی که دارد میتواند محصولات پیچیده را تولید کند.
وی افزود: فناوری و دانش پیشرفته سبب ایجاد ارزش افزوده میشود و شرکتهای دانشبنیان مطلوبی در ایران شکل گرفتهاند که با حمایتهای انجامشده اکنون به ۱۰ هزار شرکتدانشبنیان رسیدهاند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی به بازار بزرگی که برای شرکتهایدانشبنیان ایجاد شده است اشاره و اظهار کرد: حدود ۴۳۰ هزار میلیارد تومان فروش محصولات دانشبنیان در سال ۱۴۰۱ رقم خورده است.
خیاطیان یکی از راههای حفظ نخبگان در کشور را توسعه شرکتهای دانشبنیان و حمایت از آنها عنوان کرد و افزود: سرمایهگذاریهای ریسکپذیر باید از سوی شرکتهای بزرگ انجام شود که در دنیا نیز به همین شکل است و شرکتهای خارجی افزون بر سرمایهگذاری در زنجیره ارزش خود، در سایر حوزههای هایتک نیز با رویکرد تنوعسازی سرمایهگذاری میکنند.
علیعسکری: تمرکز بر اقتصاد دانشبنیان ضامن عبور کشور از اقتصاد شکننده و وابسته است
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در آیین گشایش رسمی رویداد پتروفن با اشاره به اینکه تحریمها سبب افزایش خودباوری شد، اظهار کرد: ایران به لطف مردم غیور و با همت و نخبگان در تحریم تبدیل به فولاد آبدیده شد.
عبدالعلی علیعسکری ادامه داد: هلدینگ خلیج فارس امروز به لطف عزم جهادگونه همکاران و با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان به جایگاهی مناسب در صنعت پتروشیمی کشور دست یافته و با اتکا به روحیه خودباوری و امید در تلاش برای ارتقای جایگاه جهانی خود است.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه نگاه صادراتمحور از ضرورتهای زمان کنونی است، گفت: اقتصاد ما باید قوی و درونزا باشد، اما نباید کشوری درونگرا باشیم و باید برای فتح بازارهای جهانی تلاش کرد. زمانی که چنین عزمی شکل گیرد شاهد روحیه جهادی و حماسی در صنعت خواهیم بود.
علیعسکری با اشاره به اینکه ورود به بازارهای جهانی سبب تقویت قابل توجه تولید و اقتصاد کشور میشود، افزود: کلید پیشرفت صنعت پتروشیمی در این حوزه افزایش اعتماد به شرکتهای دانشبنیان و توسعه محصولات دانشبنیان در صنعت پتروشیمی است.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، راه عبور از اقتصاد شکننده و وابسته را تمرکز بر اقتصاد مقاومتی متکی بر اقتصاد دانشبنیان و فناوریهای تحولآفرین و برتریساز در کشور عنوان و بر لزوم اصلاح نگاه سیستم اداری کشور به شرکتهای دانشبنیان تأکید کرد.
علیعسکری با اشاره به جایگاه مهم شرکتهای دانشبنیان در راهبردهای ترسیمشده برای هلدینگخلیج فارس، طراحی پارکهای فناوری پتروشیمی با هدف رویکرد شکلگیری زنجیره ارزش، توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری از طریق نفوذ فناوری و نوآوری در شرکتهای بزرگ و استفاده از شرکتهای دانشبنیان در حل معضلات صنعت پتروشیمی و کشور را از جمله راهبردهای عملیاتی این هلدینگ عنوان کرد.
وی با بیان اینکه تصمیم گرفتیم در هلدینگ خلیج فارس، پژوهشها را تابع نیازهای شرکت قرار دهیم، فلسفه تولد و رشد «پتروفن» را تغییر رویکرد از عرضهمحور به تقاضامحور اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به اهمیت و جایگاه رگولاتوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ابراز امیدواری کرد که با مشارکت این سه رگولاتور در رویداد پتروفن، شاهد گسترش جایگاه دانشبنیانها در صنعت پتروشیمی باشیم.
افقهی: اساسیترین راهکار دور زدن تحریمها استفاده از توان دانشبنیانها است
مدیرعامل هلدینگ تاپیکو در این آیین اظهار امیدواری کرد که این رویداد فصل نوینی در بهکارگیری توان جوانان متخصص و خوشفکر ایرانی در کلیدیترین صنعت کشور یعنی صنعت پتروشیمی باشد.
بابک افقهی افزود: توسعه محصول در صنعت پتروشیمی مغفول مانده و یکی از مواردی که دانشبنیانها باید به آن ورود کنند، توسعه محصول در صنعت پتروشیمی است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) با بیان اینکه دست یاری به سمت شرکتهای دانشبنیان دراز میکنیم، گفت: مهمترین راه دور زدن تحریمها کمک گرفتن از شرکتهای دانشبنیان است.
افقهی ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان افزون بر بومیسازی دانش فنی میتوانند در بخشهای نرمافزاری، افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها و جلوگیری از خامفروشی به سودآوری شرکتهای پتروشیمی کمک کنند.