همکاری سازمان بورس و اهالی رسانه برای گسترش سواد مالی
سومین دوره جشنواره بورس و رسانه شب گذشته به ایستگاه پایانی رسید و از میان بیش از ۸۰۰ آثار ارسالی به این جشنواره منتخبان این دوره نیز معرفی شدند. در این مراسم یاسر فلاح مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بورس و اوراق بهادار، محمد خدادی، معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و […]
سومین دوره جشنواره بورس و رسانه شب گذشته به ایستگاه پایانی رسید و از میان بیش از ۸۰۰ آثار ارسالی به این جشنواره منتخبان این دوره نیز معرفی شدند. در این مراسم یاسر فلاح مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بورس و اوراق بهادار، محمد خدادی، معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شاپور محمدی ، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در این مراسم با خبرنگاران گفتگویی داشتند که مشروح این جلسه را میتوانید در ادامه گزارش ملاحظه کنید.
بازار سرمایه وابسته به اصحاب رسانه است
یاسر فلاح مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان کرد: جشنوارهای که شاید کمتر کسی فکر میکرد، در سومین دوره آن تا به این اندازه در بین بورس نویسان جایگاه خودش را پیدا کند، اما رشد بیست درصدی آثار ارائه شده به جشنواره نشان میدهد، اهالی رسانه دست دوستی و یاری اهالی بازار را فشردند و این جشنواره توانست نقطه تلاقی میان این دو باشد.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بورس افزود: استقبال از جشنواره بورس و رسانه نشان داد که از طریق رسانهها میتوان ادبیات و گفتمان بازار سرمایه را در کشور بسط و توسعه داد و مردم را با فضای سرمایهگذاری در بورس آشنا کرد.
دبیر اجرایی جشنواره بورس و رسانه ادامه داد: در سومین جشنواره بورس و رسانه میزبان آثاری از ۱۴ استان کشور هستیم. این یعنی ما به یکی از اهداف خود که خارج کردن تولید اخبار بازار سرمایه از تهران بود، رسیدیم. امسال از موضوع سواد مالی یک گام فراتر خواهیم رفت و یکی از اهداف مهم سازمان بورس و اوراق بهادار گسترش شمولیت مالی است.
مدیر روابط عمومی سازمان بورس عنوان کرد: در جشنواره امسال ۸۲۰ اثر که توسط بیش از ۲۰۰ نفر تولید شده دریافت شد که این آثار را ۵ داور از اساتید دانشگاه بازار سرمایه و حوزه رسانه در حدود ۷ روز بررسی کردند و بعد از بررسیهای اولیه چندی ساعت پرحرارت باهم بر سر آثار به بحث و تبادل نظر پرداختند و از بین آنها آثار منتخب را برگزیدند.
وی افزود: باید اذعان کرد که بازار سرمایه همواره به اصحاب رسانه وابسته است؛ نه در گذشته، نه در حال حاضر و نه در آینده امکان جدایی رسانهها از این بازار متصور نبوده و نیست. رسانهها نه یک مهمان گذرا که خود جزئی از این عرصه هستند.
اطلاعات بورسی باید فضای شریک سازی ایجاد کنند
محمد خدادی، معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در آیین معرفی برگزیدگان جشنواره بورس و رسانه گفت: تغییر شرایط به واسطه زمان بزرگترین دغدغه رسانهها است. اساساً محتوا باید در رسانههای بورسی امر غالب باشد. بورس رابطه مستقیم با اطلاعات دارد. اطلاعات بورسی باید به جای ایجاد فضای تبلیغاتی فضای شریک سازی ایجاد کنند. چه آنها که سهامدارند چه آنهایی که عرضهکننده هستند و همه فعالین بازار سرمایه باید شرکای بورس باشند.
خدادی افزود: ما باید مخاطبان بورسی را مهندسی و شناسایی کنیم، باید بدانیم چه اطلاعاتی میخواهند و از این طریق مدیریت انتظار مخاطب از خبر، باز تعریف شود.
تصویب تأمین مالی جمعی توسط شورای عالی بورس
شاپور محمدی ، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در آیین پایانی سومین جشنواره بورس و رسانه بیان کرد: یکی از جشنوارههایی که در دنیا نظیر ندارد، جشنواره بورس و رسانه است. این جشنواره کمک میکند شناخت مردم از بازار سرمایه افزایش یابد و به تبع آن شاهد ورود افراد بیشتری به این بازار باشیم.
وی افزود: در زمینه خبر و رسانه صحت، دقت و سرعت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. تمامی فعالان بازار سرمایه نیز میدانند کارایی این بازار زمانی افزایش میابد که فعالان بتوانند از کارایی اطلاعات ورودی استفادههای مناسب را داشته باشند. در این زمینه بحث خبر و اطلاعات دو واژه جدا نشدنی از بورس و بازار سرمایه به شمار میرود و انتشار صحیح و با سرعت خبرهای اقتصادی و سیاسی در کشف قیمت سهام شرکتها تأثیر بسزایی دارد.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: یکی از مهمترین اقدامات اخیر سازمان بورس و اوراق بهادار در زمینه تأمین مالی جمعی است که به تصویب شورای عالی بورس نیز رسیده است. در تأمین مالی جمعی سازمان بورس میتواند در حوزههای مختلفی نظیر سینما، تولید محتوای فرهنگی و کتب ورود کند و در تأمین مالی محصولات فرهنگی نقش داشت باشد.
پایان سومین دوره جشنواره بورس و رسانه با معرفی برگزیدگان
آثار برتر در بخشهای هفتگانه معرفی و با اهدای جوایزی از خالقین این آثار تقدیر شد.
بخش تیتر
هیئتداوران به اتفاق آرا لیلی شهیر از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران( سنا) را با تیتر “نوری در بورس، شوری در سهامداران” حائز رتبه نخست دانست. سمیرا ابراهیمی از روزنامه تعادل با تیتر “ظرفیت پارکینگ پول تکمیل است” دوم شد و مهدی حاجی وند از بورس ۲۴ با تیتر “لی لی پوتی های بازار، کوچک اما سودآور ” رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
بخش خبر
هیچ یک از آثار ارسالی، ویژگیهای لازم برای کسب رتبه نخست را کسب نکرد. جایزه دوم خبر به علیرضا باغانی از بورس ۲۴ برای “مجموعه آثار” و رتبه سوم به مهناز عبدی از تهران تایمز برای خبر “رشد بیش از ۶۲ درصدی بورس تهران” رسید.
بخش گزارش
به ترتیب به محمدعلی غلامرضایی از بورس نیوز برای “بررسی اثرات یک قانون بر خساپا”، علیاصغر حیدری از هفتهنامه اطلاعات بورس برای گزارش ” تلخکامی قند شیرین “و آتوسا جعفری از ماهنامه بورس برای اثر “بخش بورسینما “اختصاص یافت. همچنین اثر علیرضا نوری کجوریان با عنوان ” ب مثل بورس” از هفتهنامه ترنم شمال ( نوشهر) شایسته تقدیر شناخته شد .
بخش گفتوگو
هیئتداوران اثر محمدرضا چراغی از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با نام “اگر رانتها برداشته شود، بسیاری از شرکتها تعطیل میشوند” را حائز رتبه نخست تشخیص داد . محمدحسین بابالو از روزنامه دنیای اقتصاد با مطلب “سرعتگیرهای بازار آتی زعفران “رتبه دوم را کسب کرد و جایزه سوم با عنوان “الزام حضور بازار سرمایه در تصمیمات کلان اقتصادی” به مهرنوش سلوکی از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) رسید .
بخش یادداشت
مقاله و سرمقاله، هیئتداوران هیچ یک از آثار دریافتی را شایسته رتبه نخست تشخیص نداد . محمدصادق پور از خبرگزاری آنا با اثر “رخوت صنعت بیمه در حوادث آب و هوایی و نقش بورس” رتبه دوم را کسب کرد و احمدرضا منزه از روزنامه اصفهان امروز با ارائه مطلب “مدیریت باهوش، موفقیت باسود” به مقام سوم رسید.
بخش رسانه های دیداری و شنیداری
مریم سادات نجبائی از برنامه پیک بامدادی رادیو سراسری که با اثری با عنوان “عرضه زعفران در بورس کالا” در این جشنواره شرکت کرده بود، رتبه اول را کسب کرد. مجید امینی از برنامه تیتر امشب شبکه خبر با “مجموعه آثار” و رضا نگهبان از باشگاه خبرنگاران جوان با مطلب “تکمیل چرخه ملی شدن صنعت نفت در بورس ” رتبه دوم را به دست آوردند . همچنین حازم الکلاس از شبکه العربی قطر با ارسال مطلبی از “دوازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه ” و اعظم قربانی از صداوسیما مرکز سهند(آذربایجان شرقی) برای اثر ” سنگینی کفه سرمایه گذاری، به نفع بازار سرمایه” ، سوم شدند . آثار ارسالی نسرین گودرزی از خبر شبانگاهی شبکه سوم سیما با عنوان “سومین لیگ ستارگان بورس” و یوسف جلالی از شبکه پرس تی وی با عنوان “نشست بازار سرمایه اسلامی” نیز شایسته تقدیر شناخته شد.
بخش ویژه
جایزه نخست سومین جشنواره بورس و رسانه به حمیده سلطانی از رادیو اقتصاد “به خاطر تهیه “برنامه رادیویی کالای ایرانی ” رسید. جوایز دوم و سوم هم در این بخش به ترتیب به نفیسه توتونچیان از سایت اطلاعرسانی صنعتکار به خاطر تهیه مطلب “تالار شیشهای، بورس رونق تولید” و سیده لیلا اسراری از رادیو مرکز فارس برای ارائه “برنامه اثر بورس برای همه ” اختصاص یافت.