اهم اقدامهای پژوهش، فناوری و نوآوری صنعت نفت ابلاغ شد
وزیر نفت بهمنظور مدیریت یکپارچه، منسجم و راهبردی زیستبوم پژوهش، فناوری و نوآوری صنعت نفت اهم اقدامهای مورد انتظار این صنعت را به معاونان وزیر و مدیران عامل شرکتهای اصلی ابلاغ کرد.
به گزارش بورس امروز؛ جواد اوجی بهمنظور مدیریت یکپارچه، منسجم و راهبردی زیستبوم پژوهش، فناوری و نوآوری صنعت نفت اهم اقدامهای مورد انتظار این صنعت را به معاونان وزیر و مدیران عامل شرکتهای اصلی ابلاغ کرد.
متن این ابلاغ به شرح زیر است:
معاونان وزیر، مدیران عامل شرکتهای اصلی، مدیران کل و رؤسای واحدهای مستقل ستادی و سازمانهای تابعه
موضوع: انسجام، تقویت و راهبری زیستبوم، پژوهش، فناوری و نوآوری صنعت نفت
در راستای اجرای بند «۶» سیاستهای کلی علم و فناوری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (مدظلهالعلی)، بند «۴» سیاستهای کلی بخش نفت و گاز، بند «۲» سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مواد آییننامه تولید، دانشبنیان و اشتغالزایی در صنعت نفت تصویبنامه هیئت وزیران، همچنین اجرای بند «۵» از جزء «الف»، بندهای «۷» و «۸» از جزء «ب» و بند «۴» از جزء «پ» ماده (۳) قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و بهمنظور مدیریت یکپارچه، منسجم و راهبردی زیستبوم پژوهش، فناوری و نوآوری صنعت نفت بدین وسیله اهم اقدامهای مورد انتظار به شرح زیر ابلاغ میشود:
– چابکسازی، بازنگری، ساختار، ارکان، وظایف و نحوه ارتباطات نهادهای مؤثر و فعال در زیستبوم صنعت نفت بهمنظور تدوین خطمشی توانمندسازی آن.
– سیاستگذاری برای تدوین سبد طرحهای اولویتدار پیشران فناوری صنعت نفت کشور، راهبری و نظارت بر اجرای آن.
– تدوین روشها و سازوکارهای متنوع مبتنی بر قوانین مصوب برای تأمین مالی طرحهای راهبردی.
– تسهیل فرآیندهای بههمرسانی عرضه و تقاضای فناوری مبتنی بر سازوکارهای نوین.
– تقویت زنجیره تأمین کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت از داخل کشور با رویکرد افزایش عمق ساخت داخل و با تمرکز بر اقلام اساسی و گروههای کالایی با مشخصههایی از جمله: ارزبری بالا، اهمیت بالا، مصرف کمی بالا و غیره.
– جهتدهی به فعالیتهای پژوهشی و فناورانه صنعت نفت با هدف رفع نیازهای واقعی صنعت نفت.
– تدوین و ارائه سازوکارهایی برای تسهیل انجام آزمایشهای مربوط به تجهیزات فناورانه و دانشبنیان تولید داخل با بهره گیری از امکانات شرکتهای اصلی و تابعه.
– فراهم نمودن زیرساخت های لازم برای به اشتراک گذاری نتایج و روش های ابداعی به کار رفته در انجام پروژه های پژوهشی، فناورانه و بومی سازی در راستای توسعه مبحث مدیریت دانش.
– پیاده سازی روش های علمی افزایش رقابت پذیری بین المللی محصولات (کالا و خدمات) دانش بنیان تولیدی در راستای توسعه صادرات این محصولات.
– تدوین شیوه های بررسی و صحه گذاری دقیق جهت اعطای هدفمند تسهیلات و تضامین به شرکت های دانش بنیان و سازندگان.
– یافتن روش های بهره برداری بهینه و حداکثری از دانش و توان سازندگان معتبر خارجی به منظور دستیابی به دانش و فنون ساخت تجهیزات دارای فناوری های انحصاری و پیچیده.
– حمایت همه جانبه از تجاری سازی محصولات فناور و دانش بنیان در سطح صنعت نفت.
بر این اساس ضروری است کلیه اقدامات مرتبط با موارد فوق با معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری هماهنگ شود. در راستای پیاده سازی این روند، هماهنگی و برگزاری جلسات مشترک و مستمر برنامه ریزی شده از سوی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری با ارکان داخلی زیست بوم (پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعت نفت، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، مدیریت پژوهش و فناوری سه شرکت اصلی دیگر، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت، موسسه مطالعات بین المللی انرژی، اعضای کارگروه تولید بار اول اقلام تحریمی و راهبردی وزارت نفت حسب مورد) به منظور تشریک مساعی و به اشتراک گذاری اقدامات و نتایج حاصله از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
از کلیه مبادی ذی ربط و مجموعه های فعال در زیست بوم نوآوری و فناوری صنعت نفت به ویژه ۴ شرکت اصلی انتظار می رود در هماهنگی کامل با معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری برای تحقق این هدف ارزشمند همکاری لازم را معمول نمایند.