آلومینای ایران بورس کالایی می شود
به گزارش روند بورس امروز، پروژه آلومینیوم جاجرم در ۲۱ اسفند ماه ۱۳۹۷ با ظرفیت ۴۰ هزار تن شمش آلومینیوم به تولید رسید. این میزان شمش آلومینیوم با ۷۰ دیگ تولید می شود. مزیت این است که پودر آلومینا در کنار ما وجود دارد که در ایران مزیت بزرگی برای تولید کننده شمش آلومینیوم محسوب […]
به گزارش روند بورس امروز، پروژه آلومینیوم جاجرم در ۲۱ اسفند ماه ۱۳۹۷ با ظرفیت ۴۰ هزار تن شمش آلومینیوم به تولید رسید. این میزان شمش آلومینیوم با ۷۰ دیگ تولید می شود. مزیت این است که پودر آلومینا در کنار ما وجود دارد که در ایران مزیت بزرگی برای تولید کننده شمش آلومینیوم محسوب میشود. البته تامین آند مورد نیاز کارخانه کار بسیار دشواری است. اما پیش از آنکه تحریمها تولید کارخانه را تحت تاثیر قرار دهد سفارشات خود را ثبت کردیم. بنابراین با انجام واردات آند، توان تولیدی کارخانه به ظرفیت کامل می رسد.
محصول آلومینیوم جاجرم در بازار
تولید شمش این مجموعه تا ۳۰ تیر ۱۳۹۸ به ۱۶۰۰ تن رسید. با توجه به آنکه این رقم با رقمی که یک کارخانه میتواند محصول خود را به بازار عرضه کند، نرسیده است، محصول را برای رسیدن به سطح قیمتی مناسب به بازار عرضه نکردیم.
تامین مواد اولیه در ایرالکو و آلومینیوم المهدی
توجه داشته باشید که این مجموعه همواره یک سوم تولید پودر آلومینای خود را مصرف و دو سوم دیگر همچنان در اختیار ایرالکو، آلومینیوم المهدی و دیگر صنایع قرار گیرد. لذا با بهره برداری کارخانه آلومینیوم جاجرم مشکلی برای عرضه و فروش پودر آلومینا به این ۲ مجموعه بزرگ نداریم.
میزان ذخایر معدنی بوکیست برای تولید پودر آلومینا
اکتشافاتی که در ۴ سال گذشته انجام دادیم، به اندازه ۵۰ درصد کل اکتشافاتی است که تاکنون انجام شده است. تا سال ۹۴ بیش از ۱۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام شده بود اما اکنون ۱۵۰ هزار متر حفاری شده است که ۴۵ هزار متر در چهار سال گذشته انجام شده است. این موضوع باعث شد ذخائر به ۳۸ میلیون تن برسد. براساس آمارها ۳۰ هزار تن ذخایر ماقبل برداشت خواهد شد. در مجموع برای ۳۰ سال مشکلی از نظر تامین خوراک اولیه پودر آلومینا نخواهیم داشت. البته این کافی نیست و ما میخواهیم ذخیره بیشتری از خاک بوکسیت را به دست آوریم تا فاز دوم کارخانه تولید پودر آلومینا ساخته شود. از آنجا که کشور به پودر آلومینا نیاز دارد، قصد راه اندازی فاز دوم پودر آلومینا را داریم. در این زمینه اکتشافات را انجام میدهیم و امیدواریم بتوانیم اکتشافات را ادامه و دست کم به ۶۰ تا ۷۰ میلیون تن ذخیره بوکسیت برسیم. در صورت دستیابی به این رقم به راحتی می توانیم فاز دوم آلومینا را با تولید ۲۵۰ هزار تومان پودر آلومینا در جاجرم راه اندازی کنیم.
طرحهای توسعهای برای حضور در دیگر استان ها
فاز دو آلومینای جاجرم و در کنار اینها موضوع تولید بیلت به عنوان زنجیره بعدی تولید مطرح است که مطالعات انجام شده و مناقصه ای هم برای آن انجام دادیم که به نتیجه نرسید. به دنبال این هستیم که برای ۱۲۰ هزار تن شمشی که سالانه تولید میکنیم، نوعی صنایع پایین دست را ایجاد کنیم. ساخت فاز دوم پودر آلومینا فاز دوم و سوم شمش آلومینیوم و فاز پایین دست آلومینیوم جزو برنامههای اصلی ما به شمار میرود. البته غیر از این هم طرح های بهینه سازی در دست اقدام داریم که برای افزایش بهرهوری تعریف شدهاند. سال گذشته در ۳ مورد هم سرمایه گذاری شد که با نرخ دلار سال گذشته ۳ میلیون یورو سرمایهگذاری ارزی نیاز بود این صنعت به شدت سرمایه براست. با این پروژهها سعی کردیم پایداری و بهینه سازی تولید را در اولویت قرار دهیم چرا که وقتی از عمر کارخانه ای ۲۰ سال میگذرد، باید برای بهینه سازی تولید و پایداری تولید آن فکری کرد. محور واژههایی که تعریف کردیم به طور عمده بهروری است؛ به طور مثال کاهش مصرف سود کاستیک و مصرف آب انرژی از آن نمونه است که بخش زیادی از بهبود بهرهوری را نیز انجام داده ایم.
همکاری آلومینای ایران با ایرالکو و المهدی
تورج زارع مدیر عامل آلومینای ایران در گفتگو با بورس امروز درباره وضعیت ظرفیت تولید کارخانه آلومینای ایران گفت: کارخانه ای که افتتاح رسمی شد، کارخانه تولید شمش آلومینیوم هست. ما قبل از این تنها تولید کننده پودر آلومینا بودیم. این کارخانه کنار کارخانه پودر آلومینا ایجاد شد و امسال به بهره برداری رسید. از پودر آلومینایی که خودمان تولید می کنیم، تبدیل به آلومینیوم خواهیم کرد. میزان سرمایه گذاری مجموعه ۹۴ میلیون یورو ارزی و ۲۲۷میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی است.
زارع در ادامه در خصوص آغاز فعالیت آلومینیوم جاجرم و ارائه محصول به بازار اظهار کرد: در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰۰ تن آلومینوم تولید کرده ایم که باید پروانه بهره برداری آن را از استان می گرفتیم. همچنین این روند انجام شده است و مقدمات ورود به بورس کالا را نیز انجام داده ایم؛ تا یک ماهه دیگر نیز محصول را در بورس کالا عرضه خواهیم کرد.
مدیر عامل آلومینا ایران در پاسخ به این سوال که آیا پس از دست یابی به ظرفیت اسمی باز هم به ایرالکو و آلومینا المهدی پودر آلومینا میدهید؟ تاکید کرد: تولید ما ۲۴۰ هزار تن هست. فولظرفیت مصرف ما فقط ۸۰ هزار تن است و مابقی حدود ۱۵۰ هزار تا ۱۶۰هزارتن باید تحویل فروش به ایرالکو و المهدی شود. مجموعه ما همه تولید را مصرف نمی کند، یک سوم را مصرف و دو سوم را به این شرکت ها می دهیم.
زارع همچنین تاکید کرد: با اکتشافاتی که ما در سال های اخیر انجام دادیم، ذخایر ما تقریبا دوبرابر شده است و الان ذخائر قطعی مجموعه ۳۸ میلیون تن هست. ما تقریبا سالی ۱ میلیون تن مصرف مواد معدنی داریم که حداقل تا ۳۰ سال برای همین کارخانه و پودر آلومینایی که داریم، خوراک تامین است. البته ما با اکتشافاتی موجود، انشاالله فاز دوم آلومینا را هم در مجموعه احداث خواهیم کرد. هدف گذاری ما نیز به این سمت است.
وی پیرامون طرح های توسعهای در استانهای دیگر گفت: ما در حوزه معادن نیز در استان های دیگر فعالیت می کنیم و هرجا پتانسیل بوکسیت باشد. به این دلیل که ما تامین انحصاری بوکسیت در کشور هستیم. بنابر طرح های اکتشافی که داریم، اگر ذخیره قابل توجهی هم در استانی کشف شود و توجیح فنی و اقتصادی داشته باشد؛ می توانیم به سمت احداث کارخانه آلومینا هم ورود کنیم.