بررسی افزایش سرمایه ۸۵۶ هزار میلیاردی ۱۲ بانک بازار سرمایه
از بین بانک های فعال در بازار سرمایه ۱۲ بانک تجارت، صادرات ایران، پارسیان، سینا، اقتصاد نوین، اعتباری ملل، دی، پست بانک ایران، ملت، پاسارگاد، کارآفرین و خاورمیانه، در مجموع رقم ۸۵۶ هزار و ۱۲۲ میلیارد و ۲۰۶ میلیون ریال را به سرمایه خود افزودند.
به گزارش بورس امروز، بانک تجارت و بانک صادرات، آخرین افزایش سرمایههای خود را معادل با ۲۹۵ هزار و ۷۸۰ میلیارد و ۹۹ میلیون ریال، در سال ۱۳۹۷ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رساندند و در حال حاضر مجموع ۲۰۱ هزار و ۹۶۳ میلیارد و ۶۴ میلیون ریال افزایش سرمایه را در دست دارند.
پس از آن در دو سال بعد چهار بانک پارسیان، سینا، اقتصاد نوین و اعتباری ملل نیز مبادرت به اعمال افزایش سرمایه نمودند که در نهایت در سال ۱۳۹۹ در مجموع ۱۶۹ هزار و ۱۹۸ میلیارد و ۵۸۴ میلیون ریال سرمایه را به ثبت رساندند. در حال حاضر افزایش سرمایههای در دست اجرای بانکهای مزبور در مجموع از رقم ۱۴۳ هزار و ۷۰۱ میلیارد و ۸۸۴ میلیون ریالی برخوردار است.
همچنین پست بانک ایران و بانک دی با انجام آخرین افزایش سرمایههای خود در سال ۱۴۰۰ توانستند سرمایههای خود را در مجموع به ۱۴۱ هزار و ۷۵۷ میلیارد و ۳۸۵ میلیون ریال افزایش دهند و در حال حاضر نیز افزایش سرمایه ۸۹ هزار و ۶۰۹ میلیارد و ۱۶۴ میلیون ریالی را در دست اجرا دارند.
در سال گذشته نیز بانکهای ملت، پاسارگاد، کارآفرین و خاورمیانه نیز ۲۴۹ هزار و ۳۸۶ میلیارد و ۱۳۸ میلیون ریال را به سرمایه خود افزودند و نهایتا ۵۶۹ هزار میلیارد ریال افزایش سرمایه را در دست اجرا دارند.
این گزارش میافزاید: بانک دی در حال حاضر با ارزش بازاری معادل با ۱۴۳ هزار و ۷۷۵ میلیارد ریال در بازار دوم فرابورس به فعالیت مشغول است.
آخرین افزایش سرمایه بانک دی در ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رسید و سرمایه شرکت را از شش هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به ۱۳۵ هزار میلیارد ریال افزایش داد.
هدف از انجام آخرین افزایش سرمایه “دی” اصلاح ساختار مالی این شرکت و خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت بود.
پس از انجام آخرین افزایش سرمایه هیئت مدیره بانک دی پیشنهاد افزایش سرمایه این شرکت را تا ۲۰۵ هزار میلیارد ریال ارائه داد که حسابرس و بازرس قانونی نیز با انجام این افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی موافقت نموده است.
بانک پارسیان نیز در بازار دوم بورس با ارزش بازاری ۲۶۵ هزار و ۴۶۵ میلیارد و ۳۲۰ میلیون ریال مشغول به فعالیت است.
آخرین افزایش سرمایه بانک پارسیان در ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رسید و سرمایه شرکت را ۵۵۸ درصد از ۲۳ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال، به ۱۵۶ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال افزایش داد.
“وپارس” با انجام آخرین افزایش سرمایه خود قصد داشت از توان تولیدی و خدماتی کشور، حداکثر بهرهمندی را ببرد و به گونهای بتواند از کالای ایرانی حمایت نماید، ساختار مالی خود را اصلاح نماید و همچنین از شمولیت ماده ۱۴۱ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت خارج شود.
بانک پارسیان پس از انجام آخرین افزایش سرمایه خود در ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ پیشنهاد افزایش سرمایه ۵۳.۵ درصدی خود را از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی ارائه داد که تاکنون با موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار همراه گردیده و با انجام این افزایش سرمایه، سرمایه این شرکت نیز به ۲۴۰ هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
بانک تجارت نیز به عنوان یکی از شرکتهای فعال در بازار اول بورس آخرین افزایش سرمایه خود را در اواخر سال ۱۳۹۷ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رساند.
آخرین افزایش سرمایه بانک تجارت به منظور اصلاح ساختار مالی و خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت در راستای معافیت مالیاتی ۳۹۰ درصد از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها بود و سرمایه شرکت را از ۴۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال به ۲۲۳ هزار و ۹۲۶ میلیارد و ۱۲۷ میلیون ریال رساند.
هیئت مدیره “وتجارت” با ارائه پیشنهاد افزایش سرمایه ۵۰ درصدی خود نشان داد که همچنان قصد افزایش سرمایه خود را تا ۳۳۵ هزار و ۸۸۹ میلیارد و ۱۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال از محل آورده نقدی را دارد.
با وجود اینکه تاکنونی تمامی بانکهایی که در خصوص آنها صحبت کردیم آخرین افزایش سرمایههای خود را از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها به ثبت رساندند اما بانک ملت آخرین افزایش سرمایه خود را از در اواخر سال ۱۴۰۱ از محل سود انباشته در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رساند.
آخرین افزایش سرمایه بانک ملت سرمایه این شرکت مالی را از ۲۶۲ هزار و ۴۲ میلیارد و ۸۶۲ میلیون ریال، به ۳۵۳ هزار میلیارد ریال رساند و هدف از انجام این افزایش سرمایه بهبود ساختار سرمایه و استفاده از مزایای معافیت مالیاتی بود.
“وبملت” همچنان قصد دارد که ساختار سرمایه خود را بهبود بخشد و به این منظور و استفاده از مزایای معافیت مالیاتی دوباره پیشنهاد افزایش سرمایه خود را تا میزان ۸۵۳ هزار میلیارد ریال را از محل سود انباشته ارائه داد که با موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار نیز همراه شد.
بانک صادرات ایران نیز به عنوان یکی از شرکتهای بانکی مهم فعال در بازار دوم بورس در اواخر سال ۱۳۹۷ آخرین افزایش سرمایه خود را از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها به منظور اصلاح ساختار سرمایه و خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت به ثبت رساند.
با انجام آخرین افزایش سرمایه “وبصادر” نهایتا سرمایه این شرکت از ۵۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال به ۱۷۵ هزار و ۳۵۳ میلیارد و ۹۷۲ میلیون ریال افزایش پیدا کرد.
هیئت مدیره بانک صادرات ایران پس از گذشت حدودا چهار سال دوباره پیشنهاد افزایش سرمایه خود را از محل آورده نقدی ارائه داد که حسابرس و بازرس قانونی نیز با افزایش سرمایه این شرکت تا ۲۶۵ هزار و ۳۵۳ میلیارد و ۹۷۲ میلیون ریال موافقت نمود.
لازم به ذکر است که بانک پاسارگاد آخرین افزایش سرمایه خود را از محل سود انباشته و اندوخته در اواخر سال ۱۴۰۱ به ثبت رساند.
بانک پاسارگاد با انجام آخرین افزایش سرمایه، سرمایه خود را ۱۰۸ درصد از ۱۳۱ هزار و ۴۰ میلیارد ریال به ۲۷۲ هزار و ۹۶۹ میلیارد ریال افزایش داد و با انجام این امر سقف تسهیلات اعطایی خود را بالا برد و خدمات و نسبتهای بانکی خود را توسعه داد.
“وپاسار” قصد دارد با انجام دوباره افزایش سرمایه خود نقدینگی بازار را توسعه دهد و برای این امر دوباره پیشنهاد داده که سرمایه خود را تا میزان ۵۰ هزار میلیارد ریال از محل آورده نقدی سهامداران افزایش دهد که سازمان بورس نیز با انجام این افزایش سرمایه تا ۳۲۲ هزار و ۹۶۹ میلیارد ریال موافقت نمود.
همچنین بانک سینا نیز یکی از شرکتهای بانکی فعال در بازار سرمایه است که در بازار اول بورس با ارزش بازاری معادل با بیش از ۸۳ هزار و ۲۸۴ میلیارد ریال فعالیت دارد.
آخرین افزایش سرمایه بانک سینا در ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رسید و سرمایه این شرکت را ۱۵۴ درصد از ۱۰ هزار میلیارد ریال به ۲۵ هزار و ۳۸۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال افزایش داد.
آخرین افزایش سرمایه “وسینا” از محل تجدید ارزیابی داراییها و به منظور لصلاح ساختار مالی و بهبود نسبتهای کفایت سرمایه انجام گرفت.
هیئت مدیره بانک سینا پس از گذشته یکسال نهایتا در اواخر سال ۱۴۰۰ دوباره پیشنهاد داد تا سرمایه خود را از محل مطالبات حال شده سهامداران، آورده نقدی، سود انباشته و سایر اندوخته تا ۴۵ هزار میلیارد ریال افزایش دهد.
بانک اقتصاد نوین نیز در ۱۸ تیر ۱۳۹۹ آخرین افزایش سرمایه خود را به ثبت رساند که با ثبت این افزایش سرمایه، سرمایه آن از ۱۳ هزار و ۱۳۱ میلیارد ریال به ۳۰ هزار و ۴۲۵ میلیارد و ۷۳۴ میلیون ریال افزایش یافت.
آخرین افزایش سرمایه “ونوین”، ۱۳۲ درصد از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها بود و هیئت مدیره این شرکت همچنان در برج سوم سال جاری پیشنهاد دادند که سرمایه “ونوین” تا مبلغ ۶۰ هزار و ۸۵۱ میلیارد و ۴۶۸ میلیون ریال افزایش یابد.
بانک کارآفرین نیز در بهمن ۱۴۰۱ آخرین افزایش سرمایه خود را از محل سود انباشته و اندوخته به ثبت رساند و سرمایه خود را به منظور اصلاح ساختار مالی خود از ۳۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به ۴۶ هزار میلیارد ریال افزایش داد.
پس از انجام آخرین افزایش سرمایه که بانک کارآفرین در سال گذشته انجام داد سرانجام هیئت مدیره این بانک پیشنهاد افزایش سرمایه تا ۵۰ هزار میلیارد ریال را از محل سود انباشته و سایر اندوخته در مرداد سال جاری ارائه داد.
شرکت اعتباری ملل نیز یکی دیگر از شرکتهای فعال در حوزه بانکداری است که در بازار دوم فرابورس فعالیت دارد.
“وملل” آخرین افزایش سرمایه خود را در اسفند ۱۳۹۹ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رساند و با انجام آن سرمایه شرکت ۶۵ درصد افزوده شد.
آخرین افزایش سرمایه “وملل” از محل مطالبات و آورده نقدی به منظور اصلاح ساختار مالی و بهبود نسبت کفایت سرمایه انجام پذیرفت و سرمایه این شرکت را از شش هزار و ۶۰ میلیارد ریال به ۱۰ هزار میلیارد ریال رساند.
لازم به ذکر است که هیئت مدیره شرکت اعتباری ملل به منظور کاهش ریسکهای موجود، استفاده از حداکثر ظرفیتهای موجود، افزایش ظرفیتهای خود، توسعه فعالیتهای سوداوری و حفظ توان رقابتپذیری دوباره خواستار شد که سرمایه این شرکت از محل آورده نقدی سهامداران تا ۲۰ هزار میلیارد ریال افزایش یابد.
شرکت پست بانک ایران نیز یکی دیگر از نهادهای مالی فعال در عرصه بازار سرمایه است که در بازار دوم بورس فعالیت دارد.
“وپست” آخرین افزایش سرمایه خود را در بهمن ۱۴۰۰ از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها به ثبت رساند و سرمایه خود را از سه هزار و ۲۳۳ میلیارد و ۴۵۱ میلیون ریال به ۱۶ هزار و ۳۹۰ میلیارد و ۸۳۶ میلیون ریال افزایش داد.
آخرین افزایش سرمایه شرکت پست بانک ایران ۴۰۷ درصد بود که به منظور اصلاح ساختار مالی این شرکت انجام پذیرفت.
پس از انجام آخرین افزایش سرمایه “وپست” سرانجام هیئت مدیره این شرکت در اسفند ۱۴۰۱ به منظور بهبود نسبت کفایت سرمایه و تقویت ساختار مالی این شرکت دوباره پیشنهاد داد تا سرمایه این شرکت تا ۳۶ هزار میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی افزایش یابد که با تایید حسابرس و بازرس قانونی نیز همراه شد.
بانک خاورمیانه نیز با فعالیت در بازار دوم بورس و با انجام آخرین افزایش سرمایه خود در دی ۱۴۰۱ توانست نقدینگی این بازار را توسعه دهد.
آخرین افزایش سرمایه بانک خاورمیانه از محل سود انباشته انجام گرفت که سرمایه این شرکت را ۴۰ درصد از ۲۵ هزار میلیارد ریال به ۳۵ هزار میلیارد ریال افزایش داد.
هدف “وخاور” از انجام آخرین افزایش سرمایه خود اصلاح ساختار مالی بود و پس از انجام این افزایش سرمایه سرانجام دوباره هیئت مدیره این شرکت پیشنهاد میدهد که به منظور بهبود نسبت کفایت سرمایه و افزایش سقف فردی تسهیلات و تعهدات و بهرهمندی از مزایای مالیاتی سرمایه شرکت تا ۵۰ هزار میلیارد ریال افزایش یابد.
لازم به ذکر است که پیشنهاد هیئت مدیره “وخاور” در خصوص افزایش سرمایه این شرکت تا ۵۰ هزار میلیارد ریال مورد تایید بازار اوراق بهادار قرار گرفت.