خطوط تجاری جدید «رتاپ» در کنار تقویت خطوط درآمدی پیشین
طی ۶ ماهه نخست سال جاری، عمده درآمد کسب شده توسط «رتاپ» مربوط به فروش شارژ تلفن همراه بوده و جایگاه دوم با رقم ۶،۷۴۹ میلیارد ریال به خدمت اجاره دستگاه کارتخوان و خدمات شاپرک و شتاب مربوط میشود.
به گزارش بورس امروز، شرکت تجارت الکترونیک پارسیان (تاپ) با توجه به ذخایر حاضر در صورتهای مالی، قصد دارد به عنوان منبع سرمایهگذاری جهت افزایش سهم بازار و رشد سود و درآمد خود از آن استفاده نماید این درحالی است که قابلیتهای شرکت فراتر از برنامه کنونی بوده و در آینده میتواند با سرمایهگذاری در شرکتهای استارتاپی منابع درآمدی خود را توسعه بخشد.
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان از سال ۱۳۷۹ تأسیس و فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت در صنعت پرداخت فعالیت داشته و با ایجاد زیرساختهای لازم، موجبات تغییر فرهنگ پرداخت به صورت الکترونیکی را برای جامعه فراهم ساخته است.
تاپ در دوره یک ساله ۱۴۰۱ در حالی موفق به کسب درآمد ۳۶ هزار میلیارد ریالی شده است که طی دوره ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ درآمد آن به ۲۱ هزار میلیارد ریال رسیده است به عبارت دیگر طی نیمی از یک سال مالی ۵۸ درصد درآمد یک دوره یک ساله را محقق نموده است.
طی ۶ ماهه نخست سال جاری، عمده درآمد کسب شده توسط «رتاپ» مربوط به فروش شارژ تلفن همراه بوده و جایگاه دوم با رقم ۶،۷۴۹ میلیارد ریال به خدمت اجاره دستگاه کارتخوان و خدمات شاپرک و شتاب مربوط میشود. در بین ۳ نوع خدمت اصلی این شرکت، خدمت شارژ تلفن از سودآوری بیشتری برای شرکت برخوردار بوده و جایگاه برتر را در سبد درآمدی به خود اختصاص داده است.
«رتاپ» در صنعت تجارت الکترونیک جزو ۱۲ شرکتی است که تنها موفق به کسب مجوز از نهاد قانونگذار برای حضور در بازار پرداختهای الکترونیکی شدهاند. اگرچه محدودیت در اعطای مجوز موجب انحصار چندجانبه شده اما این به معنای عدم رقابت در بین شرکتهای حاضر در بازار نبوده تا در ادامه، فعالیتهای خود را توسعه بخشیده و خدمات فعلی را تعمیق نمایند. این شرکت در حال حاضر رتبه سوم در خاورمیانه و ایران در دست دارد.
طبق بررسیهای نشریه نیلسون ریپورت، در آخرین شماره خود لیست ۱۵۰ شرکت برتر در حوزه پرداخت الکترونیکی منتشر نموده که شرکت «رتاپ» با میزان ۶،۹۷۸ میلیارد تراکنش در جایگاه ۱۹ و در بین ۲۰ شرکت برتر PSP جهان در سال ۲۰۲۲ قرار گرفته است. این شرکت با رشد قابل توجهی که در میزان تراکنش های خود داشته افتخار بزرگی برای ایران به ارمغان آورده است.
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان با سابقه ۲۳ ساله در بازار تجارت الکترونیک با استفاده از قابلیتها و توانمندیهای خود در عرصه فناوریهای نوین در حوزه ابزارهای پرداخت و پردازش الکترونیکی همواره سعی داشته تا جزو شرکتهای برتر و پیشتاز PSP (Payment Service Provider) باشد.
البته در حال حاضر، این شرکت سهم ۱۳.۷۸ درصدی از تعداد تراکنشهای منتهی انجام شده در کشور طی ۶ ماهه نخست سال را داشته است. علاوه بر این، «رتاپ» با قابلیت سرمایهگذاری بر روی استارتاپهای فینتک و تجارت الکترونیک و راهکارهای نوآورانه بانکی و پرداخت میتواند خطوط جدید تجاری را برای خود ایجاد نماید.
در حال حاضر، «رتاپ» طبق برنامهای که طراحی نموده، سعی دارد سرمایه لازم را برای خرید ۲۵،۰۰۰ دستگاه کارتخوان از محل سود انباشته تأمین و به افزایش حجم تراکنشهای قابل جذب کمک کند. در حال حاضر، شبکه پذیرندگی فروشگاهی که ۱،۰۹۱ شهر در اقصی نقاط کشور را در برگرفته موجب نیاز مبرم به توسعه و حفظ سهم بازار برای «رتاپ» شده که با طرحریزی برنامه افزایش سرمایه، این موضوع در دستور کار آن مجموعه قرار گرفته است.
تأمین سرمایه درخواستی ناشر که به جهت خرید دستگاه کارتخوان بوده مزایای بسیاری از جمله قابلیت شارژ اتوماتیک و عادی، امکان اتصال به PC و صندوقهای فروشگاهی به همراه قابلیت استفاده از خدمات عمومی و قابلیت خرید کالا میباشد. «رتاپ» جهت تحقق این برنامه و تأمین ۲۵ هزار دستگاه کارتخوان سعی داشته که نیمی از آن را در توسعه بازار و نیمی دیگر در نگهداشت بازار اثرگذاری نماید.
براساس پیشبینیهای «رتاپ» تحقق این افزایش سرمایه موجب رشد ۲ درصدی درآمد کل در هر سال نسبت به حالت عدم تحقق سرمایه میشود؛ به عبارت دیگر، افزایش سرمایه تغییرات ۲ درصدی در بهبود درآمد نسبت به زمانی که این افزایش به پذیرش بازار سرمایه نشود، در کنار رشد سالانه آن میگردد.
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان پیشبینی نموده با افزایش سرمایه جریان نقد ورودی به شرکت طی ۵ سال آتی به طور متوسط ۴۴۰،۲۶۸ میلیون ریال خواهد رسید که در طی ۴ سال و ۳ ماه اصل سرمایه استفاده شده حاصل از افزایش سرمایه از محل سود انباشته، بازگردانده میشود و مابقی جریانهای نقد ورودی سود حاصل از این سرمایهگذاری خواهند بود. علاوه بر این، شرکت بازده انتظاری ۲۸ درصدی را برای این افزایش سرمایه و خرید دستگاه کارتخوان پیشبینی نموده است.
تحقق افزایش سرمایه و خرید دستگاههای کارتخوان مورد نیز موجب رشد احتمالی ۲ درصد بیشتر از حالت معمول افزایش تعداد تراکنشهای خرید خواهد شد. علاوه بر مزایای حاصل از افزایش شرکت در درون شرکت، این افزایش سرمایه از دیدگاه خارج از سازمان نیز منافع مطلوبی همچون مالیات بر درآمد صفر را نصیب «رتاپ» خواهد نمود.