نقش انکارناپذیر “ومعادن” در حوزه اکتشاف و تامین مواد اولیه زنجیره فولاد
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن» به عنوان یکی از بزرگترین هلدینگهای صنایع معدنی و فلزی کشور به ویژه در حوزه سنگآهن و فولاد، همگام با افزایش سرمایهگذاری و توسعه پایدار فعالیتهای خود، نقش موثر و بسزایی در اجرای طرحهای توسعهای و همچنین افزایش تولید شرکتهای بزرگ فولادی کشور ایفا کرده است.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) در راستای توسعه اکتشافات خود به عنوان مهمترین بخش در معدنکاری روز جهان، اقدام به سرمایهگذاری و راهاندازی سه شرکت یاقوت توسعه معادن و فلزات، اکتشاف تجلی صبا و مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا کرده است؛ ضمن اینکه در راستای تامین پایدار مواد اولیه زنجیره فولاد کشور، این شرکت پروژههای بزرگی همچون احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن در شرکت صنایع فولاد کردستان، احداث کارخانه تولید کنسانتره سنگ آهن با ظرفیت دو میلیون تن در شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور، احداث کارخانه گندلهسازی شهرک با ظرفیت یک میلیون تن و احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی در شرکتهای صنایع آهن و فولاد آرتاویل و فولاد اقلید پارس هر یک با ظرفیت ۱.۱ میلیون تن را در دست اجرا دارد.
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن» به عنوان یکی از بزرگترین هلدینگهای صنایع معدنی و فلزی کشور به ویژه در حوزه سنگآهن و فولاد، همگام با افزایش سرمایهگذاری و توسعه پایدار فعالیتهای خود، نقش موثر و بسزایی در اجرای طرحهای توسعهای و همچنین افزایش تولید شرکتهای بزرگ فولادی کشور ایفا کرده است. این هلدینگ علاوه بر حمایت و افزایش ارزش سهام این شرکتها در بورس تهران، رشد ارزش پرتفوی خود را در دستور کار قرار داده است.
در همین راستا، شرکت توسعه معادن و فلزات با در اختیار داشتن بخش عمدهای از سهام سه شرکت بزرگ تولیدکننده سنگآهن در کشور یعنی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر (۲۳٫۰۳ درصد)، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (۱۷٫۴۶ درصد) و شرکت سنگ آهن گهرزمین (۱۹٫۱۵ درصدی)، نقشی پررنگ و اثرگذار در تامین خوراک مورد نیاز فولادسازان کشور ایفا میکند. علاوهبراین، ۸۲٫۰۵ درصد از سهام شرکت معدنی و صنعتی صبانور به عنوان بزرگترین تولیدکننده سنگآهن در غرب کشور، متعلق به «ومعادن» است که نشان میدهد این هلدینگ، از چه جایگاه مهمی در زنجیره فولاد کشور برخوردار است.
میزان ذخایر سنگآهن جهان، حدود ۱۸۰ میلیارد تن تخمین زده میشود و ایران با سهم دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تنی، حدود ۱٫۵ درصد از ذخایر سنگآهن جهان را در اختیار دارد. طبق آمار منتشر شده توسط سازمان زمین شناسی ایالات متحده آمریکا، میزان استخراج سنگآهن خام جهان در سال گذشته میلادی، حدود دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تن با آهن محتوی یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون تن بوده که حاکی از عیار متوسط ۶۰٫۵ درصدی است.
در این سال، ایران با استخراج بیش از ۷۸ میلیون تن سنگآهن با عیار متوسط ۶۵٫۳ که بالاتر از میانگین عیار جهانی است، در رده هشتم برترین تولیدکنندگان سنگآهن جهان قرار گرفت. شرکتهای سنگ آهن گهرزمین (۱۲ میلیون و ۵۴۵ هزار و ۴۷ تن)، معدنی و صنعتی چادرملو (۹ میلیون و ۵۱۳ هزار و ۹۰۶ تن)، معدنی و صنعتی گلگهر (۹ میلیون و ۴۰۴ هزار و ۸۰۸ تن) و معدنی و صنعتی صبانور (سه میلیون و ۵۲۴ هزار و ۸۰۶ تن) سنگآهن در سال گذشته استخراج کردند و در نتیجه سهم ۴۴٫۷ درصدی از استخراج سنگآهن کشور به شرکتهایی که سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در آنها سهم قابل توجهی دارد، تعلق گرفت.
این چهار شرکت در سال گذشته، جزو برترین تولیدکنندگان کنسانتره کشور نیز قرار گرفتند و سهم ۵۱٫۱ درصدی از تولید ۵۵ میلیون و ۸۷۰ هزار تن کنسانتره را به خود اختصاص دادند؛ علاوهبراین، ۳۵ درصد از ۵۴ میلیون و ۳۲۰ هزار تن گندله تولیدی کشور در سال گذشته، توسط این شرکتها (به علاوه مجتمع فولاد خراسان) به تولید رسید و سهم ۲۰٫۳ درصدی از تولید ۳۱ میلیون و ۷۳۰ هزار آهن اسفنجی در سال ۱۴۰۱، به شرکتهای معدنی و صنعتی گلگهر، مجتمع فولاد خراسان، معدنی و صنعتی چادرملو و آهن و فولاد ارفع تعلق گرفت که هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات یکی از سهامداران عمده آنها محسوب میشود.