تعامل بخش خصوصی و دولتی سبب مدیریت در مصرف گاز میشود
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه ماجرای ناترازی گاز در زمستان سال پیش باید بهعنوان تجربه استفاده شود، گفت: تعامل بخش خصوصی و دولتی سبب مدیریت در مصرف گاز میشود.
به گزارش بورس امروز؛ یعقوب علی نظری در نشستهایی جداگانه با مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و جمعی از معاونان این شرکت اظهار کرد: استان خراسان رضوی تجربه خوبی در زمینه مدیریت بحران ناترازی گاز در زمستان سال پیش دارد که باید از این اتفاق بهعنوان یک تجربه برای مدیریت شرایط حساس استفاده کرد.
وی با بیان اینکه همه دستگاههای اجرایی موظف به همراهی و تعامل با شرکت گاز در زمینه مدیریت مصرف بهینه هستند، افزود: خراسان رضوی بهعلت دوری از منابع گازی جنوب کشور دارای مشکلاتی است که بهرهبرداری از خط لوله تابش و خط یازدهم سراسری انتقال گاز عسلویه با این هدف در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد، ضمن اینکه بخش خصوصی و دولتی استان نیز با تعامل و همراهی شرکت گاز میتوانند به مدیریت مصرف در ایام پیک کمک کنند.
معاون وزیر نفت در امور گاز نیز در این دیدار اظهار کرد: شرکت ملی گاز ایران یک شرکت ۱۰۰ درصد عملیاتی است که هدف آن تأمین انرژی گاز طبیعی برای مردم در سراسر کشور است.
چگنی ادامه داد: با توجه به پیشبینیها، امسال دمای هوا سردتر خواهد بود. کارکنان صنعت گاز در همه بخشها بهویژه بخش عملیاتی، با توکل به خداوند، ایثار و از خودگذشتگی، شبانهروز در تلاش هستند تا در امر خدمترسانی به مردم خللی وارد نشود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: تقاضای ما از همه مسئولان همکاری و همراهی بیشتر با صنعت گاز برای بهرهمندی مردم از برکات این تعامل است.
طرح تعویض ۴ میلیون بخاری فرسوده با هدف مدیریت مصرف در بخش خانگی
حسینعلی محمدحسینی، مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران هم در دومین نشست تخصصی که با حضور استاندار و جواد خدایی، معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی برگزار شد، به ارائه گزارشی از اقدامهای شرکت ملی گاز ایران برای افزایش پایداری گاز طبیعی پرداخت و گفت: طرح تعویض ۴ میلیون بخاری فرسوده با هدف مدیریت مصرف در بخش خانگی در دستور کار وزارت نفت است.
وی به اجرای خط انتقال گاز «محمدیه قم – پارچین» بهعنوان یکی از پروژههای راهبردی و اولویتدار شرکت ملی گاز ایران اشاره کرد و اظهار کرد: بهرهبرداری از این خط سبب انتقال روزانه ۶ میلیون مترمکعب گاز از خط سراسری به شبکه خراسان میشود. این پروژه بهمنظور حفظ پایداری شبکه گاز شمال و شمال شرق کشور اجرایی شده است.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران احداث ایستگاه کمپرسور آرادان و عملیات اجرایی پروژه خط لوله گاز «دوراهی دشتک – نهبندان» را از دیگر اقدامهای مهم این شرکت برای افزایش تابآوری شبکه گاز شرق کشور اعلام کرد و افزود: اجرای این طرحها سبب تقویت رینگ شرقی شبکه گاز شرق کشور و افزایش پایداری در خراسان میشود.
محمدحسینی تصریح کرد: ناترازی گاز در استان خراسان رضوی در زمستان سال پیش سبب شد شبکه گاز شهرستان تربتجام بهصورت محدود برای ۷۲ ساعت دچار قطعی شود که اجرای فوری خط تقویتی صالح آباد – تربتجام و بهرهبرداری از آن بهعنوان یکی از پروژههای اولویتدار وزارت نفت در شرق کشور مشکل را حل خواهد کرد.
افزایش میزان ذخیرهسازی گاز در فاز یک شوریجه
سعید عقلی، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران هم در این نشست، به هدر رفتن انرژی در بخش کشاوری اشاره کرد و گفت: متأسفانه گلخانهها سهم جدی در هدر رفتن گاز طبیعی دارند، از این رو مدیریت مصرف گاز در این بخش بسیار مهم است و امیدواریم با دستور استاندار خراسان رضوی، شاهد مدیریت مصرف گاز در این بخش باشیم.
وی افزود: ذخیرهسازی گاز طبیعی در فاز یک شوریجه سرخس با قدرت در حال انجام است و امسال نسبت به سال پیش شاهد افزایش مقدار ذخیرهسازی هستیم.
معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی نیز در ادامه با اشاره به دوری استان از منابع گازی عسلویه خواستار اجرای طرح تعویض بخاریهای فرسوده با اولویت خراسان رضوی در کشور شد.
حسن افتخاری، مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی نیز از نگاه مثبت وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران به استان و همراهی متقابل استاندار و معاون استاندار خراسان رضوی با شرکت گاز قدردانی کرد و گفت: بحران ناترازی گاز در خراسان رضوی میراث غلطی از گذشته است و بهرهبرداری از فاز دوم ذخیرهسازی گاز شوریجه D و اجرای طرحهای ذخیرهسازی مخازن روزمینی، راهی اساسی برای مدیریت عرضه و تقاضا است.