ورود “فخوز” به صنایع بالادستی و پایین دستی فولاد با هدف افزایش سهم بازار
شرکت فولاد خوزستان در راستای توسعه فعالیت و تولید محصولات با کیفیتتر و نهاییتر در زنجیره فولاد تلاش دارد تا با افزایش سهم بازار خود، به صنایع بالادستی و پاییندستی ورود یابد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت فولاد خوزستان یکی از بزرگترین عرضهکنندگان محصولات نیمه نهائی فولادی (اسلب، بیلت و بلوم) بوده و دومین قطب تولید فولاد خام کشور را در دست دارد. فولاد خوزستان با در دست داشتن سه مرحله تولید سنگآهن، آهنسازی و فولادسازی به تولید محصولات اصلی شمش و تختال (بیلت، بلوم و اسلب) جهت تولید انواع مقاطع فولادی، ورقهای گرم و سرد و فولادهای ساختمانی فعالیت دارد.
این شرکت با هدف حداکثر استفاده از ظرفیت و گسترش فروش صادرات شمش، نقش محوری در تامین مواد اولیه شرکتهای نورد داخل کشور ایفا میکند. با وجود اینکه شرکت فولاد خوزستان در سال ۱۳۹۹ سهم ۱۶.۸ درصدی در تامین محصولات میانی (شمش، اسلب، بلوم و بیلت) در بازار داخلی داشته که در سال بعد (سال ۱۴۰۰) به میزان ۱۶.۴ درصد کاهش یافته، به تنظیم افق ۱۴۱۰ جهت دستیابی به تولید ۱۳.۶ میلیون تن پرداخته است.
همانطور که در جدول زیر مشاهده میشود، در حال حاضر، ۱۱ شرکتهای فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان، فولاد هرمزگان جنوب، فولاد کاوه جنوب کیش، معدنی و صنعتی چادرملو، مجتمع فولاد خراسان، مجتمع جهان فولاد سیرجان، آهن و فولاد ارفع، ایمیدرو، فولاد آلیاژی ایران و فولاد بناب رقیبان داخلی فولاد خوزستان در تهیه محصولات شمش، بیلت، بلوم و اسلب میباشند که سهم هر یک در دو سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ قابل مشاهده است. شرکت فولاد خوزستان باتوجه به ظرفیت تولیدی در دست، در ردیف دومین تولیدکننده بزرگ کشور در تهیه این محصول میانی زنجیره فولاد قرار دارد.
اگرچه شرکت کاهش تولیدات شرکتهای بزرگ فولادی همچون «فخوز» در زمینه محصولات میانی طی سال ۱۴۰۰ کاهش یافت و کل تولید کشور را تحت تأثیر قرار داد اما مجدداٌ این شرکتها موفق به رفع محدودیتهای تولیدی همچون تغییر زمان فعالیت مجموعه به منظور عدم برخورد با زمان قطعی برق در تابستان و تأمین سوختهای جایگزین برای تداوم تولید در زمان قطعی گاز زمستان شدند.
فولاد خوزستان در ۱۴۰۱ موفق شد تا کاهش سال قبل را تا حدودی جبران از رقم ۳،۳۳۰ هزار تن شمش طی سال ۱۴۰۰ به ۳،۵۷۰ هزار تن در سال ۱۴۰۱ برسد. این روند در طی ۳ ماهه نخست امسال نیز ادامه داشته و به عدد ۹۹۵ هزار تن در فصل بهار رسیده است.
باتوجه به اینکه توسعه واحدهای تولیدی خود نیاز به تأمین سوخت و انرژی مورد نیاز بوده و از طرف دیگر محدودیتهای تأمین انرژی در فصول مختلف برای صنایع مختلف همچون فولاد وجود دارد، «فخوز» در کنار برنامه توسعه خود در راستای تکمیل زنجیره و تولید محصولات با کیفیتتر و نهاییتر، به اجرای پروژههای مختلف جهت تأمین و صرفهجویی در انرژی نیز پرداخته و آنها را در دستور کار قرار داده است.
علاوهبر این، «فخوز» قصد دارد سهم بازار خود از محصولات فولادی را به ۲۵ درصد افزایش دهد که در این راستا برنامههای تولید محصول را به دو دسته تولید محصولات با کیفیت جدید و محصولات با گرید داخلی ISG میتوان تقسیم کرد. علاوهبر این، شرکت جهت دستیابی هرچه سریعتر به این سهم قصد دارد طرحهای توسعه و متوازنسازی خطوط تولید را در دستور کار قرار داده و پس از آن زنجیره تولید را تکمیل نموده و در صنایع بالادستی همچون تولید کنسانتره سنگآهن و پاییندستی همچون محصولات نوردی ورود پیدا کند.