بررسی رشد ارزش بازار فولادیها در پی ثبت افزایش سرمایه
افزایش سرمایه شرکتهای فولادی و پتروشیمی از سال ۱۴۰۰ تا کنون مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش بورس امروز؛ از بین شرکتهای فعال در حوزه صنایع فلزات اساسی ما به بررسی افزایش سرمایه شرکتهای مهم این صنعت از جمله: فولاد مبارکه اصفهان، ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد کاوه جنوب کیش، فولاد هرمزگان جنوب، فولاد آلیاژی ایران، آهن و فولاد ارفع و فولاد خراسان پرداختهایم. از بین این شرکتها، در مجموع پنج شرکت در سال ۱۴۰۱ افزایش سرمایههای خود را که ۳۹۰ هزار و ۲۷۲ میلیارد ریال بود ثبت نمودند. در سال قبل از آن یعنی سال ۱۴۰۰ نیز شرکتهای فولاد آلیاژی ایران و آهن و فولاد ارفع مجموعا مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال افزایش سرمایه از خود در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رساندند.
همچنین در سال جاری نیز شرکت فولاد خراسان مبلغ ۱۱ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال را به سرمایه خود افزود و به بزرگتر شدن بازار کمک کرد.
دو شرکت از بین این شرکتها نیز در مجموع ۳۳ هزار میلیارد ریال برای افزایش سرمایههای جدید خود تقاضا دادند که در ادامه افزایش سرمایه تک تک این شرکتها را به صورت مختصر شرح دادهایم:
بر این اساس شرکت فولاد مبارکه اصفهان با ارزش بازاری معادل با چهار میلیون و ۴۷۲ هزار میلیارد ریال در بازار اول بورس به فعالیت مشغول است.
آخرین افزایش سرمایه شرکت فولاد مبارکه اصفهان در ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ از محل سود انباشته در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رسید و سرمایه شرکت را ۵۱ درصد از ۵۳۰ هزار میلیارد ریال به ۸۰۰ هزار میلیارد ریال افزایش داد.
قصد “فولاد” از انجام آخرین افزایش سرمایه خود، تأمین بخشی از منابع مورد نیاز جهت تکمیل طرحهای توسعهای در دست اجرا از جمله بهبود فرایند تولید، افزایش ظرفیت تولید، تأمین آب مورد نیاز، کاهش آلایندگی، افزایش تولید محصولات گرم، بهبود فرایند تولید محصولات سرد و تأمین برق مورد نیاز بود.
یکی دیگر از شرکتهای اصلی بازار سرمایه که در حوزه فلزات اساسی در بازار دوم بورس به فعالیت مشغول است، شرکت ذوب آهن اصفهان است.
شرکت ذوب آهن اصفهان در ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ آخرین افزایش سرمایه خود را از محل سود انباشته در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رساند.
آخرین افزایش سرمایه “ذوب” حدود ۱۵ درصد بود که سرمایه شرکت را از ۶۱ هزار و ۵۰۳ میلیارد و ۵۳۹ میلیون ریال به ۷۰ هزار و ۷۷۵ میلیارد و ۵۳۹ میلیون ریال افزایش داد.
شرکت ذوب آهن اصفهان از انجام آخرین افزایش سرمایه قصد داشت تا ساختار مالی خود را اصلاح نماید و از خروج منابع از شرکت و تحمیل هزینههای مالی بیشتر به شرکت جلوگیری نماید و همچنین جریانهای نقد خروجی بابت پرداخت مالیات را کاهش دهد.
در ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ شرکت فولاد خوزستان آخرین افزایش سرمایه خود را که از محل سود انباشته نیز بود، انجام داد. با افزایش سرمایه ۵۸ درصدی “فخوز” سرمایه این شرکت از ۱۲۰ هزار میلیارد ریال به ۱۹۰ هزار میلیارد ریال که سرمایه کنونی این شرکت است، افزایش یافت. هدف شرکت فولاد خوزستان از انجام آخرین افزایش سرمایه خود، جبران مخارج سرمایهای و عدم خروج نقدینگی در جهت تأمین سرمایه در گردش بود.
شرکت مجتمع فولاد خراسان برای تأمین بخشی از منابع مورد نیاز جهت تکمیل طرحهای توسعهای خود و جبران مخارج انجام شده در سرمایهگذاریهای صورت گرفته خود و مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر، آخرین افزایش سرمایه خود را که حدود ۹۳ نیز بود، انجام داد.
آخرین افزایش سرمایه “فخاس” از محل مطالبات و آورده نقدی در پنجم تیر ۱۴۰۲ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رسید و سرمایه شرکت را از ۱۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال به ۲۳ هزار میلیارد ریال افزایش داد.
شرکت فولاد آلیاژی ایران در ۱۶ بهمن ۱۴۰۰، سرمایه خود را ۱۰۰ درصد از ۱۲ هزار میلیارد ریال به ۲۴ هزار میلیارد ریال رساند. آخرین افزایش سرمایه “فولاژ” به منظور جبران مخارج سرمایهای انجام شده طرح توسعهای یزد یک انجام گرفت.
شرکت فولاد آلیاژ ایران بعد از انجام افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی خود در سال ۱۴۰۰، پیشنهاد افزایش سرمایه ۵۲. ۵ درصدی را در ۱۳ دی ۱۴۰۱ ارائه داد. حسابرس و بازرس قانونی پیشنهاد افزایش سرمایه این شرکت را از ۲۴ هزار میلیارد ریال به ۳۹ هزار میلیارد ریال را از محل سود انباشته و مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی پذیرفت؛ شرکت در انتظار دریافت مجوز از سوی سازمان بورس است.
شرکت آهن و فولاد ارفع آخرین افزایش سرمایه خود را از محل مطالبات و آورده نقدی به منظور اجرای طرحهای توسعهای در ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رساند. لازم به ذکر است که آخرین افزایش سرمایه شرکت آهن و فولاد ارفع ۳۳ درصد بود و سرمایه شرکت را از ۹ هزار میلیارد ریال به ۱۲ هزار میلیارد ریال رساند. هیئت مدیره “ارفع” در دوم آذر ۱۴۰۱ پیشنهاد افزایش سرمایه ۱۵۰ درصدی خود را از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده و سود انباشته ارائه داد. پیشنهاد افزایش سرمایه شرکت آهن و فولاد ارفع همچنان در انتظار تأیید حسابرس و سازمان بورس است.
با انجام افزایش سرمایه ۱۵۰ درصدی شرکت آهن و فولاد ارفع، سرمایه این شرکت به ۳۰ هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
شرکت فولاد کاوه جنوب کیش به منظور احداث واحد مگامدول احیا مستقیم به ظرفیت یک میلیون تن در سال افزایش سرمایه ۱۱۳ درصدی خود را در ۲۲ تیر ۱۴۰۱ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رساند.
افزایش سرمایه ۱۱۳ درصدی “کاوه” از محل سود انباشته سبب شد که سرمایه این شرکت از ۱۵ هزار میلیارد ریال به ۳۲ هزار میلیارد ریال افزایش یابد. شرکت فولاد هرمزگان جنوب در ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ آخرین افزایش سرمایه خود را در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رساند. با انجام آخرین افزایش سرمایه \”هرمز\” سرمایه این شرکت از ۲۵ هزار میلیارد ریال به ۴۹ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.
شرکت فولاد هرمزگان جنوب از انجام آخرین افزایش سرمایه خود قصد داشت تا مخارج انجام شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر را جبران نماید و منابع مورد نیاز خود را جهت اجرای طرحهای توسعهای تأمین نماید.
آخرین افزایش سرمایه “هرمز” حدود ۹۶ درصد بود و از محل سود انباشته انجام گرفت.
سهم شرکتهای پتروشیمی فعال در حوزه متانول در بزرگ شدن بازار
صنعت پتروشیمی به چند گروه شرکتهای فعال در حوزه متانول، آروماتیک، اوره و آمونیاک، الفین، پلیمر و سوختها و کلر و مشتقات طبقهبندی میشوند.
از بین شرکتهای فعال در حوزه متانول دو شرکت پتروشیمی خارک و پتروشیمی فنآوران سرمایههای خود را ۳۴ هزار میلیارد ریال افزایش دادند که آخرین افزایش سرمایه شرکت پتروشیمی خارک در سال ۱۳۹۸ و آخرین افزایش سرمایه شرکت پتروشیمی فنآوران در سال ۱۴۰۰ انجام شد.
شرکت پتروشیمی خارگ در ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ آخرین افزایش سرمایه خود را به ثبت رساند و سرمایه خود را ۲۰۰ درصد از دو هزار میلیارد ریال به شش هزار میلیارد ریال افزایش داد. “شخارک” از انجام آخرین افزایش سرمایه خود از محل سود انباشته قصد داشت که واحد تولید متانول با ظرفیت یک میلیون و ۴۰۲ هزار و ۵۰۰ تن در سال را احداث نماید و همچنین واحدهای تأمینکننده آب، برق، بخار را جهت تأمین سرویسهای یوتیلیتی مورد نیاز واحد متانول ۲ و دیگر واحدهای موجود در مجتمع را تکمیل نماید.
“شفن” به منظور اصلاح ساختار مالی خود و بهبود نسبتهای اهرمی در ۲۸ تیر ۱۴۰۱ آخرین افزایش سرمایه خود را که سه هزار و ۱۵۸ درصد بود از محل مطالبات و آورده نقدی انجام داد. با انجام آخرین افزایش سرمایه شرکت پتروشیمی فنآوران سرمایه این شرکت از ۹۵۰ میلیارد ریال به ۳۰ هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
سهم شرکتهای پتروشیمی آروماتیکی در بزرگتر شدن بازار
شرکتهای پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی نوری و پتروشیمی اصفهان از جمله شرکتهای پراهمیت در صنعت پتروشیمی هستند که در حوزه آروماتیک به فعالیت مشغول هستند.
شرکت پتروشیمی نوری در سال ۱۳۹۹ سرمایه خود را شش هزار میلیارد ریال افزایش و شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در سال ۱۴۰۱ سرمایه خود را ۱۰ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال افزایش داد.
شرکت پتروشیمی اصفهان نیز مبلغ ۱۵ هزار و ۷۸۸ میلیارد و ۱۹۰ میلیون و ۵۸۵ هزار ریال را در دست اجرا دارد.
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در یکم آذر ۱۴۰۱ آخرین افزایش سرمایه خود را که حدود ۳۱۰ درصد بود از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رساند.
هدف “بوعلی” از انجام آخرین افزایش سرمایه خود اصلاح ساختار مالی شرکت و استفاده حداکثری از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی بود.
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با افزایش سرمایه ۳۱۰ درصدی خود، سرمایه خود را از سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به ۱۴ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال افزایش داد.
شرکت پتروشیمی نوری آخرین افزایش سرمایه خود را در ۱۷ آذر ۱۳۹۹ از محل سود انباشته به ثبت رساند و سرمایه خود را از سه هزار میلیارد ریال به ۹ هزار میلیارد ریال افزایش داد.
هدف “نوری” از افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی خود اصلاح ساختار مالی شرکت بود.
شرکت پتروشیمی نوری در حال حاضر دارای سرمایهای معادل با ۳۰۰ میلیارد ریال است و هیئت مدیره این شرکت در ۱۸ دی ۱۴۰۱ پیشنهاد افزایش سرمایه پنج هزار و ۲۶۳ درصدی این شرکت را از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها ارائه داد.
افزایش سرمایه “شصفها” باید ابتدا توسط حسابرس و بازرس قانونی و پس از آن از جانب سازمان بورس و اوراق بهادار تأیید و مورد پذیرش واقع شود تا پس از آن شرکت بتواند افزایش سرمایه مدنظر خود را در مرجع ثبت شرکتها به ثبت برساند و سرمایه خود را از ۳۰۰ میلیارد ریال به ۱۶ هزار و ۸۸ میلیارد و ۱۹۰ میلیون و ۵۸۵ هزار ریال افزایش دهد.
شرکت پتروشیمی اصفهان از انجام افزایش سرمایه مذکور قصد دارد ساختار مالی خود را اصلاح نماید و همچنین نسبتهای مالکانه خود را بهبود بخشد و بتواند از مزایای قانونی نیز بهرهمند گردد.
تغییر اندازه صنایع فعال در حوزه اوره و آمونیاک
شرکتهای پتروشیمی پردیس، کود و شیمیایی اوره لردگان، پتروشیمی شیراز و صنایع پتروشیمی کرمانشاه از جمله شرکتهای پتروشیمی هستند که در حوزه اوره و آمونیاک به فعالیت مشغول هستند. شرکت پتروشیمی پردیس آخرین افزایش سرمایه خود را در سال ۱۳۹۴ به ثبت رساند و از سال ۱۳۹۵ نیز تقاضای خود را برای افزایش سرمایه جدید ارائه نمود.
سه سال بعد از افزایش سرمایه “شپدیس” شرکت کود شیمیایی اوره لردگان به سرمایه خود چهار هزار میلیارد ریال اضافه کرد.
پس از آن در سال ۱۴۰۱ شرکت پتروشیمی شیراز با افزایش سرمایه خود به میزان ۱۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در توسعه اندازه بازار سهیم شد.
شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه نیز در سال جاری به سرمایه خود هفت هزار و ۵۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال افزود.
شرکت پتروشیمی پردیس در یک دی ۱۳۹۴ آخرین افزایش سرمایه خود را از محل مطالبات و آورده نقدی که ۱۰۰ درصد نیز بود به ثبت رساند.
هدف از انجام آخرین افزایش سرمایه شرکت پتروشیمی پردیس در سال ۱۳۹۴ اصلاح ساختار مالی این شرکت بود که سرمایه آن را از سه هزار میلیارد ریال به شش هزار میلیارد ریال افزایش داد.
هیئت مدیره “شپدیس” در اسفند ۱۳۹۵ نیز پیشنهاد افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی خود را از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی داد تا بتواند از این طریق وضعیت ساختار مالی خود را بهبود بخشد و سرمایهگذاریهای انجام شده خود را جبران نماید.
با به اجرا درآمدن پیشنهاد افزایش سرمایه “شپدیس”، سرمایه این شرکت به ۱۲ هزار میلیارد ریال خواهد رسید، اما همچنان پیشنهاد هیئت مدیره این شرکت در انتظار تأیید حسابرس و بازرس قانونی است.
شرکت کود شیمیایی اوره لردگان به منظور تأمین بخشی از مخارج احداث کارخانه تولید اوره و آمونیاک خود و اصلاح ساختار مالی آخرین افزایش سرمایه خود را که معادل با ۸۰ درصد بود در ۱۹ آذر ۱۳۹۷ ثبت نمود.
آخرین افزایش سرمایه “شلرد” از محل مطالبات و آورده نقدی صورت گرفت و سرمایه این شرکت را از پنج هزار میلیارد ریال به ۹ هزار میلیارد ریال افزایش داد.
شرکت پتروشیمی شیراز در هشتم اسفند ۱۴۰۱ آخرین افزایش سرمایه خود را از محل سود انباشته به منظور اصلاح ساختار مالی شرکت انجام داد.
آخرین افزایش سرمایه “شیراز” ۲۰۰ درصد بود و سرمایه این شرکت را از پنج هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به ۱۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال رساند.
شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه در دوم مرداد ۱۴۰۲ آخرین افزایش سرمایه خود را انجام داد و سرمایه خود را ۲۰۰ درصد از سه هزار و ۵۲۹ میلیارد ریال به ۱۰ هزار و ۵۸۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال افزایش داد.
“کرماشا” به منظور تکمیل فاز ۲ شرکت آخرین افزایش سرمایه خود را از محل سود انباشته به ثبت رساند.
سهم الفینها، پلیمرها و سوختها در بزرگتر شدن بازار
از بین شرکتهای حاضر در پتروشیمی که در حوزه الفین، پلیمر و سوختها به فعالیت مشغول هستند ما به بررسی افزایش سرمایههای ۹ شرکت مهم در این صنعت پرداختیم.
از بین این شرکتها سه شرکت در سال ۱۳۹۶ در مجموع چهار هزار و ۱۴۴ میلیارد ریال افزایش سرمایه را از خود به ثبت رساندند.
همچنین در سال بعد یعنی سال ۱۳۹۷ نیز یکی از شرکتهای فعال در این حوزه افزایش سرمایه چهار هزار میلیارد ریالی را از خود ثبت نمود و در سال ۱۴۰۰ نیز از بین این شرکتها، شرکت پلیمر آریا ساسول افزایش سرمایهای چهار هزار و ۵۸۳ میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال را ثبت کرد.
در سال گذشته دو شرکت فعال در حوزه الفین و پلیمر توانستند سرمایه خود را در مجموع ۴۷۴ هزار و ۲۴۹ میلیارد و ۷۶ میلیون ریال افزایش دهند.
از بین شرکتهای فعال در حوزه الفین، پلیمر و سوخت سه شرکت پتروشیمی کازرون، پتروشیمی ممسنی و پتروشیمی امیرکبیر درخواست افزایش سرمایه دادند که با انجام افزایش سرمایه آنها در مجموع مبلغ شش هزار و ۲۶۵ میلیارد و ۵۵۸ میلیون ریال به وسعت بازار سرمایه اضافه خواهد کرد.
شرکت پتروشیمی کازرون به منظور مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای پتروشیمی گچساران، صنایع پتروشیمی دهدشت، پتروشیمی بروجن، پتروشیمی ممسنی و کود شیمیایی اوره لردگان و همچنین تأمین هزینههای جاری و اصلاح ساختار مالی شرکت آخرین افزایش سرمایه خود را که ۸۶ درصد بود از محل مطالبات و آورده نقدی انجام داد.
با انجام آخرین افزایش سرمایه “کازرو” سرمایه این شرکت از ۶۶۰ میلیارد ریال به یک هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال افزایش پیدا کرد. شرکت پتروشیمی کازرون در حال حاضر افزایش سرمایه ۱۱۴ درصدی را در دست اجرا دارد.
با انجام افزایش سرمایه ۱۱۴ درصدی شرکت پتروشیمی کازرون سرمایه این شرکت به دو هزار و ۶۳۷ میلیارد و ۹۷۰ میلیون ریال خواهد رسید. افزایش سرمایه در دست اجرای “کازرو” در حال حاضر مورد تأیید حسابرس و بازرس قانونی بوده و در حال انتظار برای پذیرش سازمان بورس است.
شرکت پتروشیمی ممسنی در ۲۸ تیر ۱۳۹۶ آخرین افزایش سرمایه خود را از محل مطالبات و آورده نقدی به ثبت رساند.
با انجام آخرین افزایش سرمایه “ممسنی” سرمایه این شرکت ۶۵ درصد از ۸۴۰ میلیارد ریال به یک هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.
“ممسنی” آخرین افزایش سرمایه خود را به منظور مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای پتروشیمی گچساران، پتروشیمی بروجن و پتروشیمی دهدشت انجام داد.
شرکت پتروشیمی ممسنی در سال ۱۳۹۹ پیشنهاد افزایش سرمایه ۹۰ درصدی خود را از محل آورده نقدی سهامداران ارائه داد که از نظر حسابرس و بازرس قانونی نیز این افزایش سرمایه بلامانع میباشد. با انجام افزایش سرمایه مذکور، سرمایه این شرکت به دو هزار و ۶۴۷ میلیارد و ۵۸۸ میلیون ریال افزایش خواهد یافت.
شرکت پلیمر آریا ساسول به منظور تأمین بخشی از طرح احداث واحد جداسازی +c۳ آخرین افزایش سرمایه خود را در سوم بهمن ۱۴۰۰ از محل سود انباشته به ثبت رساند.
آخرین افزایش سرمایه “آریا” ۵۰ درصد بود و سرمایه شرکت را از ۹ هزار و ۱۶۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون ریال به ۱۳ هزار و ۷۵۱ میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال افزایش داد.
شرکت پتروشیمی جم آخرین افزایش سرمایه خود را از محل مطالبات و آورده نقدی در یکم آبان ۱۴۰۱ در کرجع ثبت شرکتها به ثبت رساند.
آخرین افزایش سرمایه “جم” ۳۰ درصد بود که سرمایه این شرکت را از ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال به ۱۸ هزار میلیارد ریال افزایش داد.
هدف شرکت پتروشیمی جم از انجام آخرین افزایش سرمایه خود جبران مخارج سرمایهای انجام شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت توسعه پلیمر پاد جم بود.
شرکت پتروشیمی شازند به منظور اصلاح ساختار مالی خود افزایش سرمایهای ۶۰ درصدی را در ۲۱ آذر ۱۳۹۶ از محل مطالبات و آورده نقدی را به ثبت رساند. با انجام آخرین افزایش سرمایه “شاراک” سرمایه این شرکت از پنج هزار و ۴۰ میلیارد ریال به هشت هزار و ۶۴ میلیارد ریال افزایش یافت.
هیئت مدیره شرکت پتروشیمی امیرکبیر پیشنهاد افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی خود را در سال ۱۳۹۹ از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی ارائه داد.
افزایش سرمایه شرکت پتروشیمی امیرکبیر برای ثبت در مرجع ثبت شرکت ابتدا باید توسط حسابرس و بازرس قانونی مورد پذیرش واقع گردد. با ثبت افزایش سرمایه درخواستی “شکبیر” سرمایه این شرکت از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال به هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
شرکت پتروشیمی مارون در ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ با هدف اصلاح ساختار مالی خود و جبران مخارج سرمایهای انجام شده آخرین افزایش سرمایه خود را که حدود ۱۰۰ درصد بود از محل سود انباشته انجام داد.
با انجام آخرین افزایش سرمایه “مارون” سرمایه این شرکت از چهار هزار میلیارد ریال به هشت هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.
شرکت پتروشیمی جم به منظور جبران مخارج سرمایهای انجام شده خود بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت توسعه پلیمر پاد جم در یکم آبان ۱۴۰۱ افزایش سرمایه ۳۰ درصدی خود را ثبت نمود.
با افزایش سرمایه ۳۰ درصدی “جم” از محل مطالبات و آورده نقدی سرمایه این شرکت از ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال به ۱۸ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.
شرکت پتروشیمی پارس نیز افزایش سرمایه هفت هزار و ۸۳۴ درصدی خود را از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها در ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ به ثبت رساند.
هدف شرکت پتروشیمی پارس از انجام آخرین افزایش سرمایه خود اصلاح ساختار مالی و حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی بود که سرمایه شرکت را از شش هزار میلیارد ریال به ۴۷۶ هزار و ۴۹ میلیارد و ۷۶ میلیون ریال افزایش داد.
شرکتهای پتروشیمی فعال در حوزه کلر و مشتقات
از بین شرکتهای پتروشیمی دو شرکت نیرو کلر و شرکت کلر پارس در سال ۱۴۰۱ در مجموع ۸۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال افزایش سرمایه ثبت نمودند که در ذیل به صورت مجزا جزئیات افزایش سرمایه این دو شرکت را بررسی نمودیم.
شرکت نیروکلر به منظور تأمین مخارج تکمیل طرحهای توسعهای خود در ۱۱ تیر ۱۴۰۱ افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی خود را از محل سود انباشته به ثبت رساند و سرمایه خود را از ۵۰۰ میلیارد ریال به یک هزار میلیارد ریال افزایش داد.
شرکت کلر پارس نیز در ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ سرمایه خود را ۱۰۰ درصد ثبت نمود. آخرین افزایش سرمایه “کلر” ۱۰۰ درصد بود و از محل صرف سهام انجام گرفت.
هدف شرکت کلر پارس از انجام آخرین افزایش سرمایه خود اجرای طرحهای توسعهای بود.
افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهگذار در حوزه پتروشیمی
از بین شرکتهای سرمایهگذاری که عمده سرمایهگذاریهای خود را بر صنعت پتروشیمی انجام میدهند، ما افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، گروه سرمایهگذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس و سرمایهگذاری نفت و گاز پتروشیمی تأمین را مورد بررسی قرار دادیم.
از بین این پنج شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان آخرین افزایش سرمایه خود را در سال ۱۳۹۵ به ثبت رساند و در حال حاضر برای هفت هزار میلیارد ریال افزایش سرمایه تقاضا داده است.
همچنین شرکت سرمایهگذاری صنایع پتروشمی نیز برای دو هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال افزایش سرمایه خود تقاضا ارائه کرده است.
از بین این پنج شرکت، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در سال گذشته به سرمایه خود ۲۰۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزود و در سال جاری نیز دو گروه سرمایهگذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس و سرمایهگذاری نفت و گاز پتروشیمی تأمین در مجموع به سرمایه خود ۵۰ هزار میلیارد ریال افزودند.
هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی در ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ پیشنهاد افزایش سرمایه ۱۲۰ درصدی خود را از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی ارائه داد.
تاکنون افزایش سرمایه از “وپترو” به ثبت نرسیده است و با انجام این افزایش سرمایه، سرمایه این شرکت از یک هزار و ۸۲۰ میلیارد ریال به چهار هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
هدف از انجام افزایش سرمایه شرکت سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی جبران بخشی از مخارج سرمایهای انجام شده طی سنوات گذشته خواهد بود.
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس آخرین افزایش سرمایه خود را که ۷۰ درصد نیز بود به سبب جبران مخارج مشارکت انجام شده در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر و سرمایهگذاری صورت گرفته مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر و جبران بخشی از مخارج صورت گرفته بابت بازپرداخت بدهیها انجام داد.
آخرین افزایش سرمایه “فارس” از محل سود انباشته در ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رسید و سرمایه شرکت را از ۲۸۷ هزار میلیارد ریال به ۴۸۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال رساند.
گروه گسترش نفت و گاز پارسیان به منظور اصلاح ساختار مالی، جبران مخارج سرمایهای صورت گرفته بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر و تحصیل سرمایهگذاریهای بلند مدت آخرین افزایش سرمایه خود را که ۳۵ درصد از محل مطالبات و آورده نقدی بود را انجام داد.
با انجام آخرین افزایش سرمایه “پارسان” سرمایه این شرکت از ۳۰ هزار میلیارد ریال به ۴۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
گروه گسترش نفت و گاز پارسیان تقاضا دارد که سرمایه کنونی خود را به منظور جبران مخارج سرمایهای انجام شده از محل منابع داخلی شرکت و اصلاح ساختار مالی ۱۷ درصد افزایش دهد و به ۴۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برساند. لازم به ذکر است که سازمان بورس با این افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی موافقت نموده است.
گروه سرمایهگذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس در ششم اردیبهشت سال جاری افزایش سرمایه ۴۳ درصدی خود را از محل اندوخته ثبت کرد.
آخرین افزایش سرمایه “پترول” به منظور اصلاح ساختار مالی این شرکت و جبران مخارج انجام شده انجام گرفت و سرمایه شرکت را از ۷۰ هزار میلیارد ریال به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال افزایش داد.
شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین در ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ آخرین افزایش سرمایه خود را که حدود ۲۵ درصد بود، ثبت نمود.
آخرین افزایش سرمایه “تاپیکو” از محل مطالبات و آورده نقدی انجام شد و سرمایه این شرکت را از ۸۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به ۱۰۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش داد.
هدف شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین از انجام آخرین افزایش سرمایه خود جبان مخارج سرمایهای انجام شده و مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر بود.