اخبار ویژه

در بلندمدت نوسان نگیرید

به گزارش بورس امروز؛ روش تحلیلی کانسلیم (CANSLIM) اولین بار توسط ویلیام جی. اونیل در کتاب “How to Make Money in Stocks” معرفی شد. این روش که ترکیبی از روش‌های تحلیل تکنیکال و بنیادی است، پیچیدگی‌های روش بنیادی را ندارد اما به منظور انتخاب سهامی با عملکرد بالا و رشد قوی استفاده می‌شود.

ویلیام جی. اونیل (William J. O’Neil) یک نخبه، سرمایه‌گذار و نویسنده آمریکایی بود. او مؤسس و مدیرعامل شرکت “Investor’s Business Daily” بود که یک روزنامه مالی و سرمایه‌گذاری معروف است. جی. اونیل با پژوهش‌های بسیار و بررسی شرکت‌هایی که رشد زیادی داشتند، توانست عوامل مشترک میان این شرکت‌ها را تعیین و نتایج حاصل را تحت استراتژی کانسلیم منتشر کند. کانسلیم مخفف هفت حرف لاتین است که به اختصار در جدول زیر معرفی شده‌اند:

  عامل اول) درآمد جاری (Current Earnings):

گزارشات فصلی منتشرشده توسط شرکت‌ها باید نشان‌دهنده استمرار، رشد و پایداری سودآوری شرکت باشد. درآمد جاری شرکت نشان می‌دهد که آیا شرکت در حال حاضر قادر به تحقق سود مثبت است یا خیر.

  عامل دوم) درآمدهای سالانه (Annual Earnings Growth):

رشد سالانه درآمد نشانگر قدرت و عملکرد مالی شرکت در طول زمان است. این فاکتور نشان‌دهنده توانایی شرکت در افزایش سودآوری آتی است. درنتیجه باید دو عامل رشد درآمد سالانه و درآمد فصلی شرکت همزمان با یکدیگر مورد بررسی قرار گیرند.

  عامل سوم) ارائه محصولات یا خدمات جدید (New Products or Services):

طبق تحقیقات اونیل، نوآوری و خلق محصول یا خدمتی جدید باعث شده بود تا درصد بالایی از شرکت‌ها به سود نجومی برسند و قیمت سهام‌شان به سرعت رشد کند.

  عامل چهارم) عرضه یا تقاضا (Supply and demand):

عرضه زیاد و تقاضای اندک قیمت را کاهش و تقاضای زیاد و عرضه محدود، قیمت را افزایش می‌دهد. درک چنین ساز و کاری در کنار توجه به درصد شناوری سهام باعث می‌شود تا بتوان سهام مستعد رشد را شناسایی کرد.

  عامل پنجم) سهام پیشرو یا سهام جامانده (Leader or Laggard):

تحقیقات اونیل نشان داد که سودآوری سهام در صنایع پیشرو بیشتر است. از طرفی، سرمایه‌گذاری در سهامی که از بازار جامانده و رشد چندانی نکرده است، می‌تواند بسیار سودساز باشد. او توصیه می‌کند که با استفاده از اندیکاتور RSI (که نشان‌دهنده خرید یا فروش بیش از حد سرمایه‌گذاران است) می‌توان فرصت‌های جذاب سرمایه‌گذاری را به سرعت شناسایی کرد.

  عامل ششم) حمایت سرمایه‌گذاران عمده (Institutional Sponsorship):

اونیل توصیه می‌کند که در سهامی سرمایه‌گذاری کنید که تعداد سهامداران عمده آن بیشتر از سه باشند و آنان نسبت به روند سهام بی‌اهمیت نباشند و در مواقع لزوم از روندها و منافع سهام‌داران حمایت کنند. زیرا چنین حمایت‌هایی بر عرضه و تقاضا و در نهایت بر روند کلی سهام موثر هستند.

  عامل هفتم) روند کل بازار (Market Direction):

اونیل در کتاب خود توضیح می‌دهد که اگر عوامل فوق برقرار باشند، اما روند کل بازار برخلاف پیش‌بینی شما باشد، در این صورت به احتمال زیاد زیان خواهید کرد. چرا که روند کلی بازار (خرسی یا گاوی) باعث می‌شود که حتی بهترین سهام (از نظر بنیادی) در برابر روند منفی بازار تسلیم شوند. بنابراین شاید بهترین توصیه او، اقدام به خرید یا فروش سهام در جهت روند بازار است.

در نهایت باید توجه شود که روش کانسلیم برای آن دسته از سرمایه‌گذارانی توصیه می‌شود که تجربه و تحمل ریسک بالایی دارند. زیرا در این روش، درصد بالایی از ارزش‌گذاری براساس رشد آتی محاسبه می‌شود که هر گونه نوسان در مسیر بلندمدت سهام ممکن است منجر به زیان هنگفت شود.

 

نویسنده: واحد تحلیل سبدگردان ویستا

منبع: ماهنامه بورس امروز شماره 87

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا