بررسی سود “رتاپ”در پی دریافت مالیات از دستگاه های کارت خوان
با توجه به اجرای دریافت مالیات از دستگاه های کارت خوان، درآمد شرکت های فعال در حوزه پرداخت مانند رتاپ از محل اجاره کارت خوان و کارمزد شاپرک با تهدید مواجه خواهد شد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت تجارت الکترونیک پارسیان به عنوان یکی از شرکت های تابعه بانک پارسیان در شهریور ۱۳۸۹ در فرابورس ایران و در مرداد ۱۳۹۰ در بورس تهران پذیرفته شده است. در حال حاضر شرکت از واحدهای فرعی گروه داده پردازی بانک پارسیان است و واحد تجاری نهایی گروه بانک پارسیان است.
سهامداران عمده
سرمایه
آخرین سرمایه ثبت شده شرکت مبلغ ۰۰۰,۰۰۰,۹ میلیون ریال بوده و افزایش سرمایه تا مبلغ ۰۰۰,۰۰۰,۱۰ میلیون ریال از محل سود انباشته در دست اقدام می باشد.
جایگاه صنعت
PSP مخفف عبارت (provider service Payment) می باشد و به شرکت هایی که ابزار و راهکارهای پرداخت الکترونیک ارائه می دهند اطلاق می شوند. شرکت های پرداخت معمولاً به دو روش هزینه انتقال پول را از مشتریان دریافت می کنند، دریافت یک مبلغ ثابت برای هر انتقال یا دریافت درصدی از هر مبلغ انتقالی توسط مشتری. این شرکت ها در واقع واسطه ای میان بانک ها و فروشگاه های دارای دستگاه کارتخوان و خودپرداز ها هستند.
افزایش نیازمندی مردم به سرعت و دقت در انجام معاملات منجر به افزایش سطح وابستگی افراد جامعه به ابزارهای پرداخت الکترونیک شده است. توسعه بازار پرداخت الکترونیکی نوعی تلاش برای تغییر یکی از مراحل فرآیند خرید، یعنی پرداخت وجه از حالت دستی به صورت الکترونیکی و بعضاً غیرحضوری شده است. برای انجام این امر ابزارهای مختلفی در جهان توسعه یافته که متداول ترین آن ها در حال حاضر پایانه های فروش هستند. ورود و فعالیت در این بازار مستلزم عبور از موانع جدی موجود بوده که اولین و یکی از عمده ترین آن ها دریافت مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.
در حال حاضر ۱۲ شرکت در کشور موفق به دریافت مجوز رسمی از نهاد قانون گذار، جهت ارائه خدمات پرداخت الکترونیکی شده اند که شرکت تجارت الکترونیک پارسیان(سهامی عام) نیز یکی از این شرکت ها به شمار می آید. عدم صدور مجوز جدید منجر به ایجاد یک انحصار چند جانبه در کشور شده، اما علیرغم این امر رقابت شدیدی بین شرکت های فعال در افزایش سهم بازار و ارائه خدمات جدید و تعمیق خدمات فعلی وجود دارد.
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان(سهامی عام) با بهره گیری از توانمندی و قابلیت های خود در عرصه فناوری های نوین در حوزه ابزارهای پرداخت و پردازش الکترونیکی طی مدت زمان فعالیت خود توانسته است به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های PSP مطرح شود و از حیث جذب تراکنش های انجام گرفته در شبکه بانکی کشور جایگاه خوبی را به خود اختصاص دهد.
عوامل ریسک
- ریسک بازار
- ریسک اعتباری
- ریسک نقدینگی
محصولات و خدمات اصلی
- تأمین و توسعه ابزارهای پذیرش
- کارتخوان های فروشگاهی
- سامانه پرداخت اینترنتی
- سامانه پرداخت همراه تاپ
- سامانه تلفن کارت
- تأمین و توسعه ابزارهای پرداخت
- صدور انواع کارت های پیش پرداخت و اعتباری
- شارژ انواع کارت پیش پرداخت
سهم مبلغ تراکنش از کلیه ابزارهای پذیرش بر اساس آخرین گزارش شاپرک در کشور
پیش بینی صورت سود و زیان
شرکت در گزارش توجیهی افزایش سرمایه، صورت سود و زیان را برای سال های آتی پیش بینی نموده که به شرح تصویر ذیل است:
پیش بینی صورت وضعیت مالی
شرکت در گزارش توجیهی افزایش سرمایه، صورت وضعیت مالی را برای سال های آتی پیش بینی نموده که به شرح تصویر ذیل است:
نتیجه گیری
همانطور که در پیش بینی صورت سود و زیان قابل مشاهده است، سود خالص شرکت در سال های آتی کاهش می یابد که علت اصلی آن، افزایش آهنگ هزینه ها به نسبت درآمدها می باشد. به عبارتی دیگر تأثیر تورم در هزینه های شرکت به نسبت درآمدها، بیشتر است.
شایان ذکر است با توجه به اجرای دریافت مالیات از دستگاه های کارت خوان، درآمد شرکت از محل اجاره کارت خوان و کارمزد شاپرک با تهدید مواجه خواهد شد.
هادی حمیدی مدیر سرمایه گذاری بیمه امید