پرش فنرسازی زر از زیان به سود
به گزارش روند بورس امروز: شرکت فنرسازی زر فعالیت خود را در سال ۱۳۴۳ تحت لیسانس شرکت آلمانی brouning hous با تولید فنرهای تخت جهت کلیه خودروهای سبک و سنگین با ظرفیت ۱۰۰۰ تن در سال آغاز نمود.سپس شرکت با دریافت دانش فنی جهت تولید فنرهای پارابولیک، ماشین آلات مورد نیاز را از آلمان خریداری […]
به گزارش روند بورس امروز: شرکت فنرسازی زر فعالیت خود را در سال ۱۳۴۳ تحت لیسانس شرکت آلمانی brouning hous با تولید فنرهای تخت جهت کلیه خودروهای سبک و سنگین با ظرفیت ۱۰۰۰ تن در سال آغاز نمود.سپس شرکت با دریافت دانش فنی جهت تولید فنرهای پارابولیک، ماشین آلات مورد نیاز را از آلمان خریداری و پس از راهاندازی خط اتوماتیک فوق، علاوه بر تولید فنرهای تخت شروع به تولید انواع فنرهای پارابولیک با ظرفیت سالانه ۳۰۰۰ تن نمود.هم اکنون این شرکت یکی از بزرگترین تولیدکنندههای فنر در خاورمیانه بوده و توانایی تولید بیش از ۳۰۰۰ نوع از محصولات فنری همچون فنرهای تخت، پارابولیک، تیغه گریدر، موجگیر و تورشن بار را دارد.
علاوه بر آن این شرکت کلیه دست فنرهای تخت و پارابولیک صنایع ریلی و همچنین پابندهای فنری ریل راه آهن را نیز تولید میکند. تولیدات این شرکت علاوه بر صنایع ریلی در انواع ماشینهای مختلف همچون سواری، ون، پیکاپ،اتوبوس، کامیون و تریلر مورد استفاده قرار میگیرد.امروزه شرکت فنرسازی زر یکی از اعضای گروه بزرگ خودروسازی سایپا می باشد که فنرهای مورد نیاز در محصولات شرکتهای سایپا، سایپا دیزل، زامیاد، پارس خودرو، ایران خودرو، گروه بهمن و راه آهن را تولید میکند. در پروسه تولید، بعد از بررسی و امکان سنجی، مواد اولیه مورد نیاز کاملاً از بهترین فولادسازان داخلی کشور تهیه شده و سپس در ۳ مرحله مقدمات، آبکاری و مونتاژ عملیات تولیدی بر روی آن صورت میگیرد.
بکارگیری نیروهای متخصص، دستگاه های مدرن و تکنولوژی بالای تولید همراه با کنترل های مکانیکی، متالوژیکی و شیمیایی که از بدو ورود مواد اولیه تا انتهای مرحله تولید ادامه می یابد همگی دست به دست هم داده اند تا شرکت فنرسازی زر نامی آشنا در صنعت فنرسازی دنیا باشد.به همت پرسنل باتجربه و دانش فنی نوین، این شرکت موفق به اخذ گواهینامه های iso/9001:(2015) , IATF1694(2016) , ISO14001:(2015) و OHSAS18001(2007) شده است.
کنترل کیفی دقیق، دانش مهندسی روز، اصلاح فرایند تولید، قیمت مناسب و تحویل بموقع محصولات باعث جلب رضایت مشتریان این شرکت در سراسر جهان شده است.به طوری که شرکت علاوه بر تأمین فنرهای مورد نیاز شرکتهای داخلی، محصولات خود را به کشورهای اروپایی و آسیایی نظیر مجارستان، اوکراین، روسیه، آذربایجان، قزاقستان، کویت، افغانستان و عراق نیز صادر میکند.اینک فنرسازی زر به پشتوانه پرسنل متخصص، دستگاههای مدرن و دانش فنی روز به سوی فردایی روشنتر گام برمی دارد.
در مجمع عمومی عادی سالانه شرکت فنرسازی زر که با حضور دارندگان بیش از ۶۹ درصد سهامداران برگزار شد، ضمن بررسی گزارش عملکرد سال۱۳۹۷ راهبردهای این شرکت به منظور افزایش سودآوری نیز در سال جاری مورد پایش قرار گرفت.
در ابتدای این مجمع که با حضور مدیرعامل و اعضای هیات مدیره شرکت فنرسازی زر، نماینده حسابرس و نماینده بورس در سالن کنفرانس شرکت برگزار شد، مهدی صدری مدیرعامل شرکت، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد سالانه هیاتمدیره، تصریح کرد: تصویب افزایش سرمایه شرکت اصلی از ۴۹۹ میلیارد ریال به ۷۹۹ میلیارد ریال (از محل مطالبات و آورده نقدی)، افزایش حدود چهار برابری سود در شرکت اصلی، حذف کامل خرید مواد اولیه از خارج از کشور و جایگزینی آن از طریق فولادسازان و نوردکاران آلیاژی داخل کشور و افزایش حدود سه برابری سود در شرکت فنرسازی زر گلپایگان، از جمله مهمترین رویدادهای گروه فنرسازی زر در سال ۱۳۹۷ می باشد.
وی با بیان اینکه هماکنون در شرکت فنرسازی زر تهران بیش از ۳ هزار مدل فنر تولید میشود، افزود: خوشبختانه سال گذشته (۱۳۹۷) هر سه شرکت گروه فنرسازی زر، (اعم از شرکت اصلی، شرکت زر گلپایگان (سهامی خاص) و شرکت زر سیستان (سهامی خاص) سود ده بودند. در سال ۱۳۹۷، میزان زیانهای انباشته ۷۰ درصد در شرکت اصلی و حدود ۴۰ درصد در کل گروه فنرسازی زر کاهش یافته است.
مدیرعامل گروه فنرسازی زر با تاکید بر داخلیسازی مواد اولیه، گفت: یکی از اقدامات موثر در گروه فنرسازی زر، راهبرد قطع وابستگی به خرید خارجی و تامین کل مواد اولیه مورد نیاز از منابع داخلی، مورد توجه ویژه قرار داشت که در سال ۱۳۹۷ بهطور کامل محقق شد.
صدری با اشاره به برنامههای آتی شرکت، اعلام کرد: کنترل و کاهش هزینههای تولید و به دنبال آن کاهش بهای تمام شده کالا، ثبت افزایش سرمایه شرکت اصلی، افزایش صادرات به میزان یک میلیون یورو در سال جاری(۱۳۹۸)، افزایش سهم بازار داخل متناسب با سرمایه جدید، توسعه همکاری با خودروسازان و محورسازان داخلی و خارجی از جمله مهمترین برنامههای شرکت در سال ۱۳۹۸ خواهد بود.
طی این مجمع، به دلیل زیان انباشته شرکت در سالهای گذشته، سودی میان سهامداران تقسیم نشد، همچنین، موسسه حسابرسی شهود امین بهعنوان حسابرس و بازرس قانونی انتخاب شد.
شایان ذکر است بر اساس رأی مجمع، اعضای حقوقی و حقیقی هیات مدیره برای مدت دوسال با ترکیب شرکت خودروسازی سایپا (سهامی عام)، شرکت سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا (سهامی عام)، شرکت گروه سرمایهگذاری سایپا (سهامی عام)، شرکت خدمات فنی رنا (سهامی خاص) و جناب آقای سیدمحمد سادات (عضو حقیقی) انتخاب گردیدند.
براساس این گزارش، مهدی محمدرضایی رئیس مجمع، یوسف ندیلی ناظر اول، کامران کریمی ناظر دوم، علیرضا بیاتی دبیر مجمع، سعید فراهانی نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار و حسن روح افشاری نماینده موسسه حسابرسی شهود امین، هیات رئیسه این مجمع را تشکیل دادند.
گزارش عملکرد
گروه فنرسازی زر در سال ۱۳۹۶ فروش داخلی ۶۴۴،۳۶۷ میلیون ریال داشته و در سال ۱۳۹۷ این میزان فروش به ۸۰۲،۴۰۵ میلیون ریال رسیده است. بیشترین حجم فروش شرکت هم در محصولات سبک، نیمه سنگین، سنگین و فنرهای تجاری در مقایسه با سال گذشته ۱۷۲،۷۰۶ میلیون ریال افزایش داشته است.
کل فروش گروه در سال ۱۳۹۷ رقم ۸۰۲،۴۰۵ میلیون ریال بود که مبلغ ۹۱،۷۵۵ میلیون ریال آن از محل فروش صادراتی حاصل شده است. در سال ۱۳۹۴ دارایی های گروه فنرسازی زر، ۷۹۸،۳۹۸ میلیون ریال بوده که این رقم در سال ۱۳۹۷ به مبلغ ۱،۱۰۵،۸۸۰ میلیون ریال رسیده است.همچنین شرکت اصلی از زیان ۱،۲۲۳ میلیون ریالی سال ۱۳۹۴ به سود خالص ۸۲،۶۶۵ میلیون ریال در سال ۱۳۹۷ رسیده است.
برنامه های آتی هیئت مدیره شرکت فنرسازی زر (سهامی عام)
- کنترل و کاهش هزینههای تولید، جهت کاهش بهای تمام شده محصولات.
- ثبت افزایش سرمایه شرکت اصلی (مطالبات و آورده نقدی).
- افزایش صادرات به میزان یک میلیون یورو در سال ۱۳۹۸.
- افزایش سهم بازار داخلی متناسب با سرمایه جدید.
- توسعه همکاری با خودروسازان و محور سازان داخلی و خارجی.
- توسعه و افزایش فروش در حوزه های جدید در شرکت های زیر مجموعه (زر سیستان و زر گلپایگان).
- افزایش بهره وری نیروی انسانی و کاهش ضایعات.
اهم فعالیت های صادراتی در سال ۱۳۹۷
- افزایش ۳۰ درصدی تناژ صادرات در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶.
- جذب سفارشات انبوه با تیراژ بالا و تنوع کم از کشورهای عراق، روسیه، اوکراین.
- اخذ بیش از ۵۰ نمونه محصول جدید از کشورهای روسیه، عراق، افغانستان و اخذ سفارش تولید از همین نمونه ها و صادرات آنها.
- اتصال به یکی از تریلی سازان بزرگ کشور عراق و تولید و صادرات در سال ۱۳۹۷.
- توسعه صادرات به کشورهای مجارستان، روسیه، آذربایجان، قزاقستان، افغانستان، کویت، عراق.
اهم فعالیت های فروش در سال ۱۳۹۷ در حوزه خودروسازان و بازار یدکی داخلی و صنایع ریلی
- رشد ۲۴ درصدی فروش ریالی در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ در حوزه کارخانجات.
- رشد ۸۱ درصدی فروش ریالی در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ در حوزه بازار یدکی.
- بازاریابی جهت ورود به بازارهای جدید در حوزه های خودروسازان فعال کشور و مذاکره جهت عقد قراردادهای جدید.
- عقد قراردادهای جدید با شرکتهای خودروساز و محور ساز.
- تولید بیش از ۶۰ محصول جدید جهت تکمیل سبد محصولات و برآورده نمودن نیازهای مشتریان در حوزه بازار یدک.
- جذب ۳ نماینده جدید از طریق بازاریابی.
اهم فعالیت های شرکت در حوزه مهندسی و تحقیق و توسعه در سال ۱۳۹۷
- انجام پروژه ضد خطاسازی کورههای پیش گرم، جهت حذف سوختگی سطحی فنر.
- جاری سازی ۱۱۰ محصول جدید.
- پروژه جایگزینی رولینگ به جای پارابولیک در محصولات سبک و آزادسازی و ظرفیت ۱۰ درصد پارابولیک.
- تجهیز خطوط عملیات حرارتی و پارابولیک به سیستم کنترل اتوماتیک دمای قطعات.