بررسی تاثیر آزاد سازی نرخ شکر و ارز تخصیصی به شکر؛
بررسی تاثیر آزاد سازی نرخ شکر و ارز تخصیصی به شکر
با توجه به آزادسازی نرخ شکر و انتقال ارز تخصیصی به شکر وارداتی به تالار دوم منتقل (مرکز مبادله) و براساس ارز ۳۷۵۰۰، روند سودآوری پنج شرکت قند و شکری بر اساس سناریوهای مختلف نرخ شکر بررسی و پرداخته شده است.
به گزارش بورس امروز؛ شکر محصولی است که کم و بیش در اقصی نقاط کره زمین مصرف می شود. چغندرقند و نیشکر دو منبع اصلی تولید شکر هستند که قابلیت تولید ماده خام آن را در طیف گستردهای از شرایط آب و هوایی دارند. بهطور ویژه چغندرقند با مناطق معتدل و نیشکر با مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری سازگار میباشد. نیشکر نزدیک به ۷۰ درصد از مجموع تولید شکر خام را به خود اختصاص داده است.
قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در ۱۳ سال اخیر رسیده است. علت این امر صعود قیمتی پدیده النینو یا همان نوسان جنوبی است. یکی از مهمترین و شاخصترین رویدادهایی که همراه با این رویداد، کالاهای کشاورزی ممکن است تحت فشار شدید قیمت و نوسانات بیشتر در میان خطرات عرضه قرار گیرند، زیرا پدیده آب وهوای ال نینو به محصولاتی مانند شکر، کاکائو و برنج در سراسر جهان آسیب میرساند.
با توجه به اخبار منتشر شده در روز ۱۵ مهر ۱۴۰۲ در خصوص آزادسازی نرخ شکر و ارز تخصیصی به شکر وارداتی به تالار دوم منتقل (مرکز مبادله) و براساس ارز ۳۷۵۰۰ محاسبه خواهد شد.، در تحلیلی بنیادی به بررسی روند سودآوری پنج شرکت قند و شکری بر اساس سناریوهای مختلف نرخ شکر پرداخته شده است.
پیشبینی سود تمامی شرکتهای فوق به جز “قمرو”، برای سال مالی منتهی به پایان اسفندماه ۱۴۰۲ میباشد و پیشبینی سود “قمرو” برای سال مالی منتهی به ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ است.
با توجه به افزایش شدید نرخ جهانی شکر طی ماههای اخیر و همچنین افزایش نرخ گندم در سال زراعی آینده به مبلغ ۱۹،۵۰۰ تومان و در نظر گرفتن ضرایب تاریخی نرخ چغندر به گندم، افزایش نرخ شکر به بالای محدوده ۳۰۰ میلیون ریال دور از انتظار نمیباشد.
با توجه به تحلیل فوق، دو نماد “قزوین” و “قمرو” پایینترین پی بر اییهای آینده نگر صنعت را دارا میباشند. همچنین در میان شرکتهای فوق، شرکت “قچار” دارای طرح توسعه میباشد که در انتهای سال جاری به بهرهبرداری می رسد و اثرات آن در سود سال جاری شرکت دیده نشده است.
با توجه به افزایش شدید نرخ جهانی شکر طی ماه های اخیر و همچنین افزایش نرخ گندم در سال زراعی آینده به مبلغ ۱۹،۵۰۰ تومان و در نظر گرفتن ضرایب تاریخی نرخ چغندر به گندم، افزایش نرخ شکر به بالای محدوده ۳۰۰ میلیون ریال دور از انتظار نمیباشد.