قیمت نفت افزایش یافت
قیمت نفت در بازارهای جهانی با تمرکز سرمایهگذاران بر کمی عرضه در بازار به ۹۲.۷۳ دلار در هر بشکه افزایش یافت.
به گزارش بورس امروز به نقل از رویترز، با تمرکز سرمایهگذاران بر چشمانداز عرضه کم در جهان، قیمت نفت در معاملات امروز افزایش یافت و برخی از افت قیمتی که آخر هفته گذشته ثبت کرده بود، جبران کرد.
از طرفی قرارداد لحظه آخری که مانع از تعطیلی دولت آمریکا شد، تمایل به نفت را زیاد کرده که خود عاملی برای افزایش قیمت نفت است.
هر بشکه نفت برنت با ۵۳ سنت افزایش ۹۲.۷۳ دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با ۵۹ سنت افزایش ۹۱.۳۸ دلار معامله شد.
هر دو شاخص نفتی در سه ماهه سوم امسال با پیشبینی در مورد کسری عرضه نفت خام در بازار در سه ماهه چهارم، نزدیک به ۳۰ درصد افزایش قیمت داشتند.
عربستان و روسیه تا پایان سال، تولید و عرضه نفت خام خود را تمدید کردهاند.
رویترز به نقل از ۴ منبع آگاه نوشت، بعید است اوپک پلاس در نشست چهارشنبه آینده، سیاست فعلی کاهش تولید خود را تغییر دهد، زیرا کاهش کمتر و افزایش تقاضا باعث افزایش قیمت نفت میشود.
وزرای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و همپیمانانش موسوم به اوپک پلاس در ۴ اکتبر نشست خواهد داشت. این هیات که کمیته نظارت مشترک وزیران نامیده میشود، میتواند در صورت لزوم خواستار برگزاری نشست کامل اوپک پلاس شود.
هیرویوکی کیکوکاوا، تحلیلگر بازار گفت: «قیمت نفت، هفته را در بحبوحه نگرانیها برای عرضه باتوجه به اینکه انتظار میرود سیاستهای اوپک پلاس تغییر نکند، شروع کرد البته ممانعت از تعطیلی دولت آمریکا در آخر هفته اندکی جای تنفس به بازار داد.»
وی افزود: «با این حال، اینکه قیمت نفت بیشتر شود یا نه به روند تقاضا در آینده بستگی دارد.»
تحلیلگران بانک ING روز دوشنبه در یادداشتی نوشتند، در حالی که انتظار نمیرود اوپک پلاس سیاست تولید خود را تغییر دهد اما احتمالا عربستان کاهش تولید داوطلبانه اضافی خود به میزان یک میلیون بشکه در روز را شروع خواهد کرد.
سعودیها گفتهاند، در مورد تقاضا در چین هنوز نگرانی وجود دارد. اما آمار شاخص مدیران خرید که در آخر هفته منتشر میشود، مقداری در مورد بخش تولید چین و بازگشت آن به وضعیت بهبود در ماه سپتامبر برای نخستین بار از ماه مارس اطمینان حاصل خواهد کرد.
آمارهای رسمی روز شنبه نشان داد، فعالیت کارخانهها در چین برای نخستین بار در ۶ ماه گذشته در ماه سپتامبر رشد داشته و مجموعهای از شاخصها نشان میدهد، دومین اقتصاد بزرگ جهان به ثبات رسیده است..
از طرفی، تصمیم لحظه آخری مجلس نمایندگاه آمریکا برای تصویب لایحه تامین مالی کوتاهمدت، خطر تعطیلی دولت این کشور را تا نیمه ماه نوامبر از بین برد و به این بدان معناست که بیش از ۴ میلیون کارگر دولت فدرال آمریکا می توانند در حال حاضر بر روی دریافت حقوق حساب کنند.
شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز در بیانیهای اعلام کرد، با تشدید نگرانیها در مورد عرضه، تعداد دکلهای حفاری نفت و گاز آمریکا در هفته منتهی به ۲۹ سپتامبر ۷ دکل کاهش یافت و به ۶۲۳ واحد رسید که پایینترین تعداد دکل از فوریه ۲۰۲۲ به شمار میرود.
بر اساس نظرسنجی رویترز از ۴۲ اقتصاددان پیشبینی شد، قیمت نفت برنت در سه ماهه چهارم ۸۹.۸۵ دلار و در سال ۲۰۲۴ به ۸۶.۴۵ دلار برسد.