انتشار گزارش ۶ ماهه شرکتها؛ محرک خروج بورس از رکود
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند برای ایجاد یک روند صعودی در بازار سهام، محرکی به جز متغیرهای تورمی نیاز است و گزارشهای ۶ ماهه شرکتها میتواند به عنوان یک محرک قوی بورس را به سمت صعود حرکت دهد.
به گزارش بورس امروز، بورس تهران پس از پایان تعطیلات نیز نتوانست معاملات بهتری را تجربه کند و دیروز نیز با کاهش نماگرهای اصلی خود و قیمت بخش عمدهای از سهام روبرو شد. به عبارت دیگر، بازار سهام امروز روند منفیای از خود برجای گذاشت و اغلب سهام در دامنه منفی معامله شدند.
بورس تهران پس از عبور از نیمه اول سال، شروع قدرتمندی را در شروع دومین نیمه ۱۴۰۲ نداشت و متغیرهای بازار همچنان از حاکمیت رکود بر معاملات خبر میدهند.
در حال حاضر انتظاری که برای بازار سرمایه وجود دارد انتشار گزارش ماهانه شرکتها برای شهریور ماه سال جاری است و در حال حاضر نمادها و شرکتهای سرمایه گذاری در اطلاعات شهریور ماه خود را روی سامانههای کدال قرار دادهاند.
همچنین انتظار برای ارائه گزارشهای ۶ ماه شرکتها که نشان از وضعیت نیمه اول تولید و فروش آنها است برای فعالان بازار سرمایه حائز اهمیت است. از سویی هم خبرهای ریز و درشت در مورد بودجه نویسی در این ماه به گوش میرسد نیز میتواند بازار را تحت تأثیر خود قرار دهد.
گزارشهای ۶ ماهه عامل رشد شرکتهای بورسی
رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه، گفت: فارغ از بازار سهام اما اگر به روند بازارهای دیگر نیز توجهی داشته باشیم، اغلب کلاسهای دارایی روزهای کمنوسانی را تجربه میکنند و اگر کاهش یا افزایش خاصی نیز در کوتاهمدت اتفاق بیافتد، قیمتها خیلی سریع به محدودههای پایدار خود باز میگردند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: نرخ دلار بازار آزاد نیز به عنوان یکی از نماگرهای روندساز در بازار سهام، چنین مسیری را در روزهای گذشته طی کرده است و با وجود اینکه دو بار به کانال ۵۰ هزار تومانی نیز وارد شد، خیلی سریع خود را به محدودههای پایینتر بازگرداند به طوری در دو روز گذشته نیز شاهد ثبت اعدادی وارد کانال ۴۸ هزار تومان شده است.
وی افزود: همین مسئله موجب شده است تا بورس نیز روندی نوسانی به خود بگیرد و نه بالا برود و نه پایین بیاید. البته نباید از موضوعات مطرح شده در خصوص خروج سیمان و فولاد از بورس نیز گذشت. چرا که این مسئله باعث کاهش سودآوری این شرکت ها می شود که تاثیر منفی بر بازار سرمایه خواهد داشت.
گلستانی تاکید کرد: سیاستهای دولت و بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز و تورم باعث شده است که بازارهای سرمایهگذاری مختلف، روزهای کمرمقی را تجربه کنند و به نوعی با یک رکود همراه باشند. در چنین شرایطی به نظر میرسد که برای ایجاد یک روند صعودی در بازار سهام، محرکی به جز متغیرهای تورمی نیاز است تا بتواند با نمایان کردن ارزندگی این کلاس دارایی در قیمتهای کنونی، خریداران را برای خرید سهام قانع کند.
وی تصریح کرد: در روزهای آینده گزارش های ۶ ماهه بورسی ها باید بر روی کدال قرار بگیرد و همین موضوع می تواند محرک خوبی برای رشد بورس در یک ماه آینده باشد.
بازدهی منفی شاخصهای عملکردی بورس
در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص کل بورس ۱۷ هزار و ۳۱۵ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۱۰۱ هزار و ۳۱ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی ۸۲ صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با ریزش ۵ هزار و ۱۹۱ واحد در رقم ۷۱۶ هزار و ۵۹۶ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی ۷۲ صدم درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس با افت ۱۸۱ واحدی به رقم ۲۶ هزار و ۶ واحد رسید. همچنین شاخص هموزن فرابورس با کاهش تراز هزار و ۶ واحدی به سطح ۱۲۸ هزار و ۱۶۴ واحد رسید.
دوازدهمین روز فرار پول حقیقی از بازار سرمایه
روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای دوازدهمین روز معاملاتی متوالی منفی شد. در انتهای امروز ۶۵۰ میلیارد تومان از بورس خارج شد.
دیروز نماد وتجارت (بانک تجارت)، فولاد (فولاد مبارکه) و وبملت (بانک ملت) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای ناما (تولیدی مخازن گازطبیعی آسیاناما)، خموتور (موتورسازان تراکتورسازی ایران) و وسپهرح (حق تقدم سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات) تعلق داشت.
رشد ۲۷ درصدی ارزش معاملات خرد در بازار سهام
دیروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۷ هزار و ۹۳۸ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۴۵۲ میلیارد تومان بود که ۶ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۲۷ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۴ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان رسید.
افزایش ارزش صفهای فروش و خرید در بورس
در پایان معاملات دیروز، تعداد نمادهای مثبت ۱۷۵ نماد و تعداد نماد های منفی ۶۳۴ نماد بوده است. حدود ۷۸ درصد نمادها سرخ پوش بودند.
در جریان معاملات روز دوشنبه، ۶۶ نماد صف خرید داشتند و ۶۶ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد ۱۹ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۹۴ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش ۴۸ درصدی به ۵۳۱ میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات دیروز به ۲۱میلیون تومان و سرانه فروش حقیقیها به ۲۳.۷ میلیون تومان رسید.