اهمیت سرمایه گذاری برای کودکان
پرورش صحیح فرزندان، تامین رفاه و فراهم کردن شرایط مساعد برای آتیه آنها، از مهمترین اهداف والدین به شمار میرود. پدران و مادران میکوشند تا علاوه بر ایجاد امنیت و آسایش، تامین نیازهای اولیه و انجام صحیح اقدامات تربیتی، به جنبههای مادی زندگی فرزندان خود نیز توجه کنند
به گزارش بورس امروز اغلب فرزندان تا سنین نوجوانی، از لحاظ مالی کاملا وابسته به والدین خود هستند. آنها معمولا با ورود به دوران جوانی، نیاز به استقلال را در بالاترین میزان ممکن احساس کرده و آغاز به فعالیت در مشاغل مختلف و کسب درآمد میکنند. به طور معمول، با توجه به اینکه فرزندان در ابتدای مسیر حرفهای خود قرار دارند، برای تشکیل زندگی مستقل و تامین نیازهایی همچون تهیه مسکن، خودرو و ازدواج، دچار چالش خواهند شد. در این زمان است که اهمیت چارهاندیشی والدین برای وضعیت مالی آینده فرزندان خود، بیش از پیش روشن میشود.
اهمیت سرمایهگذاری برای کودکان
سرمایهگذاری به فرآیندی گفته میشود که افراد با هدف کسب بازدهی در زمان آینده، سرمایه خود را در داراییهای مختلف قرار میدهند. در این مسیر، سرمایهگذاران تلاش میکنند بهترین فرصتها را شناسایی کرده و در داراییهایی سرمایهگذاری کنند که به زعم آنها، احتمال افزایش ارزش بیشتری در طول زمان دارند.
همانگونه که ذکر شد، با گذشتن از برهه کودکی و نوجوانی، فرزندان آماده پذیرش مسئولیتهای زندگی مستقل شده و نیازهای مالی آنها بیشتر از قبل میشود. نقش والدین در تامین این نیازها بسیار پررنگ است. آنها میتوانند با تصمیمگیری صحیح و زودهنگام، بخش زیادی از دغدغههای آتی را برطرف کنند.
یکی از مناسبترین اقدامات والدین در این راستا، سرمایه گذاری برای کودکان از همان سنین نوزادی محسوب میشود؛ چرا که با این کار، علاوه بر ایجاد اندوخته احتمالی مطلوب برای آتیه فرزندان خود، مسیر آشنایی آنها با مفاهیم، روشها و ابزارهای سرمایهگذاری را بسیار هموارتر میکنند.
افراد میتوانند در داراییهای مختلفی همچون طلا، سکه، مسکن، ارز، سهام، سپردههای بلندمدت بانکی یا با استفاده از سایر روشها، اقدام به سرمایهگذاری برای آتیه فرزندان خود کنند.
بهترین روش سرمایهگذاری برای فرزندان
پرداخت دورهای مبالغ اندک، یکی از بهترین اقدامات برای والدینی به شمار میرود که قصد دارند از سنین کودکی برای فرزندان خود سرمایهگذاری کنند. برای مثال با سرمایهگذاری مبلغی کم به صورت ماهانه، فشار اقتصادی محسوسی به خانواده وارد نمیشود؛ با این حال ممکن است پس از گذشت چند سال، بر اثر افزایش احتمالی ارزش دارایی و مقوله سود مرکب، این مبلغ ناچیز به سرمایه قابل توجهی تبدیل شود.
بنابراین روشی مناسب سرمایهگذاری برای فرزندان است که نیاز به سرمایه زیاد نداشته باشد و امکان سرمایهگذاری دورهای را برای والدین فراهم کند. بازار سرمایه به عنوان یکی از مهمترین بسترهای سرمایهگذاری، شرایط را برای معامله آسان داراییهایی همچون سهام شرکتهای فعال در بورس، صندوقهای سرمایهگذاری، سپردههای کالایی و سایر اوراق بهادار بورسی هموار کرده است. مزیت مهم بازار سرمایه در این است که افراد میتوانند با حداقل چند صد هزار تومان، در داراییهای مختلف سرمایهگذاری کنند.
فعالیت در بورس نیز به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام میشود. در سرمایهگذاری مستقیم افراد با اتکا به دانش مالی خود، موقعیتهای سرمایهگذاری مناسب را پیدا میکنند. اما اگر شخصی از زمان کافی برای فعالیت در بورس یا دانش حوزه سرمایهگذاری برخوردار نباشد، همچنان امکان فعالیت غیرمستقیم در بازار سرمایه برای او وجود خواهد داشت. سرمایهگذاری غیرمستقیم به کمک دو ابزار سبدگردانی اختصاصی و صندوقهای سرمایهگذاری انجام میشود و در آنها، کارشناسان بازار سرمایه به مدیریت دارایی افراد میپردازند.
صندوقهای سرمایهگذاری و مزایای آنها
صندوقهای سرمایهگذاری یکی از اصلیترین ابزارهای سرمایهگذاری غیرمستقیم به شمار میروند. سرمایهگذاران با خرید واحدهای یک صندوق، سرمایه خود را در اختیار گروه مدیریت کننده آن صندوق قرار میدهند. سپس تیم مدیریت هر صندوق که متشکل از تحلیلگران و معاملهگران متخصص و با تجربه است، سرمایه تجمیع شده را در داراییهای متنوع بورسی سرمایهگذاری میکند.
صندوقها از لحاظ ترکیب دارایی به چند دسته صندوقهای سهامی، با درآمد ثابت، مختلط، بخشی، مبتنی بر کالا و … تقسیم میشوند. از مزایای آنها نیز میتوان به امکان سرمایهگذاری با پول کم، مدیریت حرفهای دارایی، نظارت بر عملکرد و شفافیت بالا و همچنین نقدشوندگی مناسب اشاره کرد.
طرح تشویق فرزندآوری و جوانی جمعیت
تشویق فرزندآوری و جوانی جمعیت یکی از طرحهایی است که توسط وزارت اقتصاد و دارایی تهیه و تصویب شده است. مطابق این طرح، دولت برای فرزندان متولد سال ۱۴۰۰ به بعد، واحدهای صندوقهای سهامی خریداری میکند.
برای ثبت نام صندوق نوزادان نیز کافیست والدین به درگاه خدمات دولت هوشمند مراجعه کرده و پس از طی کردن فرآیندهای مربوطه، درخواست سرمایهگذاری در این صندوقها را ارسال کنند. در این طرح تعدادی صندوق سهامی قابل معامله (ETF) از طرف دولت مشخص شده است و والدین مجاز به انتخاب ۲ صندوق از میان آنها هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جزئیات طرح مذکور و دریافت راهنمایی گام به گام نحوه ثبت نام در این طرح نیز میتوانید به سایت آموزش مفید مراجعه کرده و از اطلاعات تکمیلی مرتبط بهرهمند شوید.