کارنامه امیدبخش تایدواتر پساز واگذاری به بخش خصوصی
به گزارش روند بورس امروز:مجمع عمومی عادی سالانه شرکت تاید واتر تقسیم ۶۰۰ ریال سود به ازای هر سهم سال ۹۷را تصویب کرد. در این جلسه صورت های مالی سال ۹۷ شرکت به تصویب اکثر سهامداران رسید. اصلاح ساختار و مبارزه با تخلفات مالی مدیرعامل تایدواتر در این جلسه با اشاره به عملکرد سال ۹۷ […]
به گزارش روند بورس امروز:مجمع عمومی عادی سالانه شرکت تاید واتر تقسیم ۶۰۰ ریال سود به ازای هر سهم سال ۹۷را تصویب کرد.
در این جلسه صورت های مالی سال ۹۷ شرکت به تصویب اکثر سهامداران رسید.
اصلاح ساختار و مبارزه با تخلفات مالی
مدیرعامل تایدواتر در این جلسه با اشاره به عملکرد سال ۹۷ شرکت به تشریح فعالیتهایی که در یک سال اخیر برای اصلاح وضعیت شرکت صورت گرفته پرداخت. حسین زارعی درحالیکه شرکت تایدواتر را درگیر برخی تخلفات مالی طی سالهای قبل دانست، گفت: بخش خصوصی واقعی توانست در نخستین گام، سالم سازی مالی را در دستور کار قرار دهد که این امر کاهش شدید هزینهها را در پی داشت.
تکیه بر تجهیزات ارزشمند شرکت
وی با تاکید بر داراییهای عظیم تایدواتر افزود: اغلب داراییهای این شرکت ارزی است.
زارعی شرکت را دارای تجهیزات ارزشمندی مانند انواع جرثقیل های بندری و تجهیزات دریایی دانست و افزود که تعداد این اقلام در کنار سایر دارایی های شرکت به بیش از ۷۰۰ مورد میرسد. به گفته وی همه این داراییها با توجه به اینکه شرکت سابقه ای بیش از ۵۰ سال دارد بسیار پراکنده بودند که همه آنها را جمعآوری کردیم و اکنون بانک اطلاعاتی دقیق و شفافی از این داراییها در شرکت موجود است. وی با اشاره به اینکه تایدواتر در زمینه این داراییها بیرقیب است، افزود: نیمی از این داراییها از سرویس خارج بودند که اکنون به مدار بازگشته یا آمادگی برای استفاده دارند.
سر و سامان دادن به قراردادها
مدیرعامل تایدواتر در بخش دیگری با اشاره به قراردادهای زیاندهی که شرکت داشته، گفت: غیر از قراردادهایی که با سازمان بنادر داشتیم همه قراردادهای زیانده را حذف کردیم. وی در خصوص قراردادهای پیمانکاران اعلام کرد که متاسفانه بخشی از قراردادهای پیمانکاری به شرکت هایی واگذار شده بود که سهامدار یا مدیران آن از پرسنل مجموعه تایدواتر بودند. خوشبختانه این موضوع برچیده شد و چنین تضاد منافعی در میان مدیران و پرسنل تایدواتر اکنون حذف شده است.
طلای نابی به نام رهیاب
زارعی با اشاره به یکی از شرکتهای زیرمجموعه به نام رهیاب رایانه گستر که ذخیرهای ارزشمند برای هلدینگ تایدواتر محسوب میشود، گفت: این شرکت دارای سرشماره پیامکی هزار است که می تواند درآمدزایی قابل ملاحظه ای برای شرکت به ارمغان آورد و این شرکت را در زمره شرکت های بزرگ حوزه فناوری اطلاعات قرار دهد. زارعی تاکید کرد که تاکنون بهره برداری از این سامانه پیامکی با ارقامی بسیار پایین به شرکت های دیگری واگذار شده بود. به گفته وی این شرکت می تواند و باید پیامکهای چند بانک بزرگ کشور را با پیششماره ۱۰۰۰ ارسال کنند و به یکی از بخشهای بسیار سودآور تایدواتر تبدیل شود.
جزئیات توقیف و آزادسازی اروند تاید
مدیرعامل تایدواتر اروند تاید ۱۰۰۰ را مهمترین و باارزشترین دارایی تایدواتر معرفی و اعلام کرد که ارزش این دارایی نزدیک به۲۰ میلیوندلار است. این شناور هفته گذشته از کویت بازپسگرفته شد. وی بازگشت این شناور را مدیون مدیریت خصوصی تایدواتر دانست، زیرا بهدلیل نگرفتن هیچگونه وثیقهای احتمال بازپس گرفتن آن از دولت کویت خیلی پایین بود. مدیرعامل تایدواتر ارزش داراییهایی مانند تجهیزات و شناور را متاثر از تغییرات نرخ ارز عنوان کرد و افزود: واردات این داراییها در حال حاضر بسیار دشوار است.
پیگیری وضعیت فعالیت در بندر شهید رجایی
زارعی با اشاره به تحولات سال ۹۰ و پس از آن افزود با ورود یک شرکت جدید به فعالیت تخلیه و بارگیری شهید رجایی، بنا بر این بود که تایدواتر و شرکت رقیب سهمی برابر را از فعالیت ها داشته باشند که متاسفانه این اتفاق رخ نداد. وی افزود پیگیر این موضوع هستیم و در صورت رفع مشکل، درآمدزایی تایدواتر به میزان ملموسی افزایش خواهد یافت.
فرآیند وصول مطالبات
زارعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تایدواتر مطالبات زیادی داشت که بسیاری از آنها بهعنوان هزینه در صورتهای مالی سالهای گذشته منظور شده بود که ما توانستیم این مطالبات را مجددا برگشت داده و در حال پیگیری وصول آنها هستیم.
تمرکز بر سالویج
مدیرعامل تایدواتر بخش دیگری از درآمد شرکت را مربوط به خارجسازی مغروقهها از دریا (سالویج) اعلام کرد و افزود: در سال ۹۷ شرکت ۷۵ میلیارد تومان درآمد از این حوزه داشته است و امیدواریم این حوزه فعالیت تداوم یابد.
دلایل بهبود عملکرد مالی شرکت
وی در ادامه با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی درآمد تایدواتر در سال ۹۷ از مبلغ ۲۸۰ میلیارد تومان به ۳۷۵ میلیارد تومان گفت: این در حالی است که بهای تمامشده تنها ۷/ ۹ درصد افزایش داشته است. وی همچنین اضافه کرد: سود ناخالص شرکت در سال ۹۷ معادل ۱۲۰ درصد و سود خالص ۱۴۷ درصد رشد داشته است. مدیرعامل تایدواتر نسبت بدهیهای شرکت را نسبت به سال گذشته در جایگاه مناسب و قابلاعتمادی دانست و گفت: ما تمام بدهیهایی که سود بالایی داشتند را تسویه کردیم و نصف بدهی ارزی که ناشی از خرید کشتیبرای خط دریابندر بوده را تسویه و باقی را بهزودی تعیین تکلیف خواهیم کرد.
وضعیت افزایش سرمایه
مدیرعامل تایدواتر همچنین از افزایش ۱۰۰ درصدی سرمایه شرکت در روزهای آینده خبر داد و گفت: بهزودی مجمع فوقالعاده برای تصویب افزایش سرمایه برگزار خواهد شد.
نگاه به بندر چابهار
زارعی با اشاره به ساخت سیلوهای مختلف توسط تایدواتر گفت: چابهار در آینده از مهمترین بنادر ایران خواهد بود و به همین دلیل تایدواتر سیلوی ۷۵ هزار تنی در این بندر خواهد ساخت. وی گفت: این بندر توسط آمریکا تحریم نشده و تخلیه و بارگیری کشتی ها از لحاظ هزینه سوخت برای هرکشتی در این بندر ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان ارزانتر است، به همین دلیل تایدواتر به سوی حضور پررنگ در این منطقه رهنمون شده است.
تاریخچه
گروه شامل شرکت تایدواتر خاورمیانه سهامی عام (شرکت اصلی) و شرکتهای فرعی آن است. شرکت تایدواتر خاورمیانه در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۷ به شماره ثبت ۱۲۳۴۱ و با نام شرکت داریوش با سرمایه دهمیلیون ریال منقسم به یکهزار سهم در تهران تاسیس شد و بعد از چند ماه با مشارکت شرکت تایدواتر آمریکا ۴۹-۵۱، شرکت سهامی خاص خدمات دریایی تایدواتر خاورمیانه را تشکیل دادند. در سال ۱۳۶۸ با توجه به واگذاری ۴۹ درصد سهام تایدواتر آمریکا به دولت جمهوری اسلامی ایران – بنابر مصالحه نامه مورخ ۴ مه ۱۹۸۵ به مبلغ ۶۹۹۰۰۰ دلار- هیات دولت به موجب مصوبه شماره ۵۴۳۹/ ت ۷۵۴ در تاریخ ۴ آبانماه ۱۳۶۸ اقدام به واگذاری سهام یادشده به سازمان بنادر و دریانوردی کرد. همچنین به دلیل وجود پارهای مشکلات مدیریتی سازمان بنادر و دریانوردی در تاریخ ۱۴/ ۱۲/ ۱۳۶۹، ۴۵ درصد سهام را به نفع صندوق پسانداز کارکنان سازمان بنادر و دریانوردی خریداری کرد.
ضمنا در تاریخ ۲۳/ ۶/ ۱۳۸۱ شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تغییر کرد و در تاریخ ۷/ ۲/ ۱۳۸۳ در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. سپس در تاریخ ۱۷/ ۱۱/ ۱۳۸۶ براساس مجمع عمومی فوقالعاده با تغییر در اساسنامه، نام شرکت از شرکت خدمات دریایی تایدواتر خاورمیانه به شرکت تایدواتر خاورمیانه تغییر یافت. در سال ۸۷ واگذاری سهام شرکتهای بزرگ دولتی از جمله تایدواتر به بخش خصوصی از سوی سازمان خصوصی سازی در دستور کار قرار گرفت و در خلال این رویداد شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد به عنوان مالک جدید تایدواتر شناخته شد. سال ۹۵مجموعه مهر اقتصاد تصمیم به خروج کامل از تایدواتر گرفت. پس از این رویداد موسسه مالی و اعتباری کوثر خرداد همان سال با خرید سهام شرکت فراز انرژی دنا (به عنوان سهامدار ۶۳ درصدی تایدواتر)، به عنوان سهامدار عمده این شرکت شناخته شد. موسسه مالی و اعتباری کوثر در نهایت در سال۹۷ سهام شرکت فراز انرژی دنا را به شرکت سیما مارین بندرعباس واگذار کرد تا از این طریق پس از نزدیک به ۱۰ سال سرانجام سکان هدایت تایدواتر به بخش خصوصی واگذار شود. سیما مارین از جمله شرکت های خصوصی فعال و با تجربه در زمینه خدمات بندری و دریایی به حساب می آید. مرکز اصلی شرکت در تهران خیابان وزراء، شماره ۸۴ واقع شده است.
بازارهای اصلی، وضعیت رقابتی و جایگاه شرکت در آن بازارها
شرکت تایدواتر خاورمیانه به عنوان شرکت پیشرو در حوزه فعالیتهای بندری است. با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی حاکم در سالهای اخیر، فعالیتهای بندری با محدودیتهایی مواجه شده که کسب و کار اکثر شرکتهای فعال در این حوزه را تحت تاثیر قرار داده است. به گونهای که طبق آمار منتشر شده از سوی سازمان بنادر و دریانوردی، این نوع فعالیتها در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ در مجموع حدود ۱۳ درصد کاهش نشان میدهد. این تغییرات براساس هر یک از سطوح عملیاتی به شرح زیر است:
براساس این آمارها اثرات تحریمها در سال ۱۳۹۷ به روشنی نمایان شده و کاهش فعالیتهای بندری در خصوص عملیات تخلیه و بارگیری انواع کالاها مشهود است.
با توجه به محدودیتهای ایجاد شده، شرکت تایدواتر خاورمیانه برای کاهش اثرات محدودیتها راهکارهایی را به شرح زیر اتخاذ کرده است:
* حرکت به سمت بازارهای جدید عملیات بندری در بخش پتروشیمی، فولاد، معدنی و مواد ساختمانی و غلات (توسعه عملیات فله خشک و جنرال کارگو)
* ارائه خدمات بندری در پس کرانهها و در اختیار گرفتن یا احداث ترمینالهای اختصاصی
حضور جدی در بازار اجاره تجهیزات بندری و دریایی
* حضور جدی در بازار فراساحل و سالویج به ویژه با توجه به درآمدهای ارزی آن
* امکان سنجی حضور در بازار فعالیتهای بندری و فراساحلی کشورهای عراق و به خصوص قطر و کویت و بنادر شمالی و حوزه قفقاز
* حضور در بازار خدمات فنی و مهندسی دریایی و بندری
* حضور جدی در بازار خدمات لجستیک بندری با توجه به اولویتبندی سازمان بنادر و دریانوردی
وضعیت رقابتی
یکی از مهمترین بخشهای استفاده از ظرفیتهای دریا، بنادر تجاری هستند که کمک قابل ملاحظهای را به اقتصادکشور و ایجاد اشتغالبه ویژه در نوار ساحلی میکنند به طوری که در حال حاضر بنادر کشور بالغ بر ۲۱۷ میلیون تن ظرفیت دارند که یک فرصت طلایی محسوب میشود، اما طی سالهای گذشته تنها از ۷۲ درصد این ظرفیت استفاده شده است. این در حالی است که در دو سال گذشته بنادر کشور موفق به امضای تبادل قرارداد و موافقتنامه با بخشخصوصی به میزان بیش از ۶ هزار میلیارد تومان شدند با این حال رکود اقتصادی حاکم بر ایران و سایه بازگشت مجدد تحریمها که امکان خروج یا کاهش فعالیت شرکتهای خارجی، به خصوص منتفی شدن حضور شرکتهای خارجی در بندر شهید رجایی را فراهم میکند که این امر وضعیت رقابتی مناسبتری را برای شرکتهای داخلی رقم زده است.
اهداف آتی
شرکت برای رسیدن به چشمانداز موردنظر خود، اهداف آتی زیر را دنبال میکند:
- حفظ و تثبیت موقعیت فعلی شرکت در بازار داخلی و توسعه آن در حوزههای اصلی فعالیت
- حفظ و توسعه تعاملات مثبت و سازنده با سازمان بنادر به عنوان کارفرمای اصلی شرکت
- تقویت همافزایی و همگرایی شرکتها و فعالیتها در راستای ماموریت اصلی شرکت
- تجمیع فعالیتهای مشابه در شرکتها و همچنین تعیین تکلیف شرکتهای زیانده
- ساماندهی فعالیتها و تعیین تکلیف قراردادها و پروژههای زیانده شرکت
- بازسازی و نوسازی تجهیزات و ماشینآلات
- * پیادهسازی سیستمهای هوشمند اداری، عملیاتی، براساس فناوریهای اطلاعاتی نوین
- * اصلاح ساختار اداری و سازمانی و منابع انسانی شرکت با خصوصیات چابک، بهرهور و بهرهمند از فناوریهای نوین و تسویه پرسنل بازنشسته شاغل در شرکت
- * طراحی و پیادهسازی نظامهای آموزشی حین خدمت پرسنل در جهت افزایش بهرهوری و توانمندی نیروی انسانی
- * توسعه فعالیتهای دریایی و بندری از طریق ورود به بازارهای منطقهای و بینالمللی
- * در دسترس بودن حوزههای ذیربط و پاسخگویی به سهامداران
- * حضور در انجمنها و تشکلهای تخصصی و فعال کردن آنها در راستای منافع شرکت در مجامع قانونی و صنفی
جایگاه شرکت در صنعت
شرکت در صنعت حمل و نقل و امور بندری فعالیت میکند. رشد درآمد خدمات صنعت مذکور در سال جاری نسبت به سال قبل ۲۳ درصد است. شرکت در بین شرکتهای فعال در این صنعت با درآمد خدمات معادل مبلغ ۳.۷۵۶.۰۵۴ میلیون ریال در رده سوم قرار دارد.
منبع:روابط عمومی شرکت تاید واتر