ستاره خلیج فارس اصلی ترین تامین کننده سبد سوخت کشور
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس مهمترین اقدامات اجرایی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس در دولت خدمتگزار سیزدهم را برپایی رویداد تقاضامحور برای شناسایی و تعامل با شرکت های دانش بنیان، اجرای نخستین عملیات تعمیرات اساسی واحدهای فرآیندی، راه اندازی واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز و اجرای پروژه ملی صادرات دریایی گاز مایع برای افزایش تولید و کیفیت فرآورده های بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان برشمرد.
به گزارش بورس امروز؛ «علیرضا جعفرپور» ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و تبریک به مناسبت فرارسیدن هفتهی دولت، به تشریح اهم اقدامات ابرپالایشگاه ستاره خلیجفارس پرداخت و بیان کرد: در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده است، وظیفهی ماست تا در هر جایگاه با سرلوحه قرار دادن مبانی اقتصاد مقاومتی در راستای مهار تورم و رشد تولید گام برداریم.
وی اضافه کرد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس وظیفه خطیر تامین بخش عمده ای از سبد سوخت کشور را عهده دار است و ظرفیت تولید روزانه ۴۰ میلیون لیتر بنزین، ۱۶ میلیون لیتر نفت گاز و نفت سفید، ۱۵۰۰ تن گاز مایع و محصولاتی دیگر از جمله گوگرد، انواع نفتا و حلال ها را دارد.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس ادامه داد: ستاره خلیج فارس در سال ۱۴۰۱ با سهم ۶۵ درصدی در برداشت میعانات گازی از میدان مشترک پارس جنوبی نقش برجسته ای را در تضمین تولید پایدار گاز ایران اسلامی ایفا نموده و سهم ۱۹ درصدی در ظرفیت پالایش کشور داشته که حاصل آن تولید ۳۶ درصد بنزین، ۱۳ درصد نفت گاز، ۱۸ درصد نفت سفید و ۱۵ درصد گازمایع بوده است.
جعفرپور افزود: در این مدت این پالایشگاه در راستای تکیه بر توان داخلی با برگزاری رویداد تقاضامحور اقدام به شناسایی شرکتهای توانمند دانشبنیان کرد تا با استفاده از ظرفیتهای موجود و توان آن ها نسبت به رفع نیازهای فناورانه پالایشگاه اقدام کند.
افزایش تولید بنزین پالایشگاه
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس با بیان اینکه در حال حاضر این پالایشگاه با داشتن سهم ۴۰ درصدی از ظرفیت تولید بنزین ایران اسلامی، بزرگترین تولید کننده بنزین کشو است، اظهار کرد: رسالت و مأموریت خطیر تولید حداکثری و تأمین فرآورده استراتژیک بنزین مورد نیاز کشور را بر عهده دارد. از جمله گامها و دستاوردهای ارزشمند شرکت نفت ستاره خلیجفارس در سال ۱۴۰۱ افزایش بیسابقه تولید فرآورده ارزشمند و استراتژیک بنزین بهواسطه تنگنا زدایی از واحدهای بنزینسازی بوده است.
جعفرپور ابراز کرد: یکی از بزرگترین دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس در سال گذشته افزایش تولید بنزین به میزان ۵ درصد بوده است و در سال ۱۴۰۱ میزان تولید بنزین این پالایشگاه به رقم بی سابقه ۱۳ میلیارد لیتر رسیده است.
وی افزود: از زمان راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس طرح های افزایش ظرفیت در این پالایشگاه به اجرا در آمده است و با اجرای طرح ها با تنگنازدایی از واحدهای عملیاتی، ظرفیت بالقوه این پالایشگاه از ۳۶ هزار بشکه به ۴۵۵ هزار بشکه در روز رسیده است و در حال حاضر خوراک این پالایشگاه ۴۲ هزار بشکه در روز است.
تحویل اجزای بنزینی به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران جهت افزایش تولید بنزین کشور
جعفرپور اظهار کرد: به منظور رفع ناترازی در بنزین کشور از سال گذشته اجزا و ترکیبات خام بنزین به میزان ۳-۴ میلیون لیتر در روز تحویل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور می شود و از این طریق روزانه ۸-۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین کشور اضافه شده است.
تبدیل ۱۰۰ هزار بشکه نفت گاز معمولی به یورو ۵
وی با بیان اینکه افزایش ظرفیت یک صد هزار بشکه ای شیرین سازی انواع فرآورده های نفتی در این پالایشگاه اجرایی شده است، خاطرنشان کرد: به منظور تکمیل چرخه تولیدات پالایشگاه جهت ایجاد توازن در تولید نفت گاز یورو ۵، رعایت تعهدات زیستمحیطی و ایجاد سودآوری، راه اندازی واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز فاز دو در دستورکار قرار گرفت و این واحد با ظرفیت تولید روزانه ۴۲ هزار بشکه نفت گاز یورو ۵ در مدار تولید قرار گرفت. با تغییر کاربری واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز فاز یک از نفتا به نفت گاز و همچنین افزایش ظرفیت این واحد، تمامی نفت گاز تولیدی از گرید معمولی به یورو ارتقا یافته است و میزان تولید نفت گاز و نفت سفید این پالایشگاه به میزان ۱۰۰ هزار بشکه با کیفیت یورو ۵ ارتقا یافت تا پالایشگاه ستاره خلیج فارس به جمع تولیدکنندگان نفت گاز یورو بپیوندد.
عملیات عظیم تعمیرات اساسی فاز یک پالایشگاه
جعفرپور افزود: با توجه به اینکه بیش از پنج سال از بهرهبرداری فاز یک پالایشگاه سپری شده بود، ضروری بود تا تعمیرات اساسی این واحدهای عملیاتی انجام شود که در این راستا با تکیه بر توان داخلی، این عملیات به همت و تلاش ۳ هزار نیروی کار ماهر و متخصص اجرا شد و با رعایت دقیق استانداردهای فنی، بدون بروز هیچگونه حادثه و مطابق برنامه زمانبندی صورت پذیرفت.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس اضافه کرد: در این عملیات واحدهای تقطیر، بنزین سازی، ایزومریزاسیون و واحد تصفیه هیدروژنی نفتا مورد تعمیرات اساسی قرار گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: این عملیات از این بابت که اولین تجربه تعمیرات اساسی پالایشگاه بود، بسیار اهمیت داشت و با موفقیت انجام شد که با انجام این تعمیرات، واحدهای مربوطه برای یک دوره ۵ ساله با قابلیت اطمینان بسیار بالا در سرویس خواهند بود و تولید انواع فرآورده های نفتی کشور بدون نگرانی استمرار خواهد یافت.
بهره برداری از پروژه ملی صادرات دریایی گاز مایع
وی افزود: محدود بودن زیرساخت های حمل زمینی گاز مایع در سال های گذشته، باعث می شد تا به علت ناترازی در تولید و برداشت این محصول همواره مقادیر زیادی گاز مایع به شبکه سوخت یا فلر پالایشگاه تزریق شود. با حمایت های همه جانبه معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و تلاش شبانه روزی متخصصان پالایشگاه ستاره خلیج فارس، سامانه ملی صادرات دریایی گاز مایع، راه اندازی شد.
این مقام مسئول اضافه کرد: با فراهم شدن این زیرساخت حیاتی، تمامی گاز مایع تولیدی پالایشگاه و آنچه با توجه به راه اندازی پکیج های جدید به تولید پالایشگاه اضافه شده است، تماما برداشت و صادر می شود که تاثیر مثبتی را بر روابط دو جانبه با کشورهای همسایه را نیز در پی می تواند داشته باشد.
جعفرپور تصریح کرد: با اجرای جهادی این پروژه و بهره برداری از آن، سالیانه حدود ۵۰۰ هزار تن گاز مایع به کشورهای همسایه صادر می شود و ارزآوری بسیار زیادی برای کشور به همراه خواهد داشت که متاسفانه پیش از راه اندازی این سامانه روزانه مقادیر زیادی از گاز مایع تولیدی به مصرف سوخت می رسید.
راه اندازی سیستم میترینگ فرآورده های پالایشگاه
وی بیان کرد: با توجه به اهمیت سنجش دقیق احجام فرآورده های تحویلی به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، سامانه میترینگ پالایشگاه راه اندازی شد و فرآورده های اصلی شرکت شامل بنزین و نفت گاز که حدود ۹۵ درصد از کل فرآوردهها را تشکیل می دهد، از طریق سامانه میترینگ تحویل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور میشود. با این اقدام از روش سنتی که در گذشته برای اندازه گیری در مخازن استفاده می شد و همواره با خطاهای انسانی روبرو بود، جلوگیری به عمل آمده است و مبادلات نفتی با استفاده از دقیق ترین و بروزترین تجهیزات، اندازه گیری می شود.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس افزود: در همین راستا مقدمات نصب میتر بر روی فرآورده های صادراتی که از طریق کشتی حمل میشوند نیز فراهم شده تا از هرگونه خطای اندازه گیری در این فرآیند خطیر جلوگیری به عمل آید.
راه اندازی پکیج تبرید هافی در واحد بنزین سازی
وی با بیان اینکه یکی از پکیج های مهم در واحد بنزین سازی، پکیج تبریدی هافی است، ادامه داد: در این پکیج با استفاده از سیکل های برودتی، گازهای قابل کندانس که معمولاً گاز مایع و ترکیبات سبک بنزینی هستند تبدیل به مایع می شوند و از هدررفت این محصولات ارزشمند جلوگیری به عمل می آید.
جعفرپور اضافه کرد: با رفع مشکلات پکیج های هافی در فازهای یک و دو پالایشگاه و همچنین راه اندازی پکیج هافی در فاز سه، تولید گاز مایع به میزان ۶۵ هزار تن در سال افزایش پیدا کرد تا از تزریق این محصول به شبکه سوخت و فلر پالایشگاه جلوگیری به عمل آید. همچنین با ایجاد پایداری عملیاتی این پکیج ها افزایش تولید بنزین به میزان یک میلیون لیتر در سال را شاهد هستیم و با توجه به راه اندازی سامانه صادرات دریایی گاز مایع تمامی این محصول استحصال شده و به مصرف صادرات می رسد و ارزآوری را برای ایران اسلامی به ارمغان آورده است.
سودآوری و جلوگیری از هدر رفت انرژی
جعفرپور اظهار کرد: اجرای طرح خلاقانه پالایش مجدد ته مانده برج تقطیر در بخش وکیوم درایر واحد ۱۶ به منظور استحصال نفت گاز از این محصول، افزایش بار بوستر کمپرسورها در واحدهای بنزین سازی از ۵۰ درصد به ۱۰۰ درصد و افزایش تولید گاز مایع به میزان ۵۰ هزار تن در سال، راه اندازی پکیج تبریدی فریگو و استحصال سالانه یک صد هزارتن گاز مایع غنی از پروپان، جهت جلوگیری از تزریق این محصول ارزشمند به شبکه سوخت و فلر پالایشگاه و تغییر کاربری واحد تصفیه هیدروژنی نفت سفید از نفتا به منظور تولید نفت سفید شیرین و فراهم نمودن امکان صادرات دریایی این فرآورده و ارزآوری برای کشور از جمله اقداماتی است که در این مدت اجرایی شده است.
انجام مطالعات امکان سنجی و تعریف پروژه احداث واحد آمونیاک
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس اضافه کرد: یکی از مشکلات بزرگ پالایشگاه ستاره خلیج فارس این است که در طراحی اولیه پالایشگاه، مصرفی برای هیدروژن مازاد تولیدی که در فرآیندهای بنزین سازی تولید می شود دیده نشده است و روزانه صدها تن از این فرآورده ارزشمند در شبکه فلر به هدر می رود.
وی ادامه داد: انجام مطالعاتی جامع با رویکرد ایجاد ارزش پایدار و توسعه زنجیره ارزش محصولات با استفاده از ظرفیتهای موجود در پالایشگاه از اهم اقدامات در این راستا به شمار میرود به طوری که طیف گوناگونی از محصولات پاییندستی که امکان تولید آنها در شرکت وجود دارد، مورد بررسی قرار گرفت و نهایتاً طرح تولید آمونیاک از هیدروژن مازاد پالایشگاه به تصویب رسید.
جعفرپور ابراز کرد: در این طرح با استفاده از محصول ارزشمند هیدروژن که در حال حاضر در شبکه فلر پالایشگاه به هدر می رود، سالیانه بالغ بر ۴۵۰ هزار تن محصول آمونیاک تولید خواهد شد و پیش بینی می شود اجرای این طرح حدود ۲۲۵ میلیون دلار هزینه در بر داشته باشد و ۳۲ درصد نرخ بازده داخلی آن است که دوره بازگشت سرمایه آن حدود ۳ سال پیش بینی شده که سودآوری این پروژه عظیم در سال اول به حدود ۹۳ میلیون دلار برسد.
انجام مطالعات امکان سنجی و تعریف پروژه احداث واحد تولید کودهای شیمیایی
این مقام مسئول اظهار کرد: در مسیر تکمیل زنجیره ارزش آمونیاک، مطالعات امکان سنجی تبدیل بخشی از آمونیاک تولیدی به انواع کودهای شیمیایی صورت پذیرفت و پروژه تولید سولفات آمونیوم و دی آمونیوم فسفات تعریف شد.
جعفرپور ابراز کرد: در این پروژه احداث یک واحد دو منظوره مد نظر است و سالیانه حدود ۲۰۰ هزار تن انواع کودهای شیمایی تولید خواهد شد؛ پیش بینی می شود نرخ بازده داخلی طرح ۳۱ درصد باشد که شرکت نفت ستاره خلیج فارس علاوه بر تولید سوخت کشور، می تواند در تامین سبد غذایی و کشاورزی کشور نیز نقش آفرین باشد.
دومین شرکت برتر کشور
وی خاطرنشان کرد: بیست و پنجمین سال رتبه بندی شرکتهای برتر کشور در سال ۱۴۰۱ که به همت سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد، شرکت نفت ستاره خلیج فارس از میان ۱۰۰ شرکت بزرگ رتبه بندی شده کشور توانست مقام دوم را از آن خود کند.
جعفرپور افزود: این رتبه بندی با الهام از رسالت سازمان با فراهم نمودن آمار و اطلاعات شفاف و مفید در مورد بنگاههای اقتصادی کشور، فضای روشنتری از کسب و کار اقتصادی کشور ارائه میدهد و مبنای اولیه این رقابت میزان فروش شرکتهاست؛ این شاخص، از منطق اقتصادی بالایی برخوردار بوده و بیانگر خروجی شرکتها و اثرگذاریشان بر اقتصاد ملی است که این نشان از جایگاه ویژه شرکت نفت ستاره خلیج فارس در اقتصاد کشور دارد.
راه اندازی مرکز عملیات امنیت (SOC)
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس ابراز کرد: حملات سایبری گسترده در کشور و پیامدهای جبران ناپذیر آن باعث شد تا پالایشگاه ستاره خلیج فارس که دارای رده حیاتی در میان صنایع است، تصمیم به راه اندازی یکی از پیشرفته ترین مراکز عملیات امنیت در کشور بگیرد.
وی افزود: با راه اندازی راه اندازی مرکز عملیات امنیت (SOC) پالایشگاه ستاره خلیج فارس، روزانه از شمار بسیاری از حملات سایبری به این مجموعه عظیم نفتی کشور جلوگیری به عمل آمده است به طوری که در سال گذشته که بسیاری از صنایع بزرگ کشور در معرض حملات سایبری قرار گرفتند و بعضا آسیب هایی دیدند؛ در مرکز SOC پالایشگاه ستاره خلیج فارس، حملات گسترده ای شناسایی و خنثی شد و از این طریق امنیت تامین سبد سوخت کشور به هیچ عنوان دچار خدشه و تزلزل نشد.
کسب گواهینامه سیستم مدیریت امنیت اطلاعات
جعفرپور بیان کرد: کسب آمادگی کافی برای مقابله یا اتخاذ تصمیمات مناسب در مقابل حوادث فیزیکی، جرائم سایبری، اختلالات ناشی از تغییرات و غیره در هر دو لایه زیرساخت و کاربرد فناوری اطلاعات، رهیافتی اجتنابناپذیر برای تضمین پایایی کسب و کار است. بر این مبنا امنسازی شبکههای کامپیوتری و سیستمهای اطلاعاتی به یکی از مسائل مهم پیش رو و دغدغههای عمده مدیران فناوری اطلاعات سازمانها تبدیل شده است.
وی افزود: مهمترین اقدام در راستای امنسازی زیرساخت فناوری اطلاعات یک سازمان، ایجاد چارچوبی نظاممند برای مدیریت اقدامات امنیتی است. فرآیند امنسازی زیرساختهای فناوری اطلاعات سازمانها بدون لحاظ کردن مسائل مدیریت امنیت و گسترش آن در سطح همه بخشهای حساس و راهبردی سازمان میسر نیست.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس خاطرنشان کرد: سیستم مدیریت امنیت اطلاعات با انتخاب کنترلهای امنیتی کافی و متناسب، محافظت از داراییهای اطلاعاتی را تضمین میکند و به این ترتیب به طرفین ذینفع اطمینان خاطر داده میشود که راهحلهای امنیتی استاندارد به تمامی سختافزارها، نرمافزارها، ارتباطات و بسترهای آنها اعمال شده تا سازمان را در جهت نیل به موفقیت در سایه داشتن محیطی امن یاری کند.
جعفرپور اظهار کرد: در این راستا شرکت نفت ستاره خلیج فارس با هدف تبیین راهکارهای امنسازی به منظور مدیریت مخاطرههای امنیت اطلاعات موفق به دریافت گواهینامه سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) مطابق با استاندارد IEC/ISO 27001 شد.
دریافت گواهینامه تائید صلاحیت آزمایشگاه (استاندارد ۱۷۰۲۵)
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس بیان کرد: استاندارد ۱۷۰۲۵ آخرین ویرایش استانداردهای بینالمللی است که تسهیل کننده صادرات است و قابلیت اطمینان نتایج آزمایشگاه را به همراه دارد.
جعفرپور ادامه داد: این پالایشگاه بزرگترین صادرکننده انواع فرآوردههای نفتی است که اخذ این استاندارد قطعاً به جهانی شدن فرآوردههای تولیدی شرکت نفت ستاره خلیج فارس کمک و حضور در بازارهای بینالمللی را تسهیل خواهد کرد.
اخذ گواهینامه های سیستم مدیریت یکپارچه
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر گواهینامه های یاد شده، اخذ گواهینامه های سیستم مدیریت کیفیت ISO9001، سیستم مدیریت زیست محیطی ISO14001، سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ISO45001 و سیستم مدیریت آموزش ISO10015 نیز از جمله آن هاست.
برگزاری رزمایش مشترک حمله سایبری
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس بیان کرد: رزمایش مشترک حمله سایبری به سامانههای کنترل صنعتی با پیامد شیمیایی صنایع غرب بندرعباس به میزبانی پالایشگاه ستاره خلیج فارس با هدف ارتقای سطح آمادگی در برابر تهدیدهای محتمل، شناسایی نقاط قوت و ضعف شرکتهای مستقر در صنایع غرب بندرعباس، ایجاد هماهنگی بین تیمهای حاضر در رزمایش، ارزیابی تجهیزات و نیروی انسانی برای مقابله با حوادث و مخاطرات و تهدیدهای احتمالی برگزار شد.
وی عنوان کرد: این رزمایش که به میزبانی پالایشگاه ستاره خلیج فارس برگزار شد با سناریویی در خصوص حمله سایبری به سامانههای کنترل صنعتی با پیامد شیمیایی بود که تمامی مراحل آن با موفقیت اجرایی شد و تیمهای حاضر در آن آمادگیهای لازم در صورت بروز شرایط بحرانی را کسب کردند.
حفاظت از محیط زیست
جعفرپور افزود: اخد گواهی مدیریت سبز از انجمن مدیریت سبز ایران، اخذ گواهینامه محصول پاک نفتگاز یورو۵ از بنیاد جهانی انرژی در خصوص تولید محصول پاک، پیاده سازی سیستم مدیریت محیط زیست ISO-14001 و اخذ گواهینامه مربوطه، از اقداماتی است که در راستای حفظ محیط زیست و پیاده سازی استانداردهای زیست محیطی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس اجرایی شده است.
وی اظهار کرد: نصب سیستم پایش لحظه ای روی دودکش های پالایشگاه و تطابق مشخصات فنی مربوطه با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست، خرید و نصب ایستگاه پایش کیفیت هوای محیط در شهر بندرعباس، خرید آنالایزر پرتابل جهت اندازه گیری هوای خروجی دودکش ها و کوره ها به صورت مستمر، انجام اصلاحات بهره برداری و عملیات های مهندسی در جهت بازیافت گازهای حاصل از فرآیند به عنوان سوخت در راستای مدیریت سوخت و انرژی و کاهش گازهای گلخانه ای نیز از دیگر اقدامات این مدت است.
جعفرپور خاطرنشان کرد: مدیریت و بازیافت بیش از ۷۰۰ تن پسماندهای ویژه پالایشگاه (لجن تصفیه خانه) با مجوز و تحت نظارت سازمان محیط زیست، مدیریت و بازیافت بیش از ۳۰۰ تن پسماندهای عادی خشک، طراحی سایت بازیافت خاک های آلوده به مواد نفتی و طراحی و اجرای شبکه پایش آب های زیرزمینی به منظور پیشگیری و کنترل آلودگی نیز از دیگر اقدامات در این حوزه به شمار می رود.
وی عنوان کرد: خرید تجهیزات مقابله با آلودگی دریا و مهار آلودگی ایجاد شده در اثر شکستگی خط لوله نفتگاز بندرعباس – رفسنجان در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی، اجرای ارزیابی اثرات زیست محیطی (EIA) خطوط انتقال فرآورده های نفتی و مخازن ذخیره پالایشگاه و اخذ مجوز از سازمان محیط زیست، تدوین سیستم مدیریت محیط زیست (EMP) طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه و برگزاری پویش سبز پاکسازی سواحل جزیره هرمز در روز جهانی زمین پاک نیز از جمله این اقدامات است.
برگزاری آزمون جذب نیروی انسانی
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس اظهار کرد: از دیگر اقدامات مهم شرکت نفت ستاره خلیج فارس در این مدت، برنامه ریزی برای جذب نیروی انسانی شیفت چهارم و رفع کمبود نیروی انسانی مورد نیاز ستادی و عملیاتی، از طریق آزمون استخدامی بود.
وی ادامه داد: آزمون جذب نیروی انسانی با همکاری سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شد و مراحل مصاحبه در حال برگزاری است. این آزمون با هدف جذب حداکثری نیروی ماندگار در استان برنامه ریزی شده است و متقاضیان تمامی رشتهها به جز مهندسی شیمی به طور ۱۰۰ درصد از نیروهای استان هرمزگان می باشند.
اجرای امور مالی در استان هرمزگان
جعفرپور بیان کرد: با عنایت به رسالت و تعهد شرکت نفت ستاره خلیج فارس در راستای آبادانی و محرومیتزدایی از استان هرمزگان، خود را متعهد به پرداخت مالیات در استان هرمزگان میدانیم. برای ما بسیار حائز اهمیت است زمانی که تولید در استان صورت میگیرد، بهرهمندی از مالیات و عوارض آن نیز برای هم استانیهایمان در هرمزگان باشد و معتقدیم که این مهم به تقویت منابع بانکی استان و حمایت از اقتصاد محلی کمک شایانی خواهد کرد.
وی تأکید کرد: در حال حاضر ما با بسیاری از بانکهای استان هرمزگان همکاری نزدیک و مراودات قابلتوجهی داریم و میتوانیم اعلام کنیم که تمام عملیات بانکی جهت دریافت ضمانتنامه، پرداخت حقوق، دریافت تسهیلات کارکنان و انواع خدمات بانکی موردنیاز این شرکت در استان انجام میشود و همکاری ما با بانکهای تهران صرفاً بابت پرداخت اقساط تسهیلات ارزی اخذشده جهت احداث پالایشگاه در دوران ساخت است.
این مقام مسئول ادامه داد: هدف ما از استقرار حسابهای بانکی شرکت در استان هرمزگان، افزایش منابع بانکهای استان و گشایش باب اعطای تسهیلات موردنیاز به سایر شرکتها و چرخش سرمایه در هرمزگان و رشد اقتصادی استان است و بیتردید موفقیت پالایشگاه ستاره خلیجفارس در تأمین انرژی کشور را نیز میتوان مصداق همکاری سیستم بانکی با بخش تولید انرژی در دوران ساخت پالایشگاه تفسیر کرد که خودکفایی در تولید انرژی، افزایش صادرات و اشتغال گسترده ازجمله نتایج همکاری و همراهی گذشته و حال نظام بانکداری با پالایشگاه ستاره خلیجفارس است.
ادامه ساخت بیمارستان ۲۶۴ تخت خوابی مدرن در بندرعباس
جعفرپور ابراز کرد: این بیمارستان که مدرن ترین بیمارستان استان هرمزگان است در هفت طبقه در زمینی به مساحت ۲۸ هزار مترمربع در حال ساخت است و شامل بخش های مختلف درمانی از جمله پاراکلینیکها و آزمایشگاه های تخصصی، اتاق های عمل، بخش های مراقبت های ویژه و … است.
وی ادامه داد: مصوبات لازم برای ادامه روند ساخت بیمارستان نفت ستاره خلیجفارس به دلیل عدم تأمین اعتبار بهکندی پیش میرفت با هزینه ای بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان در حال ساخت است و تا دهه فجر ۱۴۰۳ به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس ابراز کرد: ساخت این بیمارستان که به عنوان مسئولیت اجتماعی پالایشگاه ستاره خلیج فارس تلقی می شود، یکی از بزرگترین پروژه های مسئولیت اجتماعی کشور است که با همت و سرمایه گذاری این شرکت در حال اجرا است.
توجه ویژه به جوامع محلی
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس اظهار کرد: شرکت نفت ستاره خلیجفارس عمل به مسئولیتهای اجتماعی را همواره مدنظر قرار داده و سعی داشته است تا بهعنوان صنعتی نمونه با نگاه به جوامع محلی و توانمندسازی آنان نقشآفرینی کند.
جعفرپور افزود: پس از وقوع زلزله در منطقه غرب هرمزگان، این شرکت بر اساس مسئولیت اجتماعی خود نسبت به اعزام تیم پزشکی و کارشناس مددکاری اجتماعی به منطقه سایه خوش اقدام کرد.
وی با تأکید بر لزوم همکاری و تعامل این شرکت برای امدادرسانی به مردم زلزلهزده، این تجهیزات را شامل ارسال انواع ماشینآلات سبک و سنگین برای آواربرداری و جابهجایی تجهیزات، برقرسانی، کانکس و اعزام تکنسینهای برق، مکانیک و تأسیسات به منطقه نام برد.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس افزود: اهدای ولیچرهای تخصصی به هیئت ورزش های معلولان استان هرمزگان، خرید و اهدای ۸۰ دستگاه یخچال ساخت داخل به ساکنان مناطق محروم شرق هرمزگان و بازسازی چند مسجد در این مناطق را از دیگر اقدامات شرکت نفت ستاره خلیج فارس، تامین اعتبار ۵ میلیارد تومان برای ساخت مدرسه دخترانه کوثر بندرعباس، آب رسانی به مناطق کم برخودار و محروم استان، بازسازی خانه ایتام محله نخل ناخدای بندرعباس و تعمیرات اساسی سیستم های خنک کننده مسجد جامع بندرعباس نیز از دیگر این اقدامات است.
جعفرپور اظهار کرد: کمک به سرای سالمندان لقمان حکیم بندرعباس از دیگر اقدامات ایفای مسئولیت های اجتماعی شرکت نفت ستاره خلیج فارس است که خرید ماشین لباس شویی صنعتی، تامین روشنایی، اجرای تعمیرات برقی و تاسیسات و تعمیرات مورد نیاز سیستم های خنک کننده این مرکز از مهمترین آن ها به شمار می رود.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس افزود: در راستای توانمندسازی جوانان استان هرمزگان، دوره آموزشی جوشکاری صنعتی برای نخستین مرتبه به همت شرکت نفت ستاره خلیجفارس در مرکز شماره یک فنی و حرفهای بندرعباس برگزار شد.
وی ادامه داد: این دوره آموزشی که به صورت پودمانی به مدت ۶ ماه توسط متخصصان شرکت نفت ستاره خلیجفارس برگزار شد، شامل سرفصلهای تئوری و عملی جوشکاری در صنعت و همچنین اصول ایمنی و بهداشت جوشکاری بود و ۲۵ درصد از سهمیه مهارت آموزان این دوره را خانواده شهدا و ایثارگران تشکیل میدادند.
پیشگامی در برپایی اردوهای راهیان پیشرفت
جعفرپور ابراز کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد تبیین و اولویت مهم تاریخنگاری و بازگو کردن دستاوردهای نظام اسلامی در تمامی حوزهها از جمله صنعت نفت، بهترین راهکار در راستای ابهامزدایی و هویتسازی برای مردم به ویژه جوانانی که در معرض خوراک خبری مسموم قرار دارند، تشریح این دستاوردها است.
وی ادامه داد: در راستای شناساندن دستاوردها و توانمندیهای متخصصان جوان کشور در بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان اردوهای راهیان پیشرفت در این پالایشگاه به صورت هفتگی در سال ۱۴۰۱ برگزار شد.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس اظهار کرد: با توجه به لزوم روایت گری جهاد در پالایشگاه این اردوها اجرایی شدند و در سال ۱۴۰۱ بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ نفر از دانش آموزان و دانشجویان کشور از ستاره پالایشی کشور بازدید به عمل آوردند.
جعفرپور اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ نیز این اردوها با حضور سخنگوی دولت و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پالایشگاه ستاره خلیج فارس افتتاح شد و بیش از یک هزار بازدید کننده در این قالب از دستاوردهای ستاره خلیج فارس بازدید کرده اند.
وی اضافه کرد: امیدوارم آیندهسازان این مرز و بوم با الگوبرداری از مسیر شهدا در مسیر پیشرفت و ترقی روز به روز کارآمدتر و موفقتر باشند و سرافرازی ایران اسلامی را همچون گذشته به ارمغان آورند.
جعفرپور در پایان گفت: در انتها لازم میدانم از همه همکاران شریفی که با فداکاری و تلاشی خستگیناپذیر مسیر پر فراز و نشیب نیل به اهداف کلان را هموار میسازند، صمیمانه قدردانی نمایم و امیدوارم تا در ادامه، با اتکال به خداوند متعال و همت والای تمامی کارکنان بتوانیم به تلاشهایمان برای خدمت به کشور و مردم شریف ایران ادامه داده و گام مؤثر دیگری برای توسعه میهن عزیزمان برداریم.