پیش بینی رشد سود خالص آریا ساسول در سال جاری
به گزارش بورس امروز شرکت پلیمر آریا ساسول در سال ۱۳۸۱ تاسیس شده و از سال ۱۳۹۸ در بازار فرابورس در گروه محصولات شیمیایی و با نماد آریا پذیرفته شده است. شرکت پارس تامین مجد و شرکت پتروشیمی پارس (که در بورس با نماد پارس معامله میشود) هرکدام با ۴۷٪ مالکیت، سهامداران عمده این شرکت […]
به گزارش بورس امروز شرکت پلیمر آریا ساسول در سال ۱۳۸۱ تاسیس شده و از سال ۱۳۹۸ در بازار فرابورس در گروه محصولات شیمیایی و با نماد آریا پذیرفته شده است. شرکت پارس تامین مجد و شرکت پتروشیمی پارس (که در بورس با نماد پارس معامله میشود) هرکدام با ۴۷٪ مالکیت، سهامداران عمده این شرکت هستند و تقریبا ۵٪ از سهام شرکت در بازار معامله میشود. از آنجایی که ۵۳٪ از سهام شرکت پتروشیمی پارس در اختیار هلدینگ خلیج فارس (که در بورس با نماد فارس معامله میشود) است، میتوانیم آریا ساسول را به شکل غیر مستقیم زیرمجموعه این هلدینگ بزرگ و ارزشمند کشورمان بدانیم. ارزش بازار آریا حدودا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است.
اخیرا شرکت توانست عنوان “برترین شرکت نوآور” جهان را کسب کند. آریا با ارائه سه طرح مدیریت ریسک سازمانی، مدیریت کیفیت و خلق ایده تا محصول تجاری و با دریافت ۶ ستاره بالاتر از آرامکوی عربستان به عنوان نوآورترین شرکت جهان شناخته شد که این موضوع نشاندهنده سطح بالای عملکرد شرکت است.
به علاوه این شرکت چندین بار مفتخر به دریافت عنوان ناشر برتر بازار به انتخاب سازمان بورس و اوراق بهادار کشور شده است. همچنین، آریا تنها شرکت در ایران است که توانسته بالاترین رتبه اعتباری بلندمدت جهانی را کسب کند و چندین بار هم به عنوان معتبرترین شرکت کشور شناخته شده.
معرفی محصولات و مواد اولیه
آریا یکی از مهمترین تولید کنندگان اتیلن و پلیاتیلن سبک، متوسط و سنگین کشور است. اتیلن یکی از ارزشمندترین محصولات پتروشیمیایی است که در صنعت پلاستیک استفاده میشود. از این ماده میتوان پلیاتیلن، پلیوینیل کلراید (PVC)، پلیاتیلن ترفتالات (PET) و سایر پلیمرهای صنعت پلاستیک را تولید کرد. این مواد در تولید انواع ظروف بستهبندی، کیسههای پلاستیکی، لولههای انتقال اب، انواع بطریهای پلاستیکی و… مصرف میشوند.
پس به طور خلاصه میتوان گفت که محصولات شرکت در صنعت پلاستیک و بستهبندی کاربرد دارد که یکی از صنایع پرتقاضا در جهان میباشد. آریا میتواند سالانه ۱.۱ میلیون تن اتیلن و ۷۵۲ هزارتن انواع پلیاتیلن تولید کند.
ماده اولیه اصلی شرکت گاز اتان است. آریا عمده این ماده اولیه را از شرکت پتروشیمی پارس خریداری میکند، با توجه به سهامداری پارس در آریا میتوانیم بگوییم که این شرکت در تامین ماده اولیه مورد نیاز خودش دچار مشکل نخواهد شد.
بررسی بنیادی شرکت
شرکت در آخرین گزارش صورت مالی خودش اعلام کرده که در سه ماهه نخست سال جاری ۸۶۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته که از این مقدار ۴۰۰۰ میلیارد تومان آن سود خالص بوده است. این یعنی حاشیه سود خالص شرکت ۴۶.۵٪ است. به زبان دیگر، آریا ۴۶.۵٪ از کل درآمدهای شرکت را به عنوان سود خالص شناسایی میکند که رقم قابل قبولی بین شرکتهای بورسی ایران به حساب میآید. . باید به این نکته توجه داشت که براساس صورت مالی پایان سال ۱۴۰۱، حاشیه سود خالص شرکت ۴۰٪ گزارش شده است. افزایش حاشیه سود خالص یکی از بهترین پارامترهای بنیادی برای یک شرکت به حساب میآید، تداوم رشد یا ثابت ماندن حاشیه سود خالص در محدوده ۴۶٪ نشاندهنده عملکرد عالی شرکت میباشد.
براساس آخرین گزارش فعالیت ماهانه، شرکت در تیر ماه سال جاری توانسته ۲۹۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته باشد که از این بین ۷۸۰ میلیارد تومان از منابع داخلی و ۲۱۵۰ میلیارد حاصل از صادرات محصولاتش بوده است. باتوجه به صادرات محور بودن درآمدهای شرکت، میتوانیم بگوییم که نوسانات نرخ ارز نیمایی بر درآمد این شرکت تاثیر مستقیم خواهد داشت.
همچنین باتوجه به سابقه عملکردی شرکت در سالیان گذشته، براساس مفروضات تولیدی و عملیاتی شرکت و ثابت ماندن نرخ خوراک و محصولات شرکت، میتوانیم انتظار داشته باشیم که آریا در پایان سال ۱۴۰۲، ۳۴۴۰۰ میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته باشد که از این مقدار ۱۶۰۰۰ میلیارد آن سود خالص خواهد بود.
براساس صورت مالی پایان سال ۱۴۰۱، شرکت در سال گذشته ۲۷۴۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته که ۱۱۰۰۰ میلیارد تومان آن سود خالص شرکت بوده است. باتوجه به محاسبات عملیات و درآمد شرکت در سال جاری میتوانیم انتظار رشد ۲۵٪ در درآمد و ۴۵٪ در سود خالص شرکت را داشته باشیم.
براساس این محاسبات p/e آینده نگر شرکت حدودا ۹ است. این موضوع نشاندهنده این است که قیمت سهام شرکت تقریبا باید در همین نواحی نوسان داشته باشد و براساس پارامترهای بنیادی، قیمت سهام شرکت منصفانه است.
امیرسهیل میرزایی- تحلیل گر بازار سرمایه