سه کارشناس بازار سرمایه پیش بینی کردند:
سه عامل حیاتی برای پیچش بورس به مدار صعودی
سه کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تداوم وضعیت رکودی و مبهم بورس ، روند صعودی شاخص را در گرو تزریق نقدینگی، افزایش ارزش معاملات و بازگشت اعتماد سهامداران دانستند.
به گزارش بورس امروز، سه کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تداوم وضعیت رکودی و مبهم بورس به دنیای اقتصاد اعلام کردند: تا جریان نقدینگی به بازار تزریق نشود، ارزش معاملات افزایش چشمگیری پیدا نکند و اعتماد از دسترفته سرمایهگذاران بازنگردد به آغاز روند صعودی پرهیجانی امیدی نیست.
علی عصاری: توافق ایران و آمریکا بر سر تبادل زندانیان و خبر آزادسازی منابع بلوکه ایران در کره نرخ ارز را با التهاب چندانی روبرو نکرد. بهطوریکه شنبه بازار به دنبال افت نصفه و نیمه دلار قرمز پوش بود. در ادامه هفته با افزایش ۶۰۰ تومانی نرخ ارز شرایط بهتری در بازار حکمفرما شد و آتش خشم بازار کمی فروکش کرد.
بازار سهام همچنان در شرایط سردرگمی مبهمی روزگار را سپری میکند و نمیتوان امید چندانی به بهبود وضعیت رکودی فعلی داشت. دیروز نیز نماد “خودرو” برای برگزاری مجمع فوق العاده متوقف شد. در شرایط فعلی باید عوامل دیگری همچون سیاست گذاریهای نابهنگام و انتشار اخبار ضد و نقیض سیاست گذاران را ملاک ریزش یا صعود سهام در نظر گرفت. ازاینرو باید منتظر ماند و دید متغیرهای کلان اقتصادی چه رفتاری بروز میدهند. بنابراین پیش بینی میشود روزهای متعادل بازار در هفتههای آینده ادامه پیدا کند.
شهیر محمدنیا: پنجشنبه به دنبال انتشار اخبار توافق ایران و آمریکا پیرامون تبادل زندانیان و آزادسازی منابع بلوکه ایران در کرهجنوبی، نرخ ارز برای چند روز متوالی افت نسبی را تجربه کرد. پس از آن مجددا دلار سیر صعودی گرفت و در کانال ۴۹ هزار تومانی ماندنی شد. ازاینرو به نظر میرسد بازار شرایط خاصی را پشت سر میگذارد.
درصورتی که حسگرها نشانههایی از اخبار منفی احساس کنند، بازار بهشدت به آن اخبار واکنش نشان میدهد. به نظر میرسد واکنشهای ناخوشایند و کمرمق بازار ناشی از نگرانی سرمایهگذاران نسبت به شرایط آتی باشد. افزایش موج بیاعتمادی سایه ترس عجیبی را بر بازار حاکم میکند و موجب کاهش کارآیی بازار سرمایه میشود.
انتشار اخبار ضد و نقیض بزرگترین لطمه را در این مدت به بازار زده است. بازار سرمایه بهعنوان تنها بازار مولد نیازمند حمایتهای همهجانبه است و سیاست گذاران باید تصمیمی کاربردی برای بهبود و تزریق حال خوش به بازار داشته باشند. در صورتی که آزادسازی منابع ارزی برای ماههای آینده ادامهدار باشد، چندان نمیتوان به رشد بازار سرمایه دلخوش کرد. اگر نرخ ارز در ماههای آینده روند صعودی بگیرد، میتوان نسبت به رشد بازار سهام نیز خوشبین بود.
محمدصادق میرزایی: بازار سرمایه پس از صعود هیجانانگیزی که در ماههای نخست سال تجربه و کانال ۲.۵ میلیون واحدی را فتح کرد، ماهها در باتلاق رکودی خستهکنندهای گرفتار شده است. این روزهای یک در میان مثبت و منفی بازار نشان از تداوم اصلاح زمانی است. نقطه پایانی اصلاح زمانی بورس نقطه همزمانی با افزایش ارزش معاملات دارد.
ماه گذشته ارزش روزانه معاملات افزایش اندکی داشت. یکی از عوامل موثر بر بازار سهام نوسانات نرخ ارز است. بهطوریکه بازار تکانههای قیمتی دلار را با دقت خاصی زیر نظر دارد. در شرایطی که بازار رمق چندانی ندارد و نرخ ارز نیز تمایل چندانی برای تحرک آنچنانی ندارد، باید نقدینگی بازار را به تب و تاب بیندازد. بنابراین پیشبینی میشود بازار در هفتههای آینده دوره رکودی را حفظ کند. تا زمانی که جریان نقدینگی به بازار تزریق نشود، ارزش معاملات افزایش چشمگیری پیدا نکند و اعتماد از دسترفته سرمایهگذاران به بازار بازنگردد، نمیتوان به آغاز روند صعودی پرهیجانی امیدوار بود.