روند صعودی سودآروی “دجابر” در پنج سال پر تنش اخیر
سود خالص شرکت داروسازی جابرابن حیان در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ با رشدی ۵۳ درصدی به سه هزار و ۸۸۵ میلیارد و ۲۷۵ میلیون ریال افزایش یافت.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت داروسازی جابر ابن حیان در سال ۱۳۳۹ تأسیس گردید.
این شرکت از زمان فعالیت خود تاکنون نام هایی را از جمله: شرکت سهامی ئی-آر-اسکوئیب سنز آو ایران، شرکت سهامی خاص اسکوئیب ایران، شرکت سهامی خاص جابر ابن حیان، شرکت سهامی خاص داروسازی جابر ابن حیان و در نهایت شرکت سهام عام داروسازی جابر ابن حیان را برای خود برگزید.
این شرکت داروسازی در حال حاضر به عنوان بخشی از واحد های تجای فرعی و اصلی شرکت های سرمایه گذاری شفادارو و شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویا به فعالیت مشغول است.
شرکت داروسازی جابر ابن حیان از زمان تأسیس خود تاکنون با انجام ۱۴ مرحله افزایش سرمایه توانست سرمایه خود را از ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به دو هزار و ۲۶۸ میلیارد ریال افزایش دهد.
لازم به ذکر است که آخرین افزایش سرمایه این شرکت در بهمن ۱۳۹۹ از محل سود انباشته در مرجع ثبت شرکت به ثبت رسید.
این شرکت با دارا بودن تجهیزات مجهز در بخش تولید توانسته عنوان مجهزترین تولید کننده داروی باکیفیت را در خاورمیانه به خود اختصاص دهد.
اهداف بلند مدت و کوتاه مدت “دجابر”
“دجابر” قصد دارد در کوتاه مدت خدمات خود را به مشتریان افزایش دهد و رضایتمندی آن ها را نیز جلب نماید.
همچنین این شرکت قصد دارد در کوتاه مدت ارتباط خود را با شرکت های توزیع کننده افزایش دهد و تیم تحقیقات بازار و تهیه مارکت پلان را تشکیل دهد.
از دیگر اهداف کوتاه مدت این شرکت می توان به، حفظ و ارتقا برند این شرکت، معرفی محصولات جدید دارویی، نوسازی خطوط آنتی بیوتیک، تولید اشکال دارویی جدید، افزایش سهم بازار دارویی این شرکت و … اشاره نمود.
از اهداف بلند مدت شرکت داروسازی جابر ابن حیان نیز می توان به برنامه ریزی های این شرکت در جهت رقابت پذیری شرکت های گروه با سایر شرکت های حاضر در این صنعت، حضوری قدرتمند در بازار دارویی، بزرگترین تولید کننده افشانه های تنفسی در خاورمیانه، افزایش سهم صادرات خود و بهبود استانداردهای GMP دارویی اشاره کرد.
شرکت داروسازی جابر ابن حیان قصد دارد تا بخش های تولید از جمله: بخش های آنتی بیوتیک های تزریقی و غیر تزریقی خانواده پنی سیلین و آنتی بیوتیک های تزریقی خانواده غیربتالاکتام را طراحی و بازسازی نماید.
مضاف بر این عوامل، این شرکت قصد دارد یک دستگاه چاپ بارکد دوبعدی بر روی یکی از خطوط تولیدی خود راه اندازی نماید.
از دیگر برنامه های توسعه این شرکت باید به راه اندازی و بهره برداری از فاز تکمیلی پروژه سفالوسپورین و … اشاره کرد.
عملکرد شرکت در پنج سال اخیر
درآمد عملیاتی شرکت داروسازی جابر ابن حیان در دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ نسبت به دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۰ با رشدی ۴۴ درصدی همراه شد. نمودار شماره (۱)، روند درآمدزایی این شرکت را در پنج سال اخیر نمایش میدهد.
در دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۰ درآمد عملیاتی “دجابر” پنج هزار و ۹۱ میلیارد و ۲۶۹ میلیون ریال بود که در دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ به هفت هزار و ۳۳۹ میلیارد و ۹۸۱ میلیون ریال افزایش پیدا کرد.
همانطور که در نمودار شماره (۲) نیز مشخص است، روند درآمد زایی این شرکت در پنج سال مالی اخیر یک روند صعودی بوده است.
درآمد عملیاتی شرکت داروسازی جابرابن حیان در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ با افتی سه درصدی از دو هزار و ۸۲ میلیارد و ۵۸ میلیون ریال به دو هزار و ۲۱ میلیارد و ۴۸۶ میلیون ریال کاهش یافت.
اما پس از آن در سال های ۹۸، ۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ روند درآمد زایی این شرکت یک روند رو به بالا بوده است.
بر این اساس در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ درآمدزایی این شرکت با رشد ۶۳ درصدی از دو هزار و ۲۱ میلیارد و ۴۸۶ میلیون ریال به سه هزار و ۲۹۱ میلیارد و ۳۳۶ میلیون ریال افزایش پیدا کرد.
پس از آن نیز درآمد این شرکت در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ نیز با افزایش ۵۵ درصدی و در سال ۱۴۰۱ نیز نسبت به سال ۱۴۰۰ با افزایش ۴۴ درصدی همراه شد.
با افزایش درآمد این شرکت در طی پنج سال اخیر، سود خالص این شرکت نیز همچنان افزایش پیدا کرده است.
در نمودار شماره (۲) روند سوداوری این شرکت را در طی پنج سال اخیر خواهیم دید.
طبق نمودار شماره (۲)، سود خالص این شرکت در سال ۱۳۹۷ معادل با ۷۶۲ میلیارد و ۸۵۷ میلیون ریال بود که با ۴۴ درصدی در سال ۱۳۹۸ به یک هزار و ۱۰۰ میلیارد و ۸۱۳ میلیون ریال رسید.
در سال ۱۳۹۹ نیز نسبت به سال ۱۳۹۸ سود خالص این شرکت با رشد ۴۶ درصدی به یک هزار و ۶۰۲ میلیارد و ۹۶۶ میلیون ریال افزایش پیدا کرد.
در سال ۱۴۰۰ نیز سود خالص این شرکت نسبت به سال ۱۳۹۹ با رشدی ۵۸ درصدی همراه شد و به دو هزار و ۵۳۳ میلیارد و ۵۸۸ میلیون ریال رسید.
نهایتا سود خالص “دجابر” در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ با رشدی ۵۳ درصدی به سه هزار و ۸۸۵ میلیارد و ۲۷۵ میلیون ریال افزایش یافت.
اساسی ترین محصولات در ایجاد درآمد حاصل از فروش این شرکت
از مجموع درآمد عملیاتی این شرکت در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، تنها حدود ۴۲ درصد به درآمد حاصل از فروش محصول قرص و کپسول اختصاص دارد.
در دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در مجموع از محصول قرص و کپسول ۳۳۶ میلیون و ۶۷۸ هزار و ۵۱۰ عدد به قیمت سه هزار و ۱۰۷ میلیارد و ۲۷۳ میلیون ریال به فروش رسید.
در سال ۱۴۰۰، ۳۰۲ میلیون و ۳۹۶ هزار و ۷۸۶ عدد قرص و کپسول تولید گردید.
تولید قرص و کپسول این شرکت در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۱۹ درصد افزایش یافت و به ۳۶۰ میلیون و ۹۵۵ هزار و ۶۶۴ عدد رسید.
باید در نظر داشت که معادل با ۵۷ درصد مواد مصرفی این شرکت به صورت وارداتی تأمین می گردد در نتیجه سوداوری این شرکت تحت تأثیر نرخ برابری ارز قرار دارد.