تحول خدمات ابری کشور با ورود همراه اول
به گزارش بورس امروز; آینده رو به رشد فناوری، کاربردها، خدمات، خدمات، و کاربران دنیای مجازی در کنار حجیمتر شدن و نیاز به پردازشهای سنگینتر، سریعتر و امنتر از یک سو و نیاز به سرمایهگذاری کلان سختافزاری، زیرساختی، امنیت و نیروی انسانی در شرکتهای بهرهبردار و ارائه خدمات از خدمات ابری دیگر را دارند. در […]
به گزارش بورس امروز; آینده رو به رشد فناوری، کاربردها، خدمات، خدمات، و کاربران دنیای مجازی در کنار حجیمتر شدن و نیاز به پردازشهای سنگینتر، سریعتر و امنتر از یک سو و نیاز به سرمایهگذاری کلان سختافزاری، زیرساختی، امنیت و نیروی انسانی در شرکتهای بهرهبردار و ارائه خدمات از خدمات ابری دیگر را دارند. در همین حال مشترکان و کاربران نیز با شرایط مشابه در ذخیرهسازی و دسترسی به اطلاعاتی که وجود دارد و از جمله خدماتی که میشوند میشوند.
به همین دلیل است که در سالهای اخیر نبردهای سنگین در میان غولهای فناوری و غولهای ارتباطی به ویژه در آمریکا در حوزه خدمات ابری شکل گرفته است و غولهایی مانند گوگل، آمازون و مایکروسافت با سرمایهگذاریهای عظیم به سمت صنعت ارتباطات و ارتباطات هجوم آوردهاند.
در سمت دیگر ماجرای اما غولهای مخابراتی و ارتباطی هم با تشخیص موقعیت مورد نیاز کاربران آتی و با اتکا به شبکه های عظیم و گسترده خود، بیکار نمانده و در حال کسب سهم از این بازار بزرگ و رو به رشد هستند.
خدمات ابری چیست؟
پیش از هر چیز باید تعریفی روشن و ساده از خدمات یا پردازش ابری ارائه کرد.
پردازش ابری به سرویسی گفته میشود که امکان ذخیرهسازی و دسترسی به فایلها و برنامههای نرمافزاری مورد نیاز را از راه دور و در بستر اینترنت فراهم میکند. به عبارت دیگر پردازش ابری یعنی نگاهداری و دسترسی عمومی به دادهها و برنامهها (بهجای اینکه تنها به گوشی، کامپیوتر یا سرور محدود باشند)، از طریق اینترنت و در هر زمان و مکانی.
به عبارت دیگر استفاده از خدمات ابری، این امکان را دارد که اطلاعات خود را روی تختخواب و زیرساخت این سرویسدهندگان ذخیره کرده و در هر زمان و مکانی با سرعت بالا و امن به آنها دسترسی داشته باشند، مشتریان، همکاران و دوستان به اشتراک بگذارند.
نبرد غولهای فناوری و ارتباطی
مواردی که سه غول آمریکا یعنی گوگل، مایکروسافت و آمازون به عنوان فناوری ذکر شده و با صدای بلند وارد شده ارائه شدهاند. صرف صرفهجویی و پذیرش آنها از خدمات ابری را میدهند که توسط ثالثی مدیریت میهای هزاران نفر از سازمانها به اشتراک گذاشته شده است.
نمایشگاه تجاری MWC اخیراً در بارسلون، اسپانیا – اولین گردهمایی بینالمللی مخابراتی از زمان شروع همهکوید ۱۹ – جشن بزرگی برای فروشندگان غولپیکر محاسبات ابری بود. به عنوان مثال، Google Cloud قبلاً هرگز در MWC شرکت نکرده بود.
این غولها اکنون چشم به سهم و بازار فروشهای بزرگ موبایل و ارتباطات در دنیا دارند و آنطور که در نمایشگاه MWC بارسلون اعلام کردهاند، خدمات و سرویسهای متنوعی حتی برای خود اپراتورهای موبایل در نظر گرفتهاند.
در سمت مقابل این ماجرا اما برخی غولهای ارتباطی نگرش و مستقلی در پیش گرفتهاند. در همین رابطه مدیر واحد مصرفکنندگان غول مخابراتی آمریکا یعنی Verizon صراحتا گفته است: «من قویاً معتقدم که اپراتورها و شرکتهای مخابراتی باید سرنوشت خود را در دست داشته باشند. بنابراین، برای مثال، من هرگز شبکه اصلی خود را روی یک hyperscaler قرار نمیدهم.»
نویل ری، شبکه خروجی T-Mobileبه عنوان غول مخابراتی آلمان و اروپا هم در نمایشگاه اخیر MWC گفت که او نیز نگرش مشابهی دارد.
سایر غولهای اپراتوری و مخابراتی مانند Vodafone، CenturyLink و BT نیز ویژگیها و رویههای مشابهی را در پیش گرفتهاند.
مزیت خدمات ابری اپراتورها
اپراتورهای ارتباطی و مخابراتی به واسطه سالها توسعه و سرمایهگذاری و گستردگی شبکه و زیرساختی که در اختیار دارند، به شکل طبیعی دست برتر را در ارایه این خدمات نوین و باارزش دارند.
اتکای بلاواسطه اپراتورهای موبایل به شبکه پرسرعت نسل ۵ و امکان مدیریت بهتر ترافیک در شبکههای وابسته به آنها مزیت دیگر غولهای مخابراتی نسبت به غولهای فناوری است.
یکی دیگر از مزیتهای مهم اپراتورها شامل استقرار تجهیزات رایانش ابری در هزاران مکان بالقوه در سراسر شبکه اپراتور است، مانند پایه هر برج سلولی. چنین استقراری به اپراتور اجازه میدهد تا برنامههای فوقسریع و فوقپاسخگو را ارایه دهند.
ورود غول ارتباطی ایران به خدمات ابری
همزمان با فرصتهای نهفته در صنعت خدمات ابری و اهمیت استراتژیک آن برای کشورها در عدم وابستگی به خدماتدهندگان خارجی که مزایایی نظیر کاهش وابستگی، عدم خروج و حفاظت از اطلاعات و دادههای بومی، کاهش هزینهها، پاسخگویی فوری، جلوگیری از مواجهه با تهدیدها و تحریمهای احتمالی و غیره را به دنبال دارد، در روزهای گذشته همراه اول به عنوان بزرگترین اپراتور ارتباطی ایران و منطقه، عرضه تجاری سرویس ذخیرهسازی ابری با نام «ابرهمراهی» را آغاز کرد.
به موجب این خدمت ابرهمراهی امکانی را فراهم آورده تا مشترکان همراه اول به جای ذخیره کردن فایلها به صورت محلی در رایانه یا دستگاههای ذخیره سازی فیزیکی مانندهارد دیسکها یا درایوهای فلش خود، بتوانند دادههای خود را در فضای ابری آپلود، ذخیره سازی، دسته بندی و سازماندهی کرده و با دیگران به اشتراک گذارند. با استفاده از این سرویس کاربران میتوانند بدون هیچ محدودیتی و از هر نقطه ای به اطلاعات خود دسترسی داشته باشند.
علاقه مندان به استفاده از سرویس ذخیره سازی ابری مخصوصا مشترکانی که فضای کافی برای ذخیره سازی فایلهای خود را ندارند یا مشترکان حرفه ای که نیازمند دسترسی به فایلهای خود در لحظه هستند، میتوانند با نصب اپلیکیشن «ابرهمراهی» یا ایجاد اکانت در سایت آن به آدرس abrehamrahi.ir از این خدمات بهره مند شوند.
آپلود، دانلود، جستجو و مشاهده انواع فایلها، دسته بندی فایلها، ایجاد لینک برای یک یا تعدادی از فایلها و به اشتراک گذاری آن، مشاهده حجم فایلهای ذخیره شده و زمان باقی مانده از فضای ذخیره سازی و گزارش گیری از فایلهای به اشتراک گذاشته شده بخشی از مزایای استفاده از سرویس «ابرهمراهی» است.
مقرون به صرفه بودن، دسترسی با هر دستگاه دیجیتال، لیست مخاطبان، امنیت بالا با تکیه بر آخرین نسل از تکنولوژی، سرعت بالا در انتقال فایلهای حجیم و پشتیبانی ۲۴ ساعته از جمله دیگر مزایای استفاده از ابرهمراهی است.
ایجاد اکانت کاربری، عضویت و استفاده از ابرهمراهی که تحت مالکیت نخستین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور است، کاملا رایگان بوده و کاربران به محض ورود، به فضای ذخیره سازی ابری رایگان دسترسی خواهند داشت.
در نهایت گفت، نظر به شبکه گستردگی، خدمات، زیرساخت ها، مشترکان و کارنامه موفق همراه اول در ارائه خدمات مطمئن در سطح، ورود این اپراتور ملی به جمع آوری خدمات ابری، تحول مهم برای اقتصاد دیجیتال و صنایع و کسب و کارهای وابسته به این خدمات در کشور تلقی می شود.