در مجمع “فملی” چه گذشت؟/تقسیم سود به ازای هر سم ۴۸ تومان
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت ملی صنایع مس ایران با حضور ۷۶درصد از سهامداران و هیئت مدیره این شرکت ظهر امروز شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۲ برگزار شد. رستمی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران در این مجمع به ارائه گزارشی از عملکرد شرکت پرداخت و با اشاره به اینکه مس […]
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت ملی صنایع مس ایران با حضور ۷۶درصد از سهامداران و هیئت مدیره این شرکت ظهر امروز شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۲ برگزار شد.
رستمی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران در این مجمع به ارائه گزارشی از عملکرد شرکت پرداخت و با اشاره به اینکه مس ایران بر روی کمربندی جهانی قرار دارد گفت: ایران جزء یکی از کشورهای پر پتانسیل در این صنعت است.
وی افزود: با تلاش و همت مجموعه “فملی” ۷ درصد از توانمندی های مس ایران کشف شده و در حال حاضر رتبه ۵ جهانی را در داشتن ذخایر مس در اختیار داریم.
مدیرعامل “فملی” ادامه داد: در صورت حمایت در زمنیه کلان باور داریم رتبه های سوم و دوم را در اختیار بگیریم.
وی با اشاره به وضعیت تولید مس در کشور گفت: در تولید کنستانتره رتبه ۱۴ جهانی را داریم و در تولید مس کاتد رتبه ۱۷ جهانی را داریم.
رستمی با اشاره به پتانسیل های بالای ایران در زمینه معادن مس گفت: ما در حال حاضر فقط در دو استان کرمان و آذربایجان شرقی کشف و استخراج داشته ایم و از همین رو پرداخت به دیگر ظرفیت های کشور در ای حوزه پر پتانسیل بسیار ضروری است.
وی تصریح کرد: یکی از اولویت های “فملی” توسعه اکتشافات معدنی است و به کمک مسولین انشاالله این چرخه نیز تکمیل خواهد شد.
ثبت رکورد بیش از ۳۰۰هزار تن کاتد برای اولین بار در سال ۱۴۰۱
مدیرعامل “فملی” ابراز داشت: سال گذشته سال طلایی در تولید شرکت بود، چرا که در کلیه اجزای عملیات، از استخراج، حمل، فرآوری، تولید کنسانتره، کاتد، اسید سولفوریک، کنسانتره فلزات گرانبها توانستیم رکوردهای تاریخی خوبی را ثبت کنیم.
وی افزود: برای اولین بار این شرکت به رکورد بیش از۳۰۰ هزار تن کاتد در سال رسیده است. این در حالی است که سال ۱۴۰۰ این میزان با ۱۶ هزار تن مصرف قراضۀ کمتر و با استخراج و پالایش مادۀ معدنی به این تولید رسیده بود.
۵۴ درصد رشد در زمینه عملیات حفاری اکتشافی
رستمی ادامه داد: با بیش از ۲۰۰هزار متر مکعب عملیات حفاری اکتشافی در کلیه پهنههای معدنی در کرمان و آذربایجان، رکورد این بخش شکسته شد و نسبت به سال قبل ۵۴ درصد رشد داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: افتتاح پروژه فلوتاسیون سرچشمه با ظرفیت ۷۰ هزار تن کنسانتره و کارخانه هیپ لیچینگ سونگون با ظرفیت ۳ هزار تن کاتد، از مهمترین پروژههای سال گذشته به شمار میروند.
مدیرعامل “فملی” با اشاره به افق ۵ ساله این شرکت گفت: ۹ پروژه عظیم با اعتبار ۱۵ میلیارد یورو از اهم برنامه های این شرکت تا سال ۱۴۰۶ می باشد؛ همچنین افزایش تولید سالانه به ۱ میلیون تن از دیگر اولویت های این شرکت است.
وی تصریح کرد: از مجموع پهنههای کشور، اکتشافات تنها در دو استان کرمان و آذربایجان شرقی و آن هم در شهرستانهای سرچشمه و شهربابک، ورزقان و سونگون انجام شده است. در صورت توسعه اکتشافات میتوانیم از رتبه پنجم فعلی به رتبه دوم جهان در ذخایر مس برسیم و این چشمانداز توسعه شرکت است.
دو پروژه کارخانه تغلیظ به زودی افتتاح میشود
رستمی ادامه داد: سال جاری دو پروژه کارخانه تغلیظ درآلو و درهزار به افتتاح میرسند که در مجموع ۲۵۰ هزار تن ظرفیت کنسانتره مس خواهند داشت.
وی ادامه داد: در بودجه سال جاری برای طرحهای توسعهای ۵۲ همت منابع داخلی و ۶۱ همت فاینانس در نظر گرفته شده است.
مدیر عامل مس ملی ایران اظهار داشت: در مجموع برای چشمانداز یک میلیون تنی پنج ساله، ۱۵ میلیارد یورو اعتبار پیشبینی شده که ۵ میلیارد از منابع داخلی شرکت، ۲ میلیارد از صندوق توسعه، ۲ میلیارد تأمین مالی داخلی و ۶ میلیارد دلار فاینانس چین است.
وی ادامه داد: با صندوق توسعه ملی برای تأمین اعتبار مزبور توافق کردهایم. در بخش تأمین مالی از بازار سرمایه، به زودی اولین شرکت سهامی عام پروژه را در بورس عرضه میکنیم. درخصوص فاینانس چین در چارچوب توافق ۲۵ ساله مشغول مذاکره هستیم.
رستمی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: راه اندازی ۸ کارخانه تغلیظ پیشبینی شده است. کارخانههای موجود ظرفیت ۱۵۰ هزار تنی دارند.
آخرین وضعیت احداث دو کارخانه ذوب
مدیر عامل “فملی” با اشاره به دیگر پروژه های در دست اجار گفت: دو کارخانه ذوب ۲۰۰ هزار تنی جدید در دست اجرا است؛ اولین کارخانه با ۲۸ درصد پیشرفت در سونگون در حال احداث است. در کارخانههای ذوب موجود هم، ارتقای سرچشمه از ۱۷۰ به ۴۰۰ هزار و خاتون آباد از ۱۲۰ به ۲۰۰ هزار تن در برنامه هستند که در مجموع ظرفیت کاتد را به یک میلیون تن خواهند رساند.
وی در خصوص انتقال خط دوم آب خلیج فارس ادامه داد: برای تأسیسات جانبی این برنامهها، احداث خط دوم انتقال آب خلیج فارس آغاز شده و تولید ۱۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر برنامهریزی شده که اولین پروژه به پیمانکار سپرده و شروع به اجرا شده است.
گفتنی است در پایان این مجمع ۶۰ درصد سود سالیانه این شرکت به میزان هر سهم ۴۸ تومان تقسیم شد. سود مذکور برای سهامداران حقوقی تا یک ماه آینده واریز خواهد شد.