افزایش بهره وری اولویت اول “قچار” است
به گزارش بورس امروز؛ مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال در ۲۹ تیر ۱۴۰۲ برگزار گردید. قربانعلی قربانی در خصوص عملکرد این شرکت در سال ۱۴۰۱ گفت: درآمد خالص “قچار” طی سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، ۱۰ هزار و ۷۴۹ میلیارد و ۵۷۲ […]
به گزارش بورس امروز؛ مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال در ۲۹ تیر ۱۴۰۲ برگزار گردید.
قربانعلی قربانی در خصوص عملکرد این شرکت در سال ۱۴۰۱ گفت: درآمد خالص “قچار” طی سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، ۱۰ هزار و ۷۴۹ میلیارد و ۵۷۲ میلیون ریال بود.
وی سود عملیاتی این شرکت را یک هزار و ۶۶۱ میلیارد و ۶۷۶ میلیون ریال خواند.
مدیر عامل قچار افزود: سود خالص این شرکت پس از کسر مالیات را یک هزار و ۴۶۳ میلیارد و ۷۶۹ میلیون ریال اعلام کرد.
قربانی ادامه داد: سرمایه شرکت فراورده های غذایی و قند چهارمحال در پایان اسفند ۱۴۰۰ معادل با دو هزار و ۴۵۵ میلیارد و ۹۶۰ میلیون ریال بود که در پایان سال ۱۴۰۱ به سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
وی نرخ بازده دارایی های این شرکت را در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۸.۵۶ درصد اعلام نمود.
مدیرعامل “قچار” عنوان کرد: سود واقعی هر سهم در پایان سال ۱۴۰۱، ۴۱۸ ریال بود در حالیکه در پایان سال ۱۴۰۰ معادل با ۳۳۹ ریال بود.
قربانی در ادامه افزود: هیئت مدیره پیشنهاد میکند که ۳۰ درصد سود محقق شده در بین سهامداران تقسیم گردد.
وی گفت: ارزش دفتری هر سهم “قچار” یک هزار ریال و نسبت قیمت به درآمد واقعی هر سهم در سال ۱۴۰۱، ۲۱.۷۴ درصد است.
قربانی در خصوص نقدشوندگی و کیفیت افشا اطلاعات شرکت افزود: رتبه شرکت این شرکت از نظر سازمان بورس در پایان سال ۱۴۰۱ از لحاظ روزهای گشایش نماد ۲۵ و از لحاظ روزهای معاملاتی ۲۴ قرار اعلام گردید.
وی وضعیت تکنولوژی شرکت و مقایسه آن با تکنولوژی موجود در سطح کشور و جهان را اینگونه عنوان کرد: به دلیل بالا بودن قیمت های ماشین آلات و تکنولوژی ها و از طرفی مقررات واردات و نقدینگی، تکنولوژی این صنعت با صنایع مشابه جهانی قابل مقایسه و رقابت نیست.
وی در یک جمع بندی کلی گفت: درآمد عملیاتی این شرکت در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال ۱۴۰۰ به رشدی ۶۴ درصدی همراه گردید.
همچنین قربانی درصد رشد سود عملیاتی این شرکت را در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، حدود ۳۷ درصد خواند.
آمار تولید و فروش “قچار”
قربانعلی قربانی در خصوص تولیدات این شرکت در سال ۱۴۰۱ گفت: از شکر تولیدی از چغندرقند در سال ۱۴۰۱، ۴۵ هزار و ۲۷۶ تن، شکر تصفیه خام کارمزدی ۱۳ هزار و ۳۹۶ تن تولید گردید.
قربانی همچنین ادامه داد: از تفاله خشک تولیدی این شرکت در سال ۱۴۰۱، ۲۱ هزار و ۳۹۱ تن تولید گردید و از ملاس چغندری نیز هفت هزار و ۷۹۹ تن تولید شد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ از محصول شکر تولیدی از شکر خام مالکیتی حدود ۱۱ هزار و هشت تن تولید گردید.
مدیر “قچار” در خصوص فروش محصولات تولیدی این شرکت گفت: از شکر چغندری تولیدی در سال ۱۴۰۱، ۴۵ هزار و ۲۷۰ تن فروش رفت.
وی در خصوص فروش شکر چغندر تولیدی در سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۰ از این محصول ۴۱ هزار و ۴۵۵ تن و در سال ۱۳۹۹ نیز از این محصول ۳۱ هزار و ۹۸۸ تن به فروش رسید.
وی ادامه داد: فروش تصفیه شکر خام کارمزدی در سال ۱۴۰۱ معادل با ۱۳ هزار و ۳۹۶ تن و تفاله خشک ۱۹ هزار و ۸۷۳ تن و ملاس تولیدی نیز هفت هزار و ۹۴۸ تن بود.
قربانعلی قربانی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ مبلغ یک هزار و ۴۶۳ میلیارد و ۷۶۹ میلیون ریال سود خالص برای این شرکت شناسایی گردید.
سود تقسیمی ۳۰ درصدی “قچار”
وی افزود: با توجه به طرح توسعه افزایش ظرفیت کارخانه و افزایش بی رویه قیمت ها از جمله لوازم و قطعات یدکی، خدمات و مواد اولیه و نیاز به سرمایه در گردش بیشتر هیئت مدیره پیشنهاد تقسیم سود ۱۱۷ ریالی را برای هر سهم دارد.
وی افزود: شرکت امیدوار است که در سال جاری بتواند قسمت عمده ای از ماشین آلات خریداری شده خود را وارد کند و طرح توسعه خود را پیشرفت نماید.
قربانی گفت: در خصوص برنامه های شرکت گفت: از برنامه های ما در سال جاری می توان به تامین حداکثری مواد اولیه شامل چغندر قند و شکر خان جهت رسیدن به ظرفیت پیش بینی شده، برنامه ریزی جهت افزایش کاشت در مناطق مجاور جهت کاهش هزینه خرید چغندر خواهد بود.
وی در ادامه افزود: بازنگری در کلیه موارد هزینه ای، استقرار سیستم های تخصصی و شناخت آن و عوامل موثر در بهره وری و ایجاد فرهنگ کارکنان، توسعه کشت چغندر پاییزه در مناطقی از استان لرستان از برنامه های ما برای سال جاری است.
مدیرعامل “قچار” عنوان کرد: از دیگر برنامه های ما برای سال جاری، انجام اقدامات لازم جهت بهبود کارایی ماشین آلات و همچنین بهبود فرایند تولید به منظور افزایش راندمان و کاهش قیمت تمام شده محصولات تولیدی از برنامه های ما خواهد بود.
برنامه شرکت برای ایجاد کمیته بهره وری
قربانعلی قربانی در ادامه شرح داد: مسئله توسعه در حال حاضر یکی از مهم ترین برنامه های پیشرو شرکت ما است.
وی در ادامه گفت: اگر بخواهیم توسعه پیدا کنیم و ماده اولیه نداشته باشیم تمامی دستگاه ها بیکار خواهند ماند.
وی در ادامه افزود: در سال ۱۴۰۰ ما در تهیه چغندر خود رکورد زدیم و در سال ۱۴۰۱ بازهم رکورد ۱۴۰۰ را زدیم.
قربانی عنوان کرد: در حال حاضر یکی از دغدغه های بزرگ ما بر سر کامیون چغندر است که ما به موقع آن ها تحویل نمیگیریم.
قربانی در خصوص ایجاد کمیته بهره وری گفت: ما کارهای زمین مانده بسیار زیاد داریم و ایجاد این کمیته جزو اولویت های ما نیست.
مدیرعامل قچار ادامه داد: ما از کارخانجات قند دیگر بسیار جلوتر هستیم و این به دلیل شرایط بهره وری ما است چرا که ما با حداقل هزینه تعمیرات در این کارخانه به فعالیت مشغول هستیم.
برنامه های آتی “قچار”
مدیرعامل قچار گفت: ما برای اولین بار با مصرف ۲۴ ساعته یک هزار و ۹۰۰ تن چغندر در شبانه روز همراه بودیم و با کمبود آهک نیز مواجه نشدیم.
وی افزود: اکثر شکر تولیدی ما توسط شرکت های صنعتی به دلیل کیفیت مطلوب آن خریداری می کنند.
قربانی عنوان کرد: در بازارهای خرده فروشی نیز شکر ما کمی گرانتر از شکر های کارخانه های دیگر فروخته می شود و آن هم کیفیت مطلوب ما است.
وی ادامه داد: ما قصد داریم که ظرفیت خود را افزایش دهیم.