در مجمع “فخوز” چه گذشت؟/ راهاندازی زمزم ۳ تا پایان مهرماه سال جاری
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد خوزستان با مشارکت ۷۰ درصدی سهامداران برگزار شد. امین ابراهیمی مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان در ابتدای این مجمع با اشاره به محدودیتهای تولید فولاد در سال گذشته گفت: سال گذشته، تولید مطابق با اسـتانداردهای بینالمللی و رقابتپذیری محصـولات شرکت پیش رفت و ضـمن پاسخگویی […]
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد خوزستان با مشارکت ۷۰ درصدی سهامداران برگزار شد.
امین ابراهیمی مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان در ابتدای این مجمع با اشاره به محدودیتهای تولید فولاد در سال گذشته گفت: سال گذشته، تولید مطابق با اسـتانداردهای بینالمللی و رقابتپذیری محصـولات شرکت پیش رفت و ضـمن پاسخگویی به تقاضای داخلی و تأمین مواد اولیه کارخانههای نوردی و علیرغم تمامی محدودیتهای بینالمللی ناشی از تحریمها و محدودیتهای انرژی، محصولات شرکت به ۹ کشور جهان صادر شد.
وی افزود: سال گذشته ۳ میلیون و ۵۷۰ هزار تن شمش فولادی در این شرکت تولید شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاکید شرکت بر بومیسازی قطعات گفت: توانستیم از طریق ساخت و بومیسازی قطعات ۳۷ میلیون ریال صرفهجویی ارزی داشته باشیم.
ثبت رکورد تولید بلوم و بیلت در ۱۴۰۱
ابراهیمی تصریح کرد: تولید ۳ میلیون و ۵۷۰ هزار تن شمش فولادی، تولید ۵ میلیون و ۵۶۱ هزار تن گندله، تولید ۳ میلیون و ۶۰۵ هزار تن آهن اسفنجی، فروش ۴ میلیون و ۶۵ هزار تن محصول اصلی و فرعی در بازارهای داخلی و صادراتی، صادرات یک میلیون و ۲۹۳ هزار تن محصولات اصلی و فرعی، ثبت رکورد تولید بلوم و بیلت به میزان ۲۴۴ هزار و ۲۴۳ تن پس از چهار سال و افزایش تولید ماهانه گندله در پلنت یک به میزان ۳۳۲ هزار و ۳۹۹ تن پس از چهار سال از مهمترین دستاوردهای شرکت در سال ۱۴۰۱ بودند.
وی ادامه داد: همچنین ارتقای رکورد تولید ماهانه بلوم و بیلت به میزان ۲۴۴ هزار و ۲۴۳ تن پس از چهار سال، شکست رکورد تعداد ذوب در واحد بیلت یک با بیست ذوب در مدت زمان یک هزار و ۲۸۸ دقیقه، رکورد روزانه تولید اسفنجی زمزم ۲ به میزان ۳ هزار و ۲۸۲ تن، دستیابی به رکورد تولید روزانه شمش فولادی به میزان ۱۳ هزار و ۷۲۸ تن، رکورد تولید آهک به میزان ۸۹۴ تن، شکستن مرزهای تولید و ثبت رکورد ماهانه ۳۵۱ هزار تن شمش و ۳۷۳ هزار تن آهن اسفنجی برای اولین بار در تاریخ گروه فولاد خوزستان، ثبت کمترین نرخ مصرف انرژی فولادسازی و کورههای قوس الکتریکی فولاد خوزستان نسبت به ۱۰ سال گذشته به میزان ۸۱۲ و ۷۲۸ کیلووات ساعت بر تن، از دیگر دستاوردهای مهم شرکت به شمار میروند.
رشد ۸.۰ درصدی تولید در سال گذشته
مدیر عامل فخوز با اشاره به وضعیت تولید فولاد در جهان گفت: در سال ۲۰۲۲، تولیـد فولاد میانی بالغ بر ۱.۸۸ میلیارد تن بود که ایران با تولید ۳۰.۶ میلیون تن و رشد ۸.۰درصدی نسبت به سال قبل، سهم ۱.۶درصدی را به دست آورد.
وی ادامه داد: شـرکت فولاد خوزستان باهدف تولید ۳.۸ میلیون تن و صـادرات ۱.۳ میلیون تن شـمش فولادی به عنوان بزرگترین عرضهکننده شمش فولادی در کشور، نقشی محوری در تامین مواد اولیه شرکتهای نوردی دارد.
وی تصریح کرد: در این سال ۱.۳۲۴.۸۹۶ تن اسلب، ۲.۲۴۵.۵۱۷ بلوم و بیلت و در مجموع ۳.۵۷۰.۱۳ تن تولید داشتیم. جمع فروش محصولات نیز به ۳.۵۸۱.۸۳۷ تن رسید.
فروش ۶۵ درصدی محصولات در بازار داخلی
مدیر عامل فخوز در خصوص میزان صادرات محصولات این شرکت گفت: ۶۵ درصد محصولات در بازار داخلی عرضه و ۳۵ درصد از محصولات صادرات شدهاند.
وی افزود: اندونزی، غنا، چین، تایلند، اردن، عمان، ترکیه، قطر و آلبانی عمده مقاصد صادراتی شرکت هستند.
وی در خصوص درآمد عملیاتی این شرکت تصریح کرد: درآمد عملیاتی داخلی به ۳۵۶.۵۹۱.۵۲۶ میلیون ریال رسیده که نسبت به سال قبل ۷۳درصد افزایش داشته است.
ابراهیمی افزود: درآمدهای عملیاتی صادراتی هم با افت ۴۱درصدی به ۱۷۴.۰۴۵.۳۷۳ میلیون ریال رسیده است. سود ناخالص نیز با افت ۴۵درصدی نسبت به سال قبل به ۹۰.۴۶۲.۹۰۸ میلیون ریال رسیده است.
راهاندازی زمزم ۳ تا پایان مهرماه سال جاری
وی ادامه داد: تا پایان مهرماه، زمزم ۳ وارد مدار میشود و فولاد شادگان هم به زودی راهاندازی میشود.
ابراهیمی همچنین در خصوص پروژههای در دست اجرا و در حال تکمیل این شرکت گفت: ۱۸۰ پروژه تعریف شده، ۴۶ پروژه به اتمام رسیده و ۵۵ پروژه در دست اجرا است. نوسازی کورههای فعلی از مهمترین پروژههای شرکت است. در برنامه چند ساله با بازسازی کوره، کوره ۷ را هم وارد مدار میکنیم.
وی افزود: تولید ۴ میلیون تن، اجرای طرحهای توسعه و اتمام پروژه زمرم ۳ از مهمترین برنامههای سال ۱۴۰۲ هستند.
بهرهبرداری از پروژه پست مستقیم ۴۰۰ کیلوولت و اهواز ۲ به زودی
وی تصریح کرد: اجرای پروژه پست مستقیم ۴۰۰ کیلوولت و اهواز ۲ با پیشرفت فیزیکی ۹۹.۵درصدی، اجرای پروژه خط ۴۰۰ کیلوولت با پیشرفت فیزیکی ۹۹درصدی، توسعه و نوسازی پست برق تصفیهخانه آب کوت عبدالله با پیشرفت فیزیکی ۵۱ درصدی، احداث کولینگ تاور ۲۷۸ با درصد پیشرفت فیزیکی ۷۷ درصد، احداث تصفیهخانه شیمیایی پساب صنعتی با پیشرفت فیزیکی ۹۹.۵ درصد و احداث پست ۹-۱ احیا با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد از مهمترین اقدامات شرکت در زمینه صرفهجویی انرژی بوده است.
احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی سیکل ترکیبی
مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان با اشاره به احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی سیکل ترکیبی گفت: این نیروگاه با پیشرفت فیزیکی ۳ درصدی همراه است.
وی افزود: برقرسانی به پستهای ۹ و ۱۱ با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد، احداث کارخانه اکسیژن ۴ با پیشرفت ۱۵ درصد و احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۱۵۰ مگاوات و با پیشرفت ۱۰درصد نیز از دیگر اقدامات فخوز در بخش انرژی هستند.
ابراهیمی با اشاره به میزان فروش در سال گذشته گفت: با افزایش ۷.۸ درصدی مقدار فروش محصولات اصلی در سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل، مبلغ کل فروش شرکت طی این مدت ۵.۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است. شرکت در این صنعت با حجم فروش معادل مبلغ ۵۳۰،۶۳۷ میلیارد ریال در رده دوم کشور قرار دارد. ۱۱ درصد از بازار اسلب و ۱۲ درصد از بازار بیلت و بلوم را به دست آوردیم. سهم ما از بازار فولاد میانی هم ۱۱.۸ درصد است.
وی ادامه داد: بخش نامههای خلقالساعه و وضع عوارض، مشکلات دسترسی به منابع انرژی، عدم فراهم بودن زیرساختهای حمل و نقل و عدم توان زنجیره از مهمترین چالشهای صنعت فولاد هستند.
از دست رفتن ۹۰۰ هزار تن شمش به دلیل قطعی برق
وی تصریح کرد: محدویت برق در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ منجر به از دست رفتن ۹۰۰ هزار تن شمش در این واحد شد.
مدیر عامل “فخوز” گفت: به دلیل محدودیت برق بالغ بر ۲۰ است که واحد فولادسازی از ۸ صبح تا ۲۲ تعطیل است. طی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، ۲۶.۹ درصد افزایش تعرفه برق اتفاق افتاده است. سیاستهای را برای کاهش مصرف و تامین برق در دست اجرا داریم. از قطع برق برای کارهای تعمیراتی و استفاده از کل ظرفیت استفاده کردهایم.
ابراهیمی ادامه داد: با وجودی که درآمد شرکت ۶ درصد افزایش پیدا کرده است، هزینههای حمل ۳۳ درصد افزایش یافته است.
در پایان این مجمع ۸۰ درصد سود سالانه شرکت تقسیم شد و به ازای هر سهم ۲۵۰ ریال سود به تصویب رسید.