چرایی عدم بازتاب تعطیلی پتروشیمی کاویان/ورشکستگی شرکتها حتمی است
به گزارش بورس امروز، در معاملات دیروز بازار شاخص کل کانال ۲ میلیونی را از دست داد و در کانال ۱.۹ میلیونی قرار گرفت. شاخص در اردیبهشت ماه به بالاترین کانال صعودی خود یعنی ۲.۵ میلیونی رسیده بود. اما از اواسط اردیبهشت، همزمان با ابلاغیه هیآت دولت مبنب بر افزایش نرخ افزایش نرخ گاز صنایع […]
به گزارش بورس امروز، در معاملات دیروز بازار شاخص کل کانال ۲ میلیونی را از دست داد و در کانال ۱.۹ میلیونی قرار گرفت. شاخص در اردیبهشت ماه به بالاترین کانال صعودی خود یعنی ۲.۵ میلیونی رسیده بود. اما از اواسط اردیبهشت، همزمان با ابلاغیه هیآت دولت مبنب بر افزایش نرخ افزایش نرخ گاز صنایع پتروشیمی، ابلاغیهای که ۵۱ روز مخفی نگه داشته شد روند نزولی شاخص رشد کرد و تا امروز هم همچنان ادامه دارد. بعد از این اتفاق کارشناسان بر اهمیت رفع ابهام از بازار و شفاف سازی به موقع مدام تاکید داشته و عامل اصلی خروج سرمایه از بازار را تداوم همین روند پر ابهامی در بازار در بین سهامداران میدانند.
تغییر شاخص در گرو تغییرات ساختاری
حسین الله دادی کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار در هفته جاری در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز گفت: شاخص روز گذشته روز بدی را طی کرد و در نهایت بازار به ۳.۲ درصد منفی رسید.
وی افزود: تا زمانی که روند عوامل تاثییر گذار تغییر نکند بازار همین خواهد بود.
الله دادی با اشاره به تاثیر گزارش های سه ماه بر روند بازار گفت: گزارش های سه ماهه معمولا گزارشهای خوبی هستند چرا که در سه ماهه اول سال خوراک پتروشیمی ها و نرخ سوخت انها گران نشده و این گرانی از تابستان شروع خواهد شد.
وی ادامه داد: اما حتی گزارش های سه ماهه اخیر نیز با وجود مثبت بودن آنها تاثیر فراوانی بر روند بد بازار نداشته و اثری بر روند کلی نخواهند داشت.
عدم بازتاب تعطیلی پتروشیمی کاویان در پی افزایش نرخ خوراک
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: افزایش نرخ خوراک و نرخ سوخت سبب تعطیلی بعضی از شرکت ها مانند پتروشیمی کاویان شده که متاسفانه توسط رسانه های دولتی هیچ بازتابی نداشته است.
الله دادی در خصوص وضعیت حاکم بر بازار گفت: تا زمانی که دولت تلاشی بر تغییر رویه بازار نکند شرایط نه تنها تغییر نخواهد کرد بلکه بدتر خواهد شد؛ دولت هرکجا سود خوبی روئیت کند در قالب هزینه از آنها کسب منفعت می کند.
وی اظهار کرد: این رویه اگر ادامه پیدا کند امنیت سرمایه گذاری و اعتماد سرمایه گذار از بین رفته و کشوری که سرمایه گذار نداشته باشد در نهایت به بیابانی برهوت تبدیل خواهد شد.
ورشکستگی شرکتها حتمی است
الله دادی همچنین عنوان کرد: رویه فعلی بازار که دولت در آن نقش دارد به نوعی شرکت ها را وادار به ورشکست شدن خواهد کرد.
وی تاکید کرد : وقتی یکبار با یک سرمایه گذار بد رفتار شود سرمایه گذار ممکن است مدتها اعتماد خود را از دست داده و برای ادامه کار منصرف شود و همین امر منجر به تعطیلی تولید و رشد اقتصادی خواهد شد.
نیمه دوم سال برای بازار سرمایه امیدوارا کنندهتر به نظر میرسد
اشکان چهره نگار عضوهئیت مدیره سبدگردان نوین نگر آسیا نیز در خصوص وضعیت بازار سرمایه این روزها گفت: فعالان بازار دچار بلاتکلیفی شده به طوری که تصمیم درستی نمیتوانند برای اد امه مسیر بگیرند و به حالت رکود رسیده اند.
وی ادامه داد: خبر های منفی روی بازار تاثییر خوبی نداشته و بازار این روزها بازار جذابی برای فعالین نیست.
چهره نگار پیش بینی کرد: نیمه دوم سال بازار روند بهتری خواهد داشت به طوری که به واسطه بالا افزایش نرخ دلار بازار روند صعودی به خود میگیرد.