پیشبینی بازار در هفته آخر تیرماه/چرخش شاخص چقدر زمان میبرد؟
به گزارش بورس امروز، شاخص کل در آخرین روز کاری این هفته به رقم ۲ میلیون و ۷۱ هزار ۴۲۹ واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۱۳۱ هزار و ۲۲۸ واحد افت داشت و به بازدهی منفی ۶ درصد رسید. بیش از ۸۰ درصد نمادها سرخ پوش شدند و شاخص هم […]
به گزارش بورس امروز، شاخص کل در آخرین روز کاری این هفته به رقم ۲ میلیون و ۷۱ هزار ۴۲۹ واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۱۳۱ هزار و ۲۲۸ واحد افت داشت و به بازدهی منفی ۶ درصد رسید.
بیش از ۸۰ درصد نمادها سرخ پوش شدند و شاخص هم وزن نیز با ۲.۹۳ درصد کاهش به سطح ۷۲۴ هزار و ۷۱۶ واحدی رسید.
شاخص فرابورس نیز با کاهش ۵۸۷ واحدی به ۲۷ هزار و ۷ واحد رسید.
در روزهای معاملاتی این هفته بیش از ۴ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سرمایه خارج شد که روزهای دوشنبه و سهشنبه به اوج خود رسید و نسبت به هفته گذشته ۱۸ برابر بیشتر شده بود.
علی جهدی یکی از فعالین بازار سرمایه در این خصوص به خبرنگار بورس امروز گفت: بازار سرمایه قلب اقتصاد و نوسانات ذات واقعی بازار است. اما اتفاقات اخیر مانند «رانت اطلاعاتی» و عدم قطعیت تعین تکلیف نرخ خوراک پتروپالایشیها، بر بازار سرمایه بخصوص شرکتهای بزرگ و جریان ساز تاثیرات بسزایی داشت.
زهر اصلی بازار سرمایه دخالتهای دولت در بازار است
وی افزود: نگرانی سهامدارن به دلیل دخالتهای سیاستگذاران بالا رفته و وجود ابهامات باعث بیانگیزگی آنها شده است.
این کارشناس بازار سرمایه دخالتهای دولت را سم اصلی بازار سرمایه دانست و گفت: این دخالتها باید از میان برداشته شود.
جهدی افزود: سیاستهای اخیر دولت، سهامداران را به این فکر سوق میدهد که دولت مجددا بر روی یک سری از شرکتهای بزرگ سود خوبی لحاظ کرده و با دخالت خود سود آنها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی ادامه داد: مسائلی مانند نرخ خوراک، قیمتگذاری دستوری برای خودروسازیها و بحثهای مطرح دیگر در بورس کالا ابهامات بازار را به اوج رسانده و همین امر باعث خروج بالای پول حقیقی در هفته اخیر شد.
وی اظهار کرد: در اواخر بازار دیروز چهارشنبه ۲۱ تیر با توجه به ارزش و سهم معاملات اتفاق افتاده و ورود نهادهای حمایتی مثل صندوق توسعه سهمهایی که درحال فروش بودند جمع شده و احتمال دارد بازار در هفته آتی مثبت پیش رود.
این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: هفته آینده بازار نسبتا مثبت اما ناپایداری را خواهیم داشت و به شدت این هفته منفی نخواهد بود و احتمال زیاد با افزایش تقاضا روبرو خواهیم بود.
تهدید همیشگی مشکلات ساختاری کلان بر بازار سرمایه
علی پور رمضان مدیر تحلیل کارگزاری ایساتیس پویا نیز در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز در رابطه با چرایی ادامه دار قرمز پوشی بازار در روزهای اخیر گفت: صعود عالی اردیبهشت ماه و شکستن رکورد صعود سال ۱۳۹۹ خبر خوبی برای بازار سرمایه بود؛ اما به دلیل مشکلات ساختاری در حوزه کلان شاخص دوباره منفی شد و ابهامات و اخبار منفی در بازار مدام روند نزولی بازار را تقویت میکند.
رقم اصلی اصلاح شاخص در سبد سهامداران ۴۰ درصد است
وی افزود: شاخص در حال حاضر رقمی که برای اصلاح نشان میدهد ۱۰ تا ۱۵ درصد است اما این رقم در سبدهای خرید سهامداران عموما بالای ۴۰ درصد اصلاح شده است؛ بخصوص سهمهای کوچک بیشتر در این روند اصلاحی ضرر دیدهاند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در روزهای اخیر نیز با وجود اینکه چند روزی در بازار روند مثبت پیش رفت دوباره صفهای فروش زیاد شدند که دوشنبه و سهشنبه به اوج خود رسید.
وی در خصوص دلایل عمده افزایش فشار فروش گفت: سیاستهای کلی وزارت اقتصاد روند منفی را در بازار تقویت میکند. با مرور اخبار چند هفته اخیر مانند نرخ تسعیر ارز، قیمتگذاری خودرو و بورس کالا متوجه میشویم کاملا طبیعی است اگر سهامدار نخواهد سرمایه خود را در بازار نگه دارد؛ چرا که وجود اخبار ضدو نقیض ابهام را بیشتر کرده و هیچ انگیزهای برای ماندن نیست.
ابهامات ادامه دار بازار را قرمز پوش کرد
وی ادامه داد: برای مثال بازار مدت زیادی در گیرودار خبر افزایش نرخ خوراک گیر کرده و هیچ مقامی نه خبر را تایید و نه رد میکند! همین امر بی انگیزگی بازار را بالا خواهد برد.
پوررمضان تصریح کرد: بنظر میآید اگر در روزهای آتی بازار روندی مثبت به خود بگیرد موقتی است و ما باید هشیار باشیم هیجانی عمل نکنیم. اگر سهامداران دیدند چند سهمی مثبت شدهاند زود اقدام نکنند و منتظر بمانند. نوسان روبه بالا دور از ذهن نیست. اما اگر صف خرید دیدیم فوری اقدام نکنند بهتر است.
نیاز به زمان بیشتر برای تغییر مسیر به سمت صعود
وی ادامه داد: حتی اگر شاخص به نقطه عطف تغییر مسیر از نزولی به صعودی برسد باز مقداری زمان برای این هدف نیاز دارد؛ به همین دلیل بهتر است سهامدار در این حالت محتاطتر عمل کند و زمان لازم را برای تایید تغییر مسیر بگذراند.
این کارشناس بازار سرمایه پیشبینی خود از آینده را چنین توصیف کرد که؛ ممکن است هفته آینده یا فردا ما با صف خرید هم مواجه شویم و ممکن است حتی شاخص تا محدوده ۱۹۰۰ نیز پایین بیاید؛ در صورت چنین اتفاقی می توان دوباره ارزش معاملات را بالا برد.