خوشحالی زاکانی از سمت ویژه خود/فاصله کهکشانی از شعار تا عمل وعدههای شهردار
به گزارش بورس امروز شهردار تهران معتقد است اگر اختیارات بیشتری در حوزه آسیب های اجتماعی داشت عمل به وعده هایش نزدیک تر می شود. به همین دلیل از دولت درخواست کرده که دستیار ویژه رییس جمهور در امور آسیب های اجتماعی شود.برخی رسانه ها این درخواست را خداحافطی زاکانی با شهرداری برداشت کرده اند. […]
به گزارش بورس امروز شهردار تهران معتقد است اگر اختیارات بیشتری در حوزه آسیب های اجتماعی داشت عمل به وعده هایش نزدیک تر می شود. به همین دلیل از دولت درخواست کرده که دستیار ویژه رییس جمهور در امور آسیب های اجتماعی شود.برخی رسانه ها این درخواست را خداحافطی زاکانی با شهرداری برداشت کرده اند.
او امروز در حاشیه جلسه دولت در مورد جابه جایی به هیئت دولت گفته است: بحث جابه جایی نیست، یک محبتی است که جناب آقای رئیس جمهور به من دارند و درصورت تصویب در هئیت دولت بر عهده بنده میگذارد تا نوکری بیشتر برای کودکان خیابانی، متکدیان، معتادان متجاهر و آسیبهای اجتماعی داشته باشیم.در صورت تصویب، این یک نمایندگی ویژه است که با حفظ سمت در شهرداری انجام میشود.
او توضیح داده است: دستگاهها کار خودشان را انجام میدهند، قرار نیست ما جای کسی کار کنیم. این موضوع هنوز مصوب نشده باید در هیات دولت مصوب شود.
شهرداری تهران در همه دوره ها تلاش کرده نقش نخست در کاهش آسیب های اجتماعی داشته باشد از وعده تهران بدون گدا تا جمع آوری دو ماهه معتادان متجاهر .
سال ۹۴ بود که فرزاد هوشیار مدیرعامل وقت سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای مردمی در گفت و گو با رسانه ها اعلام کرد متکدیان، معتادان متجاهر و کودکان کار سه گروهی هستند که نسبت به ساماندهی آنها شهرداری تهران برنامه دارد.
او از ارائه سند شهر بدون گدا خبرداد و گفت: این سند با همکاری قوه قضائیه، پلیس و شهرداری تهران بهزودی اجرایی میشود، همچنین سند ساماندهی معتادان متجاهر هم ز تهیهشده است و بر اساس آن ساماندهی این افراد نیز در دست اقدام است.
همان سال میثم امرودی معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه تا دو ماه آینده وضعیت میدان هرندی به شکل کنونی نخواهد بود اما معضل اعتیاد رفع نمی شود تصریح کرد: در صورتی که نوروز امسال وضعیت منطقه به همین شکل باقی ماند اگر استعفا ندهم انسان صادقی نیستم.
با وجود اعتبار خوبی که برای این حوزه در آن سال ها در نظر گرفته شد اما تغییر محسوسی دراین حوزه رخ نداد . شهرداران بعدی هم در این حوزه وعده های زیادی دارند . سال ۹۷ بود که محمدعلی افشانی در اولین نشست خبری شهرداری تهران وعده داد: «تهران بدون متکدی» تا سال آینده محقق میشود. هرچند عمرمدیریتی این شهردار به زمان تعیین شده برای تحقق این وعده نرسید .در این دوره نیز شهردار تهران در نخستین سخنانش به ساماندهی وضعیت محله شوش و هرندی اشاره کرد و حذف معتادان متجاهر از سطح شهر تهران .
مدیران حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران معتقدند برای تحقق این وعده ها نیاز به اختیارات است و این عمل به آنها شدنی است. برخی از اعضای شورای شهر تهران هم با این درخواست شهردار موافق و برخی نیز انتقاداتی به آن دارند.
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران درخصوص اعلام آمادگی شهرداری تهران برای قبول مسئولیت در حوزه متکدیان و کودکان کار می گوید:موضوعات اجتماعی مانند کودکان کار، موضوعاتی است که باید بین دستگاهی درخصوص آن تصمیمگیری شود و بههمین دلیل در قرارگاه اجتماعی به آن پرداخته میشود اما وظیفه اولیه شهرداری تهران نیست.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه می دهد :در حالی که شهرداری مسئولیت اصلی حوزه کودکان کار را ندارد اما شهروندان بهصورت ناخودآگاه از شهرداری این انتظار را دارند که چرا به موضوع کودکان کار یا متکدیان رسیدگی نمیکند. در صورتیکه برای پاسخ به این انتظار باید امکانات لازم و اختیارات هم وجود داشته باشد و اگر درخواستی برای پذیرش این مسئولیت شده باشد هم به همین دلیل است.دلیل پذیرش این مسئولیت را باید از دوستان شهرداری پیگیری کرد و باید پاسخگوی آن باشند اما شاید این درخواست بهدلیل تعیین تکلیف در حوزه اختیارات و منابع باشد.
نادعلی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری ظرفیت لازم را برای ساماندهی متکدیان و کودکان کار و خیابان دارد، می گوید :موضوع این نیست که ساماندهی این آسیبها در توان شهرداری است یا نه بلکه شهرداری حتما میتواند در این حوزه کارهای موثری انجام دهد و در حوزههایی مانند زبالهگردی که کودکان هم درگیر آن هستند فعالیتهایی را انجام داده است.
ناصر امانی اما درخصوص درخواست شهرداری از دولت برای قبول مسئولیت درحوزه کودکان کار، جمعآوری معتادان متجاهر و متکدیان در شهر تهران می گوید: زمانی که آقای زاکانی تازه به شهرداری تهران آمده بودند، اعلام کردند که دو ماهه کارتن خوابها و معتادان متجاهر را از سطح شهر جمعآوری می کنیم که عملا اتفاق نیفتاد.ما همان زمان میدانستیم که چنین اتفاقی میافتد که اعتراض میکردیم و میگفتیم که این حوزهها وظیفه اصلی شهرداری تهران نیست و چندین دستگاه و سازمان در این زمینه مسئولیت دارند جالب است که اخیرا دیدم وزیر رفاه اعلام کرده که سازمان بهزیستی در زمینه کودکان کار مسئولیت ندارد در حالی که قانون مصوب داریم که مسئولیت اصلی با سازمان بهزیستی است و شهرداری و برخی سازمانهای دیگر هم در این زمینه مسئولیت دارند ولی به هیچ عنوان مسئولیت اصلی با شهرداری نیست.
او ادامه می دهد :اگر در این حوزهها در کنار مسئولیت، بودجه، ساختار و اختیارات کامل به شهرداری تهران داده شود، میتوان امیدوار بود که نتیجهبخش باشد. آسیبهای اجتماعی مشکلی است که همه مردم با آن دست وپنجه نرم میکنند و از آن ناراحت هستند و ما هم بهعنوان عضو شورای شهر تلاش میکنیم این مشکلات برطرف شود اما شهرداری نمیتواند بهتنهایی وارد این میدان شود. بسیاری از کودکان کار اتباع بیگانه هستند در صورت جمعآوری هم دوباره به سطح شهر باز میگردند و باید بهصورت ریشهای و فرایندی این مشکلات برطرف شود.