گام های “سرچشمه” در توسعه و پیشرفت صنایع پایین دستی
مهندس محمد عابدی نژاد مدیر عامل هلدینگ سرمایهگذاری مس سرچشمه (نماد سرچشمه) در گفتوگو با بورس امروز، ضمن تبریک روز صنعت و معدن به تلاشگران و فعالان این بخش، در رابطه با جایگاه معدن و صنایع معدنی در کشور گفت: صنعت و معدن به عنوان یکی از بخشهای مهم و تاثیرگذار اقتصادی است که به […]
مهندس محمد عابدی نژاد مدیر عامل هلدینگ سرمایهگذاری مس سرچشمه (نماد سرچشمه) در گفتوگو با بورس امروز، ضمن تبریک روز صنعت و معدن به تلاشگران و فعالان این بخش، در رابطه با جایگاه معدن و صنایع معدنی در کشور گفت: صنعت و معدن به عنوان یکی از بخشهای مهم و تاثیرگذار اقتصادی است که به واسطه ماهیتش، نقش مهم و اثرگذاری در ایجاد اشتغال پایدار، تولید ثروت، توسعه و پیشرفت متوازن، محرومیت زدایی و افزایش تولید ناخالص داخلی ایفا میکند و به جرات میتوان از آن به عنوان تقویت کننده رشد اقتصادی کشور یاد کرد.
این حوزه بخاطر وجود ذخائر عظیم و باارزش معدنی در کشور و در کنار آن تاثیرات مثبت، گسترده و پایدار در بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آن را به بهترین جایگزین برای نفت در اقتصاد کشور تبدیل شده است.
مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری مس سرچشمه با یادآوری ذخایر معدنی و بازار مس به ظرفیتهای معدنی کشور بویژه در مناطق شمال غرب و استان کرمان اشاره کرد و گفت: تجربه و دانش ما در حوزه مس در بخش معدن بسیار غنی است اما متاسفانه در حلقه های پایین دستی زنجیره مس، یعنی محصولات نهایی آنگونه که شایسته بوده است، وارد نشدیم و این به معنای محروم ماندن از ارزش افزوده و نادیده گرفتن فرصت های شغلی است.
مهندس عابدی نژاد با بیان اینکه توجه به صنایع پایین دستی و فرآوری مواد معدنی و تکمیل زنجیره ارزش یکی از دغدغه های نظام و جزء مطالبات فعالان بخش معدن و صنایع معدنی است، عنوان کرد: متاسفانه در کشور علی رغم وجود ظرفیت و بازار برای صنایع پایین دستی مس و همچنین وجود منابع مالی و سرمایه انسانی، این قسمت از زنجیره رشد متناسب با حلقه های پیشین وجود ندارد.
وی با بیان اینکه هلدینگ سرمایه گذاری مس سرچشمه با توجه ماموریت و مسئولیتی که نسبت به سهامداران خود دارد، راهبرد خود را بر مبنای توجه به کل زنجیره قرار داده است.
بر همین اساس پروژه های متعددی در راستای تکمیل زنجیره ارزش و بویژه توسعه و پیشرفت صنایع پایین دستی مواد معدنی را در دستور کار خود قرار داده است، اذعان داشت: طرح های متعددی را صنایع مختلف معدنی در شرکت تعریف و شروع شده است، از جمله حمایت به صورت مشارکت در تجاری سازی محصولات نوآورانه و فناورانه که به تولید پایلوت رسیدند.
احداث کارخانه طرح فناورانه طلا، نقره و کلیه عناصر نادر و باارزش از لجن مس آندی در استان کرمان، همچنین ایجاد مرکز ساخت طلا و جواهر، فلزات گرانبها و سنگ های قیمتی و فروش آن با مشارکت شهرداری کرمان و متخصصین حوزه ساخت طلا و جواهر در بخش خصوصی و همچنین فعالیت جدی در حوزه اکتشاف از جمله برنامه هایی هستند که در شرکت دنبال می شوند.
مهندس عابدی نژاد در ادامه ضمن تاکید بر ضرورت توانمندسازی واحدهای صنعتی بویژه قطعه سازان افزود: در خصوص استفاده از ظرفیت های بومی، بر اساس پایش انجام شده از حدود ۷۰ واحد قطعه ساز در استان کرمان، تنها ۴ واحد دارای بخش فنی و مهندسی در حد قابل همکاری اولیه میباشند.
موضوعی که یک اصل مهم و اساسی در رقابت واحدهای قطعه ساز استان کرمان با واحدهای مشابه در سایر استان هاست و لازم است کارگروهی تخصصی برای این امر تشکیل شود و شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه نیز آمادگی این را دارد تا با استفاده از توانمندی های داخلی و با مشارکت شرکت های خارجی در این زمینه سرمایه گذاری کند و اقداماتی را هم در این خصوص انجام داده است.
وی در پایان ضمن قدردانی از تلاش صنعتگران و معدن کاران کشور ظرفیت کشور در این دو بخش را بالا توصیف کرد و افزود: با وجود ذخائر غنی و خدادادی، توان و دانش داخل و استفاده از تجارب موفق دنیا در کنار همت و اراده نیروی متخصص بدون شک روزهای خوبی در انتظار بخش معدن و صنایع معدنی کشور است.