فولاد سنگان، چشم امید صنعت فولاد
به گزارش بورس امروز؛ صنعت فولاد را باید یکی از صنایع کلیدی و تأثیرگذار در اقتصاد کشورها دانست. بررسی شاخصهای مؤثر بر تولید ناخالص داخلی کشورها حاکی از اثرگذاری مستقیم این صنعت بر رشد و توسعه اقتصادی است. ایران طی سالهای گذشته همواره یکی از ده کشور برتر تولید کننده فولاد جهان بوده است و […]
به گزارش بورس امروز؛ صنعت فولاد را باید یکی از صنایع کلیدی و تأثیرگذار در اقتصاد کشورها دانست. بررسی شاخصهای مؤثر بر تولید ناخالص داخلی کشورها حاکی از اثرگذاری مستقیم این صنعت بر رشد و توسعه اقتصادی است.
ایران طی سالهای گذشته همواره یکی از ده کشور برتر تولید کننده فولاد جهان بوده است و تداوم چنین موفقیتی در گرو برنامهریزی دقیق و علمی و نیز رفع موانع تولید در کشور است.
استفاده از فناوری روز دنیا و تجهیزات مدرن و دستاوردهای انقلاب سوم و چهارم صنعتی میتواند بر روی کمیت و کیفیت محصولات صنعت فولاد در تمام سطوح زنجیره تولید فولاد اث. بگذارد.
از طرفی استفاده از تجهیزات و دستگاههای مدرن و پیشرفته برای تولید فولاد با کیفیت بالا یکی از چالشهای اساسی در حوزه فولاد است و بر افزایش بهرهوری شرکتهای صنعتی موثر است.
اصلاح و بهبود روشهای قیمتگذاری و قانونگذاری در زنجیره فولاد نیز از عوامل مؤثر در افزایش توان تولید،صادرات و بهرهوری شرکتهاست.
با توجه به شرایط رکود در بخش مسکن چین و فرا رسیدن فصل بارانهای موسمی در هند و جنوب شرق آسیا و کاهش میزان استخراج از معادن و نهایتاً تولید فولاد، درگیریهای شرق اروپا میان اوکراین و روسیه و شرایط خاص ترکیه، فرصت مناسبی برای افزایش تولید و تقویت توان صادرات فولاد کشور به وجود آمده است که با سیاستگذاری درست میتوان نتایج مثبت و ارزشمندی را به دست آورد.
رفع چالشهای برق و گاز، شبکه حمل و نقل ریلی، تجهیزات و مآشین آلات مهندسی و استفاوده از فناوریهای روز دنیا در حوزه اکتشاف و استخراج معادن، میتواند رقابتپذیری کشور را در برابر رقبای فولادی تقویت نماید.
استفاده از توان متخصصان داخلی در امر بومیسازی و مهندسی معکوس راه میانبری برای ورود به به عرصه فناوری مدرن است و به کارگیری آن در عرصه صنعت کمک بزرگی به این بخش است.
شرکت فولاد سنگان خراسان یکی از زیر مجموعههای فولاد مبارکه و به عنوان بزرگترین تولید کننده گندله و کنسانتره در شرق کشور با توانایی تولید ۵ میلیون تن کنسانتره و ۵ میلیون تن گندله میباشد.
این شرکت با تدوین برنامههای راهبردی در افق توسعه بلند مدت، ماموریت خود را همسو با سیاستهای کلان فولاد مبارکه تعریف کرده است.
تولید و تامین پایدارگندله با کیفیت، در راستای تکمیل زنجیره ارزش گروه فولاد مبارکه و مشارکت در توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی منطقه شمال شرق کشور از اهداف اصلی این شرکت است.
فولاد سنگان با بومیسازی برخی از این تکنولوژیها توانسته اند گام بزرگی در این مسیر بردارند و بخش مهمی از قطعات استراتژیک مورد نیاز خود را بومیسازی نمایند.
توانمندی فولاد سنگان خراسان در مهار بحرانها به خوبی در آمار و ارقام موجود درباره این شرکت موجود است.
در تابستان سال گذشته باوجود قطعی برق و تعطیلی کارخانه در مقاطع مختلف این شرکت توانسته به سطح قابلقبولی از تولید برسد، به طوریکه در طول این مدت با وجود آنکه ۳۵ درصد از زمان تولید برنامهریزی شده شرکت به دلیل قطعی برق و گاز از دست رفت ولی این شرکت توانست بیش از ۳ میلیون تن کنسانتره و بیش از ۴ میلیون تن گندله تولید نماید.
در سال گذشته تولید کنسانتره این شرکت با رشد دوبرابری نسبت به سال ۱۴۰۰ همراه بود.
این در حالی است که در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ این شرکت با تولید حدود ۱.۱ میلیون تن کنسانتره رشد ۲۸۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه نمود.
تلاشگران فولاد سنگان در ماههای ابتدایی سال ۱۴۰۲ رکورد تولید ۴۰۷ هزار تنی کنسانتره را ثبت نمودند که بالاترین رکورد در کل ماههای فعالیت کارخانه کنسانترهسازی این شرکت به شمار میرود
همچنین سیاستگذاریهای کلان این شرکت برای تولید ۴ میلیون تن کنسانتره و ۵ میلیون تن گندله در سال جاری و ورود به بازارهای صادراتی تدوین شده است.
با توجه به بهبود شرایط قطعی برق نسبت به سال قبل این امیدواری وجود دارد که این شرکت برنامه خود را به طور کامل محقق نماید و گام بلند دیگری در مسیر تولید فولاد کشور و توسعه پایدار منطقه شرق کشور بردارد.