دلایل افزایش ۵۹ درصدی بهای تمام شده محصولات فولاد خراسان
مجید شکرانی،معاون مالی و اقتصادی شرکت فولاد خراسان در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: مصرف داخلی بستگی به بودجه عمرانی دولت و فعالیت ساخت و ساز ساختمانی بخش خصوصی دارد. در وضعیت فعلی مقداری ساختوساز و انجام طرح و پروژههای عمرانی مشکل است. در حال حاضر میزان تقاضا نسبت به تولید خیلی کمتر […]
مجید شکرانی،معاون مالی و اقتصادی شرکت فولاد خراسان در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: مصرف داخلی بستگی به بودجه عمرانی دولت و فعالیت ساخت و ساز ساختمانی بخش خصوصی دارد. در وضعیت فعلی مقداری ساختوساز و انجام طرح و پروژههای عمرانی مشکل است.
در حال حاضر میزان تقاضا نسبت به تولید خیلی کمتر است و فولاد سازها بر بحث صادرات کار میکنند. شرکت فولاد خراسان هم با توجه به مزایایی که در شرق کشور دارد صادرات خود را به کشورهای شرق ایران مانند افغانسان، پاکستان و آسیای میانه ادامه می دهد. به جهت نزدیکی که با این کشورها از بعد مسافت داریم نسبت به دیگر فولادسازان برتری و مزیت نسبی داریم. صادرات ما در حال انجام است و محدودیتهایی که به لحاظ تحریم وجود داشته خوشبختانه اثری بر صادرات ما نگذاشته است. تنها در خصوص نقل و انتقال پول مشکل وجود دارد که به رغم این موضوع صادرات همچنان ادامه دارید.
پس برای بازار داخلی تقاضا کم شده است؟
ببینید تقاضا در بازار داخلی کم شده است اما به هرحال همچنان خرید ادامه دارد. بسیاری از بازاریها به خاطر منافع آتی که دارند اقدام به خرید محصول میکنند. به هر حال برخی به امید افزایش قیمت از ما خرید میکنند و در انبارهایشان دپو میکنند.
علت افزایش ۵۹ درصد بهای تمام شده محصولات شما در سال ۹۷ چه بوده است؟ چه برنامههایی برای کاهش آن در نظر گرفتهاید؟
بله سر جمع مبلغ بهای تمام شده محصولاتمان نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است. در واقع سال گذشته واحد گندلهسازی ما با یک میلیون تن تولید به بهرهبرداری رسید. ضمن اینکه واحد فولاد سازی دو ما هم سال گذشته به بهره برداری رسید که قیمت تمام شده محصولات را افزایش داد. یعنی قیمت تمام شده این دو مورد سرجمع بهای تمام شده صورت مالی سال گذشته آمد و همین باعث شد بهای تمام شده ما افزایش یابد. در واقع میزان تولید ما افزایش یافت. این افزایش بها ناشی از افزایش تولید بوده است. بخشی از افزایش قیمت تمام شده هم ناشی از نرخ ارز بوده است. نرخ ارز ۳ تا ۴ هزار تومانی تا ۱۵ هزار تومان هم افزایش یافت. الکترود هم ارزبری بسیار بالایی دارد. این موارد همگی سبب شد تا بهای تمام شده محصولات افزایش یابد.