کاهش تولید در “پاکسان”/قیمت گذاری دستوری بانی ضرر در واحدهای تولیدی
به گزارش بورس امروز؛ شهریار محمدی راد مدیر و عامل و نائب رییس هیئت مدیره شرکت پاکسان به دلایل کاهش تولید پودر شرکت در سال مالی ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در سال مالی ۱۴۰۱ به علت شرایط تامین مواد اولیه و همچنین وضعیت نقدینگی شرکت میزان تولید کاهش یافت. قیمت گذاری دستوری “پاکسان” را […]
به گزارش بورس امروز؛ شهریار محمدی راد مدیر و عامل و نائب رییس هیئت مدیره شرکت پاکسان به دلایل کاهش تولید پودر شرکت در سال مالی ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در سال مالی ۱۴۰۱ به علت شرایط تامین مواد اولیه و همچنین وضعیت نقدینگی شرکت میزان تولید کاهش یافت.
قیمت گذاری دستوری “پاکسان” را متضرر کرد
در ادامه؛ با توجه به قیمت گذاری دستوری از طرف سازمان حمایت بر مصرف کننده که متناسب با افزایش نرخ مواد اولیه نبوده است موجب ایجاد کاهش سود و در نتیجه کاهش تولیدشده است.
محمدی راد افزود:دلیل کاهش ۵۰ درصدی مقدار تولید محصولات نیز در سال ۱۴۰۱ شرایط تامین مواد اولیه و همچنین وضعیت نقدینگی کشور بوده است .
مدیر عامل پاکسان ادامه داد: این امر موجب کاهش تولید محصولات گردید و در همین راستا مشابه سنوات قبل بخشی از ظرفیت تولید محصول پاکسان براساس قرادادهای منعقده بوده است.
در ادامه ؛ این قراردادها به خدمات کارمزدی شرکت های گروه گلتاش تخصیص داده شده است .
محمدی راد در جدول ذیل محصولات صنعتی شرکت را مورد اشاره قرار داد.
وی تاکید کرد: نرخ فروش محصولات پودر داخلی و با استناد به صورت های مالی حسابرسی شده سنوات اخیر متوسط فروش این محصولات در چهر سال گذشته (۱۴۰۱-۱۳۹۸) برابر با ۱۵۹ درصد بوده است .
براساس گفته های محمدی راد: در صورتی که نرخ مواد اولیه این محصول از ۲۸۳ درصد تا ۴۵۵ درصد رشد داشته باشد متناسب بودن نرخ فروش محصولات با توجه به نرخ مواد باعث زیان این محصول گردیده است.
برنامه های مدیریت برای خروج از زیان
نائب رییس هیت مدیره شرکت پاکسان اذعان کرد: اصلاح فرمولاسیون محصولات جاری با رویکرد حفظ و جایگزینی مواد اولیه ارزان قیمت یکی از برنامه ی خروج از زیان است .
همچنین؛ بررسی فنی بازارهای مواد اولیه برای دستیابی به نقطه بهینه قیمت خرید نیز از مواردی است که می توان به آن اشاره کرد.
در ادامه؛ پیگیری افزایش قیمت متناسب با افزایش نرخ مواد اولیه از طریق انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران نیز راهی برای خروج از زیان است.
وی گفت : با توجه به زیان ده بودن شرکت و افزایش نرخ همه ی محصولات در سال ۱۴۰۲ نرخ شوینده ها افزایشی نداشته است در ادامه؛ برای حل این مهم از طریق سازمان حمایت از مصرف کننده و انجمن صنایع شوینده پیگیری صورت گرفته است .
برنامه های استراتژیک شرکت برای خروج از زیان
محمدی راد بر لزوم تامین نقدینگی، خرید بهینه و کاهش بهای تمام شده تاکید کرد.
وی ادامه داد: آنچه در تامین نقدینگی حائز اهمیت است کاهش دوره وصل مطالبات از ۱۳۹ روز به ۷۰ روز براساس توافقات صورت گرفته با شرکت پخش است .
همچنین؛ افزایش حد ریالی تسهیلات بانکی و توسعه خریدهای مواد اولیه با استفاده از اعتبار اسناد داخلی مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
مدیر عامل پاکسان خاطر نشان ساخت: منظور از خرید بهینه توسعه تامین کنندگان جدید هم راستا با سیاست های شرکت است .
همچنین بررسی فنی بازار های مواد اولیه برای دستیابی به نقطه بهینه قیمت خرید باید لحاظ گردد.
محمدی راد گفت: برای کاهش بهای تمام شده، اصلاح فرمولاسیون محصولات جاری با رویکرد حفظ کیفیت و جایگزینی مواد اولیه ارزان قیمت را باید مورد توجه قرار داد.
وی در جدول ذیل به ۵ مورد از مهم ترین موا تقسیم محصول پودر اشاره کرد.
براین ساس؛ با توجه به فرمول BOM محصولات مستقیمی که بیشترین مصرف را در تولید داشته اضافه گردیده است . همچنین قیمت آخرین نرخ خریداری میانگین پنج ماهه است .
۵ مورد از مواد مستقیم محصول صابون
با توجه به جدول ذکر شده بالا فرمول BOM محصولات مستقیمی که بیشترین مصرف را در تولید داشته اضافه گردیده است.
۵ مورد از مواد مستقیم محصول صنعتی
لازم به ذکر است؛ فتی الکل مصرفی شامل فتی الکل دو مول و هفت مول است . همچنین، آخرین نرخ خرید مربوط به فتی الکل غیر اتوکسیله است .
در ادامه؛ قیمت آخرین نرخ خریداری میانگین قیمت پنج ماهه است.
وی در اشاره به آخرین وضعیت تولید محصول مایع شوینده گفت: با توجه به الزامات قانونی سازمان محیط زیست و پیگیری های لازم جهت برطرف کردن موانع زیست محیطی پروژه با تاخیر انجام می گردد.
مقاصد صادراتی
نائب رییس هیئت مدیره شرکت پاکسان گفت: مهم تری مقاصد صادراتی این شرکت کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، آذربایجان، گرجستان، ارمنستان،قزاقستان،ازبکستان،بحرین، سوریه، ترکیه،هند، لبنان، عمان و روسیه است.
مهمتر ین محصول هر بخش
لازم به ذکر است؛ محصول پودر ماشینی سپید ۵ و صابون گلنارجز محصولات پر فروش در بخش صادرات نمی باشد. درادامه؛ با توجه به تولید کیفیت محصولات داخلی و صادراتی نرخ فروش محصولات قابلیت مقایسه ای ندارد .
وی در آخر برای اگاهی بیشتر به جدول ذیل اشاره کرد.