افزایش درآمد تسهیلات اعطایی “وتجارت”
به گزارش بورس امروز؛ مجید دارابی معاون مدیر عامل بانک تجارت به صورت های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ این مجموعه اشاره کرد و گفت: علت اختلاف در درآمد تسهیلات اعطایی، ناشی از پیگیری های انجام شده در خصوص وصول مطالبات از مشتریان در سال ۱۴۰۱ بوده است. وی ادامه داد: این پیگیری ها […]
به گزارش بورس امروز؛ مجید دارابی معاون مدیر عامل بانک تجارت به صورت های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ این مجموعه اشاره کرد و گفت: علت اختلاف در درآمد تسهیلات اعطایی، ناشی از پیگیری های انجام شده در خصوص وصول مطالبات از مشتریان در سال ۱۴۰۱ بوده است.
وی ادامه داد: این پیگیری ها منجر به کسب سود ۶۹،۵۲۹،۶۲۴ میلیون ریال سوده شده است. همچنین صورت جلسه مربوطه در اردیبهشت ۱۴۰۲ نهایی گردید.
شایان ذکر است: علت اختلاف در سرفصل های درآمد سپرده گذاری و کارمزد عمدتا ناشی از تفاوت طبقه بندی اقلام دفتر کل در گزارش های مذگور است.
وی علت تغییر بیش از ۳۰ درصدی سود خالص بانک تجارت طی سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰را اینگونه توضیح داد:
افزایش درآمد تسهیلات اعطایی
دارابی گفت:افزایش درآمد تسهیلات اعطایی عمدتا به دلیل رشد ۴۵ درصدی حجم تسهیلات اعطایی به سال مالی ۱۴۰۰ بوده است.
همچنین به وصول بخشی از مطالبات و شناسایی سود ۶۹،۵۹۲،۶۲۴ میلیون ریال میتوان اشاره کرد.
کاهش درآمد سپرده گذاری در بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی
معاون مدیر عامل بانک تجارت افزود: سیاست انقباضی بانک مرکزی ایران با هدف کنترل رشد نقدینگی بوده است .
همچنین لزوم اجرای تکالیف ابلاغی به شبکه بانکی در خصوص پرداخت تسهیلات حمایتی مندرج در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ منجر به کاهش سپرده گذاری این بانک در بازار بین بانکی شده و کاهش سود حاصله از این محل گردیده است.
افزایش جایزه سپرده قانونی
وی گفت:افزایش جایزه سپرده قانونی ناشی از رشد ۴۱ درصدی حجم سپرده های مشتریان و به تبع آن افزایش حجم سپرده های قانونی بوده است .
معاون مدیر عامل بانک تجارت گفت:افزایش درآمد کارمزد نیز عمدتا به دلیل افزایش حجم تسهیلات قرض الحسنه، ضمانتنامه های صادره،حواله های بانکی و همچنین عملیات ارزی کارمزد حوالجات اسنادی و خدمات الکترونیک است.
دارابی به افزایش سود مبادلات و معاملات ارزی اشاره کرد.
براین اساس؛ رشد سود مبادلات و معاملات ارزی ناشی از افزایش حجم معاملات و همچنین نرخ تسعیر ارز اعلامی بانک مرکزی است.
وی خاطر نشان ساخت:افزایش در سر فصل هزینه های اداری و عمومی به دلیل افزایش هزینه های اداری(رشد ۲۸ درصدی)ناشی از نرخ تورم همچین، افزایش هزینه های پرسنلی ناشی از حقوق و دستمزد پرسنل بانک مطابق با قانون کار بوده است .
در ادامه؛تغییر وضعیت پرسنل شرکتی به رسمی و به تبع آن افزایش تعداد پرسنل رسمی شرکت است.
افزایش سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی
دارابی افزود: بانک مرکزی در بخشنامه خود در ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ نرخ تسعیر اقلام پولی دارایی ها و بدهی های ارزی را در پایان سال مالی ۱۴۰۱ برای هر دلار ۲۵۰،۰۰۰ ریال و هر یورو ۲۵۶،۰۰۰ریال ابلاغ نمود.
در ادامه؛ سایر اسعار را بر مبنای برابری آن به یورو برای اعمال در دفاتر و صورت های مالی بانک ها ابلاغ کرد که از این بابت در پایان سال ۱۴۰۱ مبلغ ۳۶،۶۸۵ میلیارد ریال سود تسعیر ارز در صورت های مالی شناسایی نموده است.
وی اذعان کرد: افزایش هزینه های مالی عمدتا ناشی از ثبت سود تسهیلات دریافتی از بانک مرکزی است .
همچنین؛ مبالغ هزینه اکچوئری لحاظ شده در سال مالی ۱۴۰۱ معادل ۳۶،۸۰۰ میلیارد ریال و سود تسعیر ارز دارایی ها و بده ی ها ی ارزی عملیاتی معادل ۳۶،۶۸۵ میلیارد ریال است.
برنامه راهبردی بانک برای بهبود میزان کفایت سرمایه
دارابی گفت: سود خالص این بانک در سال جاری بالغ بر ۱۲۸،۷۷۶،۸۴۸ میلیون ریال است
وی تصریح کرد: بانک در نظر دارد از محل سود انباشته به منظور تقویت ساختار مالی و بهبود نسبت به کفایت سرمایه اقدام به افزایش سرمایه نماید .
در آخر؛ این مهم در ماه های آتی پس از تایید سازمان حسابرسی و تصویب مجمع فوق العاده صاحبان سهام به مرحله اجرا خواهد رسید.