کشتی نجات بازار در دست صادرات
به گزارش بورس امروز؛ از ابتدای سال تاکنون رشد مطلوبی را در بازار شاهد بودیم. به نظر می آید که روند رونق را در سال جاری در بازار سرمایه خواهیم داشت . افزایش نرخ ارز و به تبع آن افزایش درآمد و دارایی های شرکت های صادرات محور از جمله دلایل رشد و رونق بازار سرمایه […]
به گزارش بورس امروز؛ از ابتدای سال تاکنون رشد مطلوبی را در بازار شاهد بودیم. به نظر می آید که روند رونق را در سال جاری در بازار سرمایه خواهیم داشت . افزایش نرخ ارز و به تبع آن افزایش درآمد و دارایی های شرکت های صادرات محور از جمله دلایل رشد و رونق بازار سرمایه است. این رونق اثرات خود را در بازار خواهد گذاشت.
حتی شاید بیش از رونقی که تاکنون شاهد بودیم. بر این اساس انتظار می رود که بازار پررونق تری را نسبت به سال گذشته در پیش رو داشته باشیم. منتهی رشد بازار با فراز و نشیب هایی همراه خواهد بود. به این نحو که در برخی روزها بازار راکد و در برخی روزها نیز بازار پر رونقی را شاهد خواهیم بود. در مجموع در سال جاری بازدهی مطلوبی را می توانیم از بازار دریافت کرد.
گزارشات منتشره از سوی شرکت ها، به ویژه شرکت های بزرگ و شرکت هایی که محصولات صادراتی دارند و وضعیت اقتصادی خوبی را دارا هستند، اکثرا نوید بخش و مطلوب هستند. در این میان اخبار مربوط به مشکلات برق و گاز برای شرکت های تولیدی در سال جاری بیشتر خواهد بود . محدودیت های انرژی این شرکت ها را با مشکلاتی مواجه خواهد نمود. امیدواریم با مدیریت مشکلات انرژی، رفع مشکلات واردات مواد اولیه یا تامین ارز خرید قطعات برای شرکت ها حداقل توقف تولید را در این شرکت ها داشته باشیم.
متأسفانه در دوره های گذشته اغلب با دوره های رکود طولانی مدت و دوره های رونق کوتاه مدت مواجه بودیم. ولی در سال جاری انتظار داریم که مدت دوره های رکود و رونق کوتاه تری را شاهد باشیم. از شروع دوره رونق بازار قبل از شروع سال جاری تاکنون، هنوز به نقطه ای نرسیدیم که نمایانگر رشد بازار بیش از ارزش ذاتی شرکت ها باشد.
بنابراین هنوز بازار از رشد برخوردار است. بنابراین چرخه فعالیت اقتصادی شرکت ها اگر با مشکلات نام برده شده مواجه نشود، کماکان از امکان افزایش قیمت و رونق در بازار سرمایه برخوردار خواهد بود. منتهی باید منتظر وقوع رویدادها در سال جاری اعم از تصمیمات دولت، رشد جهانی قیمت محصولات پایه و همچنین روند تحریم ها و تامین ارز بنگاه ها بود.