روابط عمومی؛ جام جمی در سازمان
به گزارش بورس امروز، ظهور و بروز ۳ انقلاب صنعتی در تاریخ صنعت جهان، نحوه فعالیت صنایع و کسبوکارهای وابسته به آنها را به کلی دگرگون کرده است. ظهور انقلاب صنعتی سوم و عصر اطلاعات منجر به ایجاد مفهوم جدیدی به نام «روابط عمومی» شد که امروزه نقش آن در مدیریت اثربخش و توسعه صنایع […]
به گزارش بورس امروز، ظهور و بروز ۳ انقلاب صنعتی در تاریخ صنعت جهان، نحوه فعالیت صنایع و کسبوکارهای وابسته به آنها را به کلی دگرگون کرده است. ظهور انقلاب صنعتی سوم و عصر اطلاعات منجر به ایجاد مفهوم جدیدی به نام «روابط عمومی» شد که امروزه نقش آن در مدیریت اثربخش و توسعه صنایع و کسبوکارهای کوچک و بزرگ انکار ناپذیر است. کار روابط عمومی ارسال پیام و ایجاد ارتباط با مخاطبین است. روابط عمومی به اشتراک مطالب میپردازد و با توجه به استراتژی خود محتوای مناسب سمعی یا بصری تولید میکند و اطلاعات مهم را در اختیار عموم قرار میدهد.
محتوای خوب یک دارایی ارزشمند است؛ لذا تولید درست این مطلب در راس هرم «ارتباط هدفمند» با مخاطب قرار دارد. با گسترش دانش نظری سازمانی از یک سو و توسعه دانش تبلیغات از سوی دیگر، مدیران و کارشناسان روابط عمومیها، به استفاده از دستاوردهای دانش مدیریت تبلیغات در انتقال پیام سازمانی به روشهای تئوریزه شده علمی در جذابیت و اثربخشی به پیامها در مخاطبان، روی آوردهاند. علاوه بر این واحدهای روابط عمومی بیش از هر دوره ای به مدد توسعه تکنولوژی های نوین ارتباطی از ابزارهای مختلف وقدرتمند اطلاع رسانی بهر ه مند شده اند که در حداقل زمان ممکن وبرخط پیام های شان را به انبوه بی شماری از مخاطب انتقال می دهند. از سویی دیگر مخاطبان نیز در لحظه قادر به دریافت پیام ها می باشند و می توانند به صورت تعاملی بازخوردوخواسته و نظرات شان را ارائه دهند.این رویکرد مثبت، موجب توسعه فضای علمی میان رشتهای «گرافیک سازمانی» شده است و در دانشگاههای معتبر جهان نظر کارشناسان فضای هنر و علم مدیریت را به خود جلب کرده است.
– عدم آشنایی مدیران با ارتباطات تصویری
مدیران روابط عمومی در صورت آشنایی با هنر تبلیغات و بهره گیری از متخصصان ارتباطات تصویری میتوانند نقش بسیار مهمی را در سیاستها و استراتژیهای بازاریابی سازمان ها و اصلاح و تغییر ذهنیت مشتریان ایفا کنند؛ چرا که اشباع بازارها، تشدید رقابت، تغییر در سلیقهها و نیازهای مشتریان، شرکتهای ایرانی را با چالشهای متعددی در فعالیت های بازرگانی و صنعتی مواجه کرده است و تنها راه برون رفت از این چالش ها استفاده از تبلیغات صحیح عللالخصوص تبلیغات تصویری می باشد.
متأسفانه نیروهای روابط عمومی در بسیاری از ادارات دولتی و خصوصی ایران با کاربرد ارتباط تصویری و هنر گرافیک در حوزه روابط عمومی و تبلیغات بیگانه و کم اطلاع هستند؛ که در صورت آشنایی با هنر تبلیغات و بهره گیری از متخصصان ارتباط تصویری میتوانند نقش بسیارمهمی را در سیاستها واستراتژیهای بازاریابی سازمان ها درارتباط با مشتریان، اصلاح و تغییرذهنیت مشتریان ایفا کنند.
مخاطب؛واحدی برای سنجش موفقیت روابط عمومی
یک ملاک مهم در ارزیابی موفقیت هر رسانه ای بررسی تعداد و میزان استفاده مخاطبان از آن رسانه و انگیزه یا تغییری است که در رفتار مخاطب به وجود می آورد و این زمانی حاصل می شود که یک رسانه ویژگی های متمایز و متفاوتی نسبت به سایر رسانه ها داشته باشد. برای مثال رادیو به عنوان رسانهای شنیداری در سده های گذشته سلطان بلامنازع جذب مخاطب بود و توانست مخاطبهای میلیونی به خصوص در دوران بحرانهایی مانند جنگهای جهانی جذب کند. اما با ورود تلویزیون این رسانه بعد از مدت کوتاهی پس زده شد و دیری نپایید بساط رادیو در بسیاری از خانه ها برچیده شد. در تحقیقی که در سال ۹۵ روی کتابخانه های عمومی-که به منزله رسانه ای اجتماعی, در مناطق مختلف شهری و روستایی کشور خدمات ارائه میدهد- انجام شده بود مشخص شد برخی از این مراکز تعداد مخاطبان اندکی دارند و در برخی دیگر تعداد مخاطبان رو به کاهش است. نتایج پژوهش نشان داد که از دیدگاه کتابداران, تلویزیون, به منزله قدرتمندترین و فراگیرترین رسانه ارتباط جمعی, بالاترین تاثیر را در جذب مخاطب دارد و می تواند وسیله ای مناسب در جذب حجم عظیمی از مخاطبان به کتاب خوانی باشد. همچنین, کتابی مانند دختر شینا بالاترین درخواست را از سوی کاربران کتابخانهها, پس از تماشای برنامه های تلویزیونی, داشته است. باید بدانیم یک روابط عمومی کارآمد به همه حوزههای ارتباطی، بسته به زمان و مکان و نوع محتوا علم و احاطه کامل دارد و می تواند بر اساس نیاز سازمان و نهاد خود محتوا را به بهترین شکل به چشم و گوش مخاطب میرساند. اما در ایران این مهم هنوز علمی و تئوریزه نشده و بسیاری از روبط عمومی ها هیچ تخصصی در حوزه های ذکر شده نداشته و توان استفاده از ظرفیت ها و تکنولوژی های موجود را ندارند.
روابط عمومی چراغ جادوی مدیران
مسئله ای دیگر که باعث عقب نشست نقش و اهمیت روابط عمومی در سازمان می شود بیتوجهی و عدم احاطه مدیران سازمانها به جایگاه روابط عمومی است. روابطعمومیها برای مدیران کارکردی مانند چراغ جادو را دارند تا زمانی که به بنبست و گرفتاری نرسیدند دستی بر آن نمیکشند و همین که به چالش میخورند آنگاه سراغ و یادی از این چراغ خاک خورده میکنند تا بلکه غول درون چراغ، آرزوها و مشکلاتشان را در کسری از ثانیه بر طرف نماید. روزگار روابطعمومی در ایران بدین گونه است که تا زمانی مشکلی برای سازمان و مدیران حادث نشود کسی اعتنایی به آن ندارد و همین که چالش و بحرانی بوجود آمد این روابطعمومی است که باید با آسمان ریسمان کردن ، مشکل را بر طرف نماید. روابطعمومی در دستگاههای دولتی بدین گونه است که عدم شناخت از روابطعمومی سبب می شود مدیران رابطه خوبی با این بخش نداشته و اگر هم باشد کمرنگ دیده میشود.
روابط عمومی سکاندار اصلی شرکتهای بورس
روابط عمومی یک عامل حیاتی در حمایت از قدرت و ارزش برند های سازمان از جمله از نوع بورسیاش است. روابط عمومی در برابر تمامی ذی نفعان خود مسئول است؛ پس می بایست به دنبال ایجاد روابطی موثر با مخاطبان کلیدی مانند مشتریان و سهامداران باشد؛ زیرا آنان بر نتایج کسب و کار با خرید محصولات و سرمایه گذاری در پروژه های توسعه ای سازمان اثر گذارند. حضور پررنگ روابط عمومی بورسی نهتنها بسیار مهم و حیاتی است بلکه باعث افزایش «سهم از اذهان» و به طبع آن « سهم از بازار» میشود. یک روابط عمومی موفق با تفاوت فعالیت های تبلیغاتی و اقدامات حوزه کاری خود آشناست چرا که کار در این حوزه بحث جیب و جَنَم است. تبلیغات از جیب شما میکاهد اما روابط عمومی به جنم سازمان شما میافزاید.